met kinderen naar parijs,voorbereidingen weekend parijs met kinderen,tips voorbereiden city trip parijs

Met kinderen naar Parijs: tips om je kids voor te bereiden

Ga je met kinderen naar Parijs? Superleuk! Wij vertrokken in het voorjaar van 2023 voor een weekend naar Parijs met onze kids van 8 en 11 en deden een aantal dingen om ze op onze citytrip voor te bereiden. Hierdoor wisten onze kinderen beter wat hen te wachten stond en ging ons bezoek aan de Franse hoofdstad veel meer ‘leven’ voor onze kinderen. Toen we eenmaal in Parijs waren, herkenden ze veel bezienswaardigheden en hadden ze er veel meer ‘feeling’ mee.

Ga je ook met je kinderen naar Parijs en wil je je kinderen voorbereiden op een magisch avontuur in de prachtige stad van de liefde? Lees dan hieronder onze tips!

Met kinderen naar Parijs? Laat de voorpret maar beginnen!

Als je met kinderen naar Parijs gaat, is dat – naast dat het heel leuk is – best ook heel bijzonder. Allereerst ligt de stad in een ander land en alleen dat is natuurlijk al heel speciaal, ook omdat er een andere taal wordt gesproken. Daarnaast is Parijs is een grote stad en als je dat niet gewend bent, dan is het natuurlijk super spannend – helemaal voor kinderen – om naar zo’n wereldstad toe te gaan. Wat Parijs ook uniek maakt, is natuurlijk de Eiffeltoren. Wie weet, gaan jullie die zelfs wel beklimmen als jullie er zijn. Hoe spannend is dat?! En wat dacht je van Disneyland Parijs…?! Ook dit park is voor veel Nederlanders een belangrijke reden om naar Parijs te gaan. Logisch ook, want het is er geweldig. Voor jong en oud!

Hieronder geven we een aantal tips om je kinderen voor te bereiden op een stedentrip naar Parijs met kinderen. Laat die voorpret maar beginnen!

Tip 1 met kinderen naar Parijs: kijk samen naar films

Als je met je kinderen naar de Franse hoofdstad gaat, dan is het absoluut een aanrader om samen naar films te kijken die zich afspelen in Parijs. Enkele voorbeelden van films die leuk zijn om met kinderen te kijken, zijn: Ratatouille, Ballerina en de Klokkenluider van de Notre Dame. Door samen naar films te kijken die zich afspelen in Parijs, kun je samen met je kinderen alvast de sfeer proeven van de adembenemende stad en je alvast een beetje voorbereiden op iconische bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomph en het Louvre. En misschien gaan jullie zelfs ook wel naar Disneyland Parijs… In dat geval is het helemaal leuk om vooraf naar Disney-films te kijken!

Tip 2: leer Franse woordjes

Je kunt natuurlijk een saai woordenboek kopen om de Franse taal te leren, maar dit is toch veel leuker…? Een kwartetspel, waarmee je spelenderwijs de Franse taal leert kennen en meteen allerlei informatie opdoet over de stad. Erg leuk ter voorbereiding als je met kinderen naar Parijs gaat. Hier te koop

met kinderen naar parijs,taalkwartet frans,spelletje om frans te leren

Tip 3 met kinderen naar Parijs: maak samen een planning

Als je met kinderen naar Parijs gaat, maak dan van tevoren met elkaar een planning. Laat je kinderen meedenken. Wat vinden zij leuk om te doen en waar willen ze graag naartoe…? Willen ze bijvoorbeeld graag gaan shoppen of houden ze meer van lekker chillen in een park? Het zal je kinderen alleen maar enthousiaster maken als je ze bij het plannen van jullie trip betrekt.

Tip 4: geniet van Franse lekkernijen

Croissantjes, crêpes en macarons… Parijs staat bekend om zijn heerlijke eten en lekkernijen! Haal van te voren wat typisch Franse dingetjes in huis – die kikkerbilletjes en escargots zullen we maar weglaten – maak zelfgemaakte croissantjes op zondagochtend of kook samen een typisch Frans gerecht, zoals ‘Ratatouille’. Leuk om te doen en na afloop kun je het lekker met elkaar op peuzelen… ;-).

Tip 5: zorg voor goede kleding

Fijne kleding is belangrijk om te hebben, helemaal tijdens een stedentrip. Omdat je over het algemeen best veel zult lopen, doe je er goed aan kledingstukken (en schoenen!) mee te nemen die comfortabel zitten en waarin je kind zichzelf lekker kan bewegen. Toen wij zelf naar Parijs gingen, kregen de kinderen ieder een leuke nieuwe set kleding van Kixx. Wat waren ze blij dat ze het aan konden, en het was ook zulk lekker weer. Eindelijk zomer!

je kind voorbereiden parijs,met kinderen naar parijs,parijs met kinderen,kixx online kortingscode

Door je kinderen voor te bereiden op de stedentrip naar Parijs en hen te betrekken bij het planningsproces, zullen ze zich meer betrokken voelen en er echt van genieten. Veel plezier alvast in Parijs!

Zie ook: