vakantie bretagne met kinderen tips

Onze vakantie in Bretagne: Mont Saint-Michel, Saint-Malo en meer…

Schelpen zoeken en eindeloos over het strand slenteren, flaneren door de straatjes van Saint-Malo en vergeet ook zeker het bijzondere Mont-Saint-Michel niet als je hier bent. Een ding is zeker: onze vakantie in Bretagne heeft ons een zee aan mooie herinneringen gebracht. Deze parel aan de Franse kust is het bezoeken meer dan waard, ook voor gezinnen met kinderen!

In dit artikel vertel ik je graag meer over onze vakantie in Noordoost-Bretagne en lees je wat er zoal te doen is voor gezinnen met kinderen.

Zomervakantie in Bretagne

Bretagne stond al langer op ons lijstje. De In deze regio in Frankrijk waren wij nog niet eerder geweest, maar in de zomer van 2022 besloten we om onze zomervakantie hier door te brengen. We verbleven om precies te zijn in het Noord-Oosten, op camping Domaine des Ormes: een superleuke camping (waar je verderop in dit artikel meer over kunt lezen). Onze bestemming bevindt zich op 7,5 uur rijden vanaf Nederland. De punt van Bretagne lijkt ons ook prachtig, maar vanaf onze camping vonden we dat dit keer te ver rijden. Ander keer weer. Want: dat we nog een keer terug gaan naar Bretagne, dat is wel zeker!

Leuke camping in Bretagne: Domaine des Ormes

Camping Domaine des Ormes ligt in het plaatsje Dol-de-Bretagne en is geweldig voor gezinnen met jonge en oudere kinderen. Hier is echt van alles te doen. De camping is groot, maar voelt niet massaal aan. Verspreid over de camping zijn er verschillende soorten accommodaties, zoals stacaravans en en safari-tenten, huisjes en zelfs boomhutten! Wij verbleven zelf in een safari-tent die van alle gemakken was voorzien.

safaritent camping domaine des ormes,leuke camping in bretagne
Onze safari-tent lag middenin het groen…

Bretagne staat erom bekend dat het weer er wisselvallig kan zijn en daarom beschikt de camping dan ook over een supermooi binnenzwembad met glijbanen en een golfslagbad. Ook is er een buitengedeelte waar je kunt zwemmen en een spraypark, waar vooral kleine kinderen zich zeker kunnen vermaken. Wat ook fantastisch is, is het klimpark. Als je van actief bezig zijn houdt, dan kom je hier dus zeker aan je trekken. Er zijn verschillende parcours met ziplines, er is een voetbalveld en je kunt er zelfs ook paardrijden. Er wordt van alles georganiseerd en er zijn iedere week wel shows die je kunt bezoeken. Echt een super camping, wat ons betreft!

In de rij voor het klimpark…

Tips voor een vakantie Bretagne met kinderen

In de buurt van camping Domaine des Ormes is van alles te doen. Hieronder vertel ik je meer over de uitstapjes die wij hebben ondernomen tijdens onze vakantie in Noordoost-Bretagne.

Vakantie Bretagne tip 1: Uitstapje naar Mont Saint-Michel

Als je in Noordoost-Bretagne (of in Normandië op vakantie) bent, dan is er een ding dat je echt moet doen en dat is de Mont Saint-Michel bezoeken. Dit getijdeneiland wordt bij vloed omgeven door water. Bij laagtij komt de zee eromheen droog te liggen. Heel bijzonder om te zien, beetje sprookjesachtig ook wel…

De Mont Saint-Michel is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Frankrijk en het kan er dan ook behoorlijk druk worden. Om zoveel mogelijk drukte te voorkomen, besloten wij het eiland aan het einde van de middag te bezoeken. Veel mensen vertrekken dan al weer naar huis, voor ons dus juist een goed moment om te gaan!

mont saint michel bezoeken tips bretagne

Je kunt de Mont Saint-Michel op verschillende manieren bereiken: lopend via een speciaal aangelegd pad of met een shuttle-bus. Omdat onze hond gezellig met ons mee was, kozen wij ervoor om lekker te gaan wandelen. Met kleine kinderen zou ik dit alleen niet aanraden, het is namelijk best een behoorlijk stuk lopen!

Vakantie Bretagne tip 2: Crêpes eten bij Mont-Dol

Vlakbij de camping ligt het leuke dorpje Mont-Dol. En op de top van de heuvel in dit plaatsje ligt een oude molen die leuk is om te bezoeken. Ook is er een toren die je kunt beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai van Mont Saint-Michel.

bretagne tips,tips bretagne met kinderen

Het nabijgelegen restaurant – Le Moulin du Mont – is ook echt een aanrader, wat ons betreft. Echt een idyllisch plekje. Wij hebben hier buiten heerlijke crêpes gegeten, die er overigens wel iets anders uitzien dan bij ons in Nederland, maar dat terzijde ;-). Wat voor kinderen erg leuk is, is de speeltuin die naast het restaurant ligt.

Vakantie Bretagne tip 3: Bezoek de piratenstad Saint-Malo

Saint-Malo: een vriendin had mij al eens verteld dat dit zo’n leuke plaats was. En ze had inderdaad gelijk, want wat is er een hoop te zien en te doen in deze voormalige piratenstad!

Allereerst is er de haven, waar je een replica van het schip van de bekende piraat Surcouf kunt bezoeken. Erg leuk voor kinderen!

Saint Malo met kinderen tips,haven Saint Malo,bretagne met kinderen tips,vakantie bretagne tips
Op de foto in de haven van Saint-Malo, met o.a. het piratenschip op de achtergrond…

Vanaf de haven loop je ook zo het strand van Saint-Malo op, van waar je een mooi uitzicht over de boulevard en de oude stad hebt. In het centrum van Saint-Malo barst het van de restaurantjes en leuke winkeltjes. Erg leuk om doorheen te wandelen. Een tip als je met kinderen bent: ga zeker even langs bij de snoepwinkel van Les Bonbons de Saint-Malo (4 Rue Saint-Vincent). Kikkers, reuzenbananen en slangen: hier kun je allerlei gruwelijk lekker snoep scheppen. Voor de kids echt een belevenis!

saint malo tips met kinderen,bretagne tips met kinderen,les bonbons du pirate saint malo
“Wat zullen we kiezen…?”

Vakantie Bretagne tip 4: Het strand van Cherrueix

Rijd je langs de kust, dan zul je vast en zeker mensen zien strandzeilen (in Nederland wordt dit ook wel ‘blokarten’ genoemd). Op het strand van Cherrueix – bij toeristen een niet zo heel bekend strand, maar daardoor juist leuk vonden wij – wordt deze sport veel beoefend.

Toen wij in Cherrueix waren, was er net een wedstrijd strandzeilen aan de gang. Heel tof om te zien, maar wel uitkijken. Want de wagentjes gaan hard! Nadat we de groep strandzeilers hadden zien vertrekken, hebben we aan het strand nog lekker zitten smullen van overheerlijke crêpes die er ter plaatse in een partytent werden gebakken. Bekertjes Orangina en wat cider erbij… Helemaal leuk!

bretagne tips met kinderen,strand cherrueix,strandzeilen bretagne
bretonse huizen met blauwe luiken cherrueix
Bretonse huizen met blauwe luiken in Cherrueix…

Vakantie Bretagne tip 5: Cancale en La Pointe Du Grouin

Het plaatsje Cancale staat bekend om zijn oesters. Langs de weg zie je oesterkraampjes staan en er is zelfs een oestermarkt in deze plaats. Wij zien liever iets van het stadje zelf en zijn aangenaam verrast door de sfeer en gezelligheid hier. Volop leuke terrasjes en winkeltjes. En de zee is hier ook prachtig blauwgroen van kleur. Kortom: zeker even langsgaan als je hier in de buurt bent!

Vanaf Cancale richting Saint-Malo komen we nog langs La Pointe du Grouin. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai van Mont Saint-Michel en ziet ook verschillende eilandjes en rotsformaties liggen. Aanrader!

uitzicht pointe du grouin,tips bretagne met kinderen
Wat een uitzicht!

Wat een heerlijke vakantie was het. We gaan zeker nog eens terug naar Bretagne! De camping waar wij verbleven, is hier te boeken.

Zie ook: