novotel paris 20 belleville review hotel parijs

Novotel Paris 20 Belleville: fijn hotel in Parijs met metro voor de deur

Ga je met je gezin naar Parijs en ben je op zoek naar een net en betaalbaar hotel, dat in de buurt ligt van een metrostation en van waar je alle hotspots in Parijs kunt bezoeken? Dan is het Novotel Paris 20 Belleville een aanrader. Op uitnodiging van Accor mochten wij hier een nacht verblijven en we vertellen je dan ook graag hoe wij ons verblijf hebben ervaren. Hieronder lees je er meer over.

Weekend Parijs met ons gezin

In 2023 waren wij in het weekend van Hemelvaart met ons gezin in Parijs. Het was dat weekend erg druk in de stad en hoe fijn is het dan om – na een dag lopen en veel gedaan en gezien te hebben – weer terug te komen in je hotel en bij te komen in alle rust…? We waren dan ook blij met onze kamer in het Novotel Paris 20 Belleville, waar we heerlijk konden relaxen na een dag rond slenteren in het centrum van Parijs.

Over het Novotel Paris 20 Belleville

Het Novotel Paris 20 Belleville is een viersterrenhotel in het 11e arrondissement van Parijs. Niet heel dichtbij de hotspots, maar wél met een metrostation voor de deur. Het hotel heeft een eigen, overdekte parkeergarage, wat erg fijn is als je met de auto naar Parijs gaat (parkeerkosten: € 30,- per nacht). Omdat de parkeergarage niet echt geschikt bleek te zijn voor grotere personenauto’s, parkeerden wij onze auto in een andere parkeergarage (300 meter van het hotel). Hier betaalden wij € 29,- voor een nacht.

novotel paris 20 belleville,hotel parijs 11e arrondissement,hotel parijs metrolijn 2,hotel parijs dichtbij montmartre,hotel parijs dichtbij pere lachaise

Bij binnenkomst in het hotel kun je direct inchecken bij de balie. Na de vriendelijke ontvangst in de ochtend, konden wij onze koffers achterlaten bij de dame van de receptie. Zij zorgde ervoor dat onze koffers netjes werden opgeborgen in een afgesloten ruimte. Fijn, want zo konden wij meteen onbezorgd de metro pakken richting het centrum van Parijs! Overigens viel het onze kinderen meteen op dat er een grote knuffelbeer in de ruimte stond. Daar wilde onze dochter wel even mee op de foto :-).

Onze kamer in het Novotel Paris 20 Belleville

We verbleven met ons gezin in een mooie (executive) kamer met een tweepersoonsbed en een tweepersoons slaapbank. Bij binnenkomst viel ons meteen het behang aan de wand op, zou de afbeelding een detail zijn van een beroemd Parijs gebouw…? Geen idee, maar wij vonden het in ieder geval erg cool eruitzien. Wat ook meteen opviel, waren de twee cadeautjes die voor onze kinderen klaar lagen op de slaapbank. Wat een leuke surprise! Zelf waren wij aangenaam verrast door de gratis minibar en het Nespresso-apparaat op de kamer. Hoe fijn om ‘s avonds nog even in je badjas (bij de kamer inbegrepen) een lekker koffie’tje te kunnen drinken, terwijl je de plannen voor de volgende dag doorneemt?!

Metro voor de deur

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, bevindt zich voor de deur van het hotel een metrostation. Een heel groot pluspunt, wat ons betreft! Je loopt de ingang van het hotel uit en met 100 meter lopen ben je bij metrostation Couronnes (aangegeven in het rood op onderstaand plaatje). Deze halte bevindt zich op twee stops van de beroemde begraafplaats Père-Lachaise (zie ook de groene markering op onderstaand plaatje), waar onder meer de Franse zangeres Édith Piaf en Doors-zanger Jim Morrisson zijn begraven.

Vanaf metrostation Couronnes ben je ook maar 10-15 minuten verwijderd van metrostation Blanche in de wijk Montmartre (zie blauwe markering). Deze wijk wil je vast wel bezoeken als je met kinderen in Parijs bent (bekijk vooral ook onze Speurtocht Montmartre Parijs even). Vanaf de Moulin Rouge kun je dan de straatjes omhoog lopen richting de Sacré-Coeur. Wil je liever niet zo ver lopen, maar wel naar de beroemde basiliek? Dan kun je beter uitstappen bij metrostation Anvers. Vanaf hier gaat er ook een liftje (funiculaire) omhoog naar de Sacré-Coeur, die overigens ook wel de ‘suikertaart van Parijs’ wordt genoemd ;-).

metrolijn 2 montmartre

Heerlijk ontbijtbuffet

Pannenkoekjes en wafels, chocoladebroodjes en croissants, scrambled egg en worstjes… Het ontbijtbuffet was heerlijk. Zodra iets op begon te raken, werd het meteen bijgevuld, dus we kwamen echt niets tekort. Zo konden we ‘s morgens met een goed gevulde maag weer op de metro stappen om Parijs te verkennen. Een perfect begin van de dag!

ontbijtruimte Novotel Paris 20 Belleville

Kortom: wij kunnen terugkijken op een fijn verblijf in het Novotel Paris 20 Belleville! Wil je weten wat een kamer in het hotel kost? Kijk dan hier.

Zie ook: