pixelen xl,inhoud pixel xl unicorn setje,knutselen kleuters,knutseltip kind 6 jaar,knutseltip kind 7 jaar,unicorn knutselen,knutsel idee meisje 6 jaar,knutsel idee meisje 7 jaar

In je nopjes met Pixelen XL (review)

Het lijkt een beetje op Ministeck, maar toch is het anders: Pixelen XL. Onlangs kocht ik een Pixelen XL setje voor mijn dochter. Zij houdt erg van knutselen, dus zo’n setje leek mij leuk voor haar. In dit blog vertel ik je wat ze ervan vond.

Pixelen XL: pixelen, maar dan met grotere nopjes

De laatste tijd heb ik zo vaak zitten knutselen met mijn dochtertje. We knutselen normaal gesproken al best vaak, maar tijdens de lockdown was het helemaal raak. Onze dochter zit in groep 2 en doet iedere dag wel een werkje voor school. Denk aan: leren tellen en letters herkennen en opschrijven. Natuurlijk speelt zij – net zoals iedere andere kleuter – graag en vindt ze het al helemaal leuk om met mama te knutselen. Dat doen we dan dus ook regelmatig. Maar – omdat ik het ook fijn vindt als ze af en toe even zelf iets doet – wilde ik eens iets nieuws uitproberen. Iets wat ze ook zelfstandig kan doen. Ik kwam uit op de site van Pipoos en las daar iets over Pixelen XL. Dit is hetzelfde als Pixelen, maar dan met grotere nopjes en hierdoor veel handiger voor kinderen vanaf een jaar of 5, 6. Ik zag een leuk unicorn setje van € 7,95 staan en besloot het te bestellen.

pixelen xl,inhoud pixel xl unicorn setje,knutselen kleuters,knutseltip kind 6 jaar,knutseltip kind 7 jaar,unicorn knutselen
Het Pixelen XL setje dat ik voor mijn dochter kocht…

Inhoud Pixel XL unicorn setje

Toen mijn dochtertje het pakketje zag, kreeg ze direct een smile op haar gezicht. “Oh een unicorn! Mag ik ‘m openmaken, mama?” Zo gezegd, zo gedaan dus.

In het doosje zitten alle benodigdheden om een unicorn schilderijtje te maken: 1 basisplaat van 12 cm x 12 cm, 16 Pixel Xl matjes in allerlei frisse en vrolijke kleurtjes én een blaadje met een voorbeeld erop. Kortom: alles wat je kind nodig heeft om een mooi unicorn pixel schilderijtje te kunnen maken!

pixelen xl,inhoud pixel xl unicorn setje,knutselen kleuters,knutseltip kind 6 jaar,knutseltip kind 7 jaar,unicorn knutselen,knutsel idee meisje 6 jaar,knutsel idee meisje 7 jaar
Inhoud van het Pixelen XL unicorn setje…

Pixelen XL: leuk en leerzaam

Lekker aan de slag dus! In het begin heb ik mijn dochtertje een beetje geholpen, maar al snel wilde ze het helemaal zelf doen, zo leuk vond ze het. Eerst de nopjes uit de matjes drukken, dan goed kijken naar het plaatje en dan een voor een de nopjes op de basisplaat drukken. En goed tellen en in de gaten houden of het goed gaat natuurlijk! Dat laatste maakt Pixelen XL ook nog eens heel leerzaam. En voor de motoriek is het ook nog eens heel goed.

pixelen xl,inhoud pixel xl unicorn setje,knutselen kleuters,knutseltip kind 6 jaar,knutseltip kind 7 jaar,unicorn knutselen,knutsel idee meisje 6 jaar,knutsel idee meisje 7 jaar

Pluspunten Pixelen XL

Al met al is mijn dochtertje zo’n 1,5 à 2 uur bezig geweest met haar schilderijtje. En trots dat ze was toen ze klaar was met haar project! Na afloop vroeg ze of we weer een nieuw setje konden kopen. Binnenkort is ze jarig, dus ik ga zeker een nieuw Pixel XL setje toevoegen aan haar verlanglijstje.

Voordelen Pixelen XL

Wil je Pixelen Xl ook uitproberen? Dan zet ik hieronder nog wat voordelen voor je op een rij:

  • Leuk knutselproject voor kinderen vanaf 5,5 à 6 jaar.
  • Zelfstandig uit te voeren.
  • Niet duur (unicorn setje kost € 7,95).
  • Leerzaam (tellen, lichte kleuren van elkaar onderscheiden).
  • Goed voor motoriek (knopjes zijn wat groter dan bij het normale Pixelen).
  • Na afloop een mooi resultaat!

Wil je ook zo’n leuk Pixelen XL setje bestellen? Hier vind je heel veel leuke en betaalbare Pixel XL pakketjes!

Zie ook: