weekend amsterdam met kinderen,dagje amsterdam met kinderen,tips voor een dagje uit amsterdam,dagje Amsterdam tips en ideeen,wat is er te doen in amsterdam,wat is leuk voor gezinnen in amsterdam,leuke musea voor kinderen in amsterdam,must do's als je in amsterdam bent,leuke tips amsterdam

Amsterdam met kinderen: wat is leuk om te doen?

Amsterdam is een geweldige stad om met kinderen te verkennen. Er is zoveel te doen, maar je kunt niet alles doen. Maar wat is nu echt leuk voor de kids? Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we in dit artikel een heleboel tips voor leuke uitjes in Amsterdam met kinderen voor je verzameld. Allemaal activiteiten en attracties die kinderen echt zullen aanspreken. Komen ze…!

Wat te doen in Amsterdam met kinderen?

Wij gaan wel vaker een dagje met ons gezin naar Amsterdam. Met de auto is het ook maar een klein half uurtje rijden voor ons, dus vandaar dat wij regelmatig in de hoofdstad te vinden zijn. Iedere keer als we Amsterdam bezoeken, doen we weer iets anders. Laatst combineerden we bijvoorbeeld een rondvaart door Amsterdam met een museum waar we al langere tijd naartoe wilden. Een andere keer staken we met een pont het IJ over, om daarna bij This is Holland een virtuele vlucht over Nederland te maken. Er zijn ook zo veel leuke dingen te doen in Amsterdam met kinderen. Teveel voor een dag. Woon je wat verder bij Amsterdam vandaan en wil je graag de stad eens met je kinderen verkennen? Dan raden wij je aan een weekend naar de hoofdstad te gaan en een familiekamer in Amsterdam te boeken, zodat jullie de stad op jullie gemak kunnen verkennen.

TIP: er zijn ook speciale voordeelkaarten te koop, waarmee je toegang krijgt tot een bepaald aantal attracties. Dit zijn de Go City Amsterdam Pas en de I Amsterdam Card. Bij laatstgenoemde zijn ook bus, metro, tram en fietsverhuur inbegrepen en krijg je ook nog eens een gratis rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Amsterdam met kinderen: onze tips

Hieronder zetten we de leukste tips voor een weekendje Amsterdam met kinderen voor je op een rij. Let op: voor veel attracties in Amsterdam is het aan te raden om vooraf tickets online te kopen. Houd hier dus rekening mee.

Amsterdam met kinderen tip 1: This is Holland

Amsterdam met kinderen tip 1: This is Holland

weekend amsterdam,this is holland,tips voor een weekend amsterdam met kinderen,dagje amsterdam met kinderen tips

Leer van alles over Nederland en maak een 5D-vlucht (lees hier ook onze review over This is Holland) en ga daarna meteen ook even naar de Adam Tower – ook wel: A’DAM Lookout – waar je kunt schommelen op het dak (als je dat tenminste durft ;-)).

Ripley’s Believe it or not

ripley's believe it or not,leuk museum voor kinderen in amsterdam,tips amsterdam met kinderen,dagje amsterdam tips,wat is er te doen in amsterdam

Ripley’s Believe it or Not! is een museum waar je allemaal ongewone dingen kunt bekijken. Het museum werd opgericht door de Amerikaan Robert Ripley en biedt bezoekers een mix van vreemde voorwerpen, rariteiten, en optische illusies. Van vreemde kunstwerken tot bizarre natuurverschijnselen… Echt, je valt van de ene verbazing in de andere. Op onze kinderen heeft het in ieder geval veel indruk gemaakt!

Amsterdam met kinderen tip 3: Madame Tussauds

Waarschijnlijk ben je ooit zelf wel eens bij Madame Tussauds binnen gestapt, maar wist je dat het ook heel leuk is om dit museum met kinderen te bezoeken? Ga op de foto met Nikkie Tutorials, Harry Styles, Beyonce of Ed Sheeran. Na afloop kun je je selfies laten zien aan familie en vrienden en vertellen dat je met beroemdheden op de foto bent geweest. Zouden ze erin trappen…?! πŸ˜‰

Het Muizenhuis

Ken je het Muizenhuis? Je weet wel, dat soort van poppenhuis, maar dan met die schattige muisjes erin. Sam en Julia zijn twee van de hoofdpersonages in het Muizenhuis. Sam is een avontuurlijke muis die in het Muizenhuis woont, terwijl Julia zijn beste vriendin is. Samen beleven ze allerlei avonturen in hun kleine wereld. Wat nu zo leuk is, is dat je het Muizenhuis ook echt kunt bezoeken. Een feest der herkenning!

Adres Muizenhuis Amsterdam:

Het Muizenhuis Mini Museum
Muntplein 8
1012 WR Amsterdam

Amsterdam met kinderen tip 5: The Upside Down

In dit selfie-museum dat is opgericht door influencer Anna Nooshin kun je de leukste selfies maken. Er zijn maar liefst 25 gethematiseerde kamers. Neem plaats in een groot ‘bubbelbad’, doe net of je in een echte private jet zit of maak foto’s in een kamer in de stijl van Piet Mondriaan. Een must-do voor Instagram en TikTok fanaten!

WONDR Experience

Een ander super tof selfie-museum om te bezoeken als je in Amsterdam bent met kinderen, is WONDR Experience. Hier kun je ook allemaal leuke foto’s maken voor op je Insta of TikTok account. Spring in een bad met spekjes en maak foto’s in het ballenbad: zowel leuk voor zowel tieners als voor ouders :-). Tip: wil je hier met kinderen die jonger zijn dan 10 jaar naartoe? Let er dan op dat je tickets besteld voor KIDS TIME.

Tip 7 Amsterdam met kinderen: Fabrique des Lumières

Op het Westergasterrein in Amsterdam ligt Fabrique des Lumières. Hier kun je kunst bekijken, door middel van grote projecties op de muur. Ook wordt er muziek bij afgespeeld. Heel tof om te bezoeken. De exposities wisselen. Laatst waren wij zelf nog bij de tentoonstelling van Dalí en Gaudí. Onwijs mooi om te zien.

Street Art Museum

amsterdam met kinderen, weekend amsterdam tips,ndsm werf amsterdam, street art museum straatmuseum amsterdam,dagje amsterdam met kinderen tips

Ook tof om te bezoeken als je in Amsterdam bent met kinderen: het Street Art Museum. Een hele toffe plek op NDSM-werf met straatkunst en graffiti. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een straat-speurtocht inclusief een mooie poster!

Amsterdam met kinderen tip 9: Rijksmuseum

amsterdam met kinderen,rijksmuseum met kinderen tips,dagje amsterdam met kinderen tips,wat is leuk in amsterdam om te doen met kinderen

Natuurlijk moet je hier een keer geweest zijn in je leven. En tijdens een dagje of weekend Amsterdam met kinderen ook heel leuk en interessant om te bezoeken. Goed om te weten: speciaal voor kinderen is er een Speur Safari die is ontwikkeld in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Wil je liever echte dieren zien? Die kun je natuurlijk heel goed in dierentuin Artis zien ;-).

Het Rembrandthuis

Leer meer over het leven en werk van de beroemde schilder Rembrandt en volg een speciale familietour.

Amsterdam met kinderen tip 11: Van Gogh Museum

amsterdam met kinderen,pokemon van gogh museum,speurtocht pokemon
Pokemon in het Van Gogh Museum (tentoonstelling t/m 7 januari 2024)

De Zonnebloemen, de Aardappeleters en heel veel zelfportretten. In het Van Gogh Museum kun je deze beroemde schilderijen in het echt zien. Ook leer je van alles over de beroemde schilder die ooit zijn eigen oor afsneed. Wie was hij en waar heeft hij allemaal gewoond…? Tip: voor kinderen hebben ze een hele leuke speurtocht die niet alleen leuk is, maar ook leerzaam!

Anne Frank Huis

Leerzame ervaring voor oudere kinderen om meer te leren over de geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog. Het kan wel intens zijn, dus beter voor tieners dan voor hele kleine kinderen. Let op: bestel je tickets voor het Anne Frank Huis minimaal 6 weken van te voren!

Het Kattenkabinet

Als je van katten houdt en je bent in Amsterdam met kinderen, dan moet je hier zeker naartoe! Het Kattenkabinet is gevestigd in een oud grachtenpand in Amsterdam en staat helemaal in het teken van deze harige vriendjes. Hier kun je allemaal schilderijen, beelden en voorwerpen van katten bekijken. Ook lopen er zelfs echte katten rond die je kunt vertroetelen. Leuk om te bezoeken!

Tip 14 Amsterdam met kinderen: Woonbootmuseum

Hoe is het om op een woonboot te wonen in de grachten van Amsterdam…? In het Woonbootmuseum kun je het zelf ervaren. Dit museum is namelij gevestigd in een echte woonboot. Leuk om eens binnen te stappen en te beleven hoe het is om op het water te wonen. Je kunt losse kaartjes kopen voor het Woonbootmuseum, maar als je de Go City Amsterdam Pas aanschaft, kun je er gratis naartoe.

NEMO Science Museum

nemo science museum amsterdam,leuk museum voor kinderen in amsterdam,to do tips amsterdam met kinderen,dagje amsterdam,tickets nemo

Zeker ook een leuke om tijdens een weekend Amsterdam te bezoeken. NEMO is een interactief museum waar kinderen op een speelse manier kunnen kennismaken met wetenschap en technologie. Kids kunnen hier allerlei proefjes doen, spelen en ontdekken. Een aanrader als je in Amsterdam bent met kinderen!

Tropenmuseum

Kleurrijke kostuums, traditionele muziekinstrumenten, spannende verhalen… Als jullie geΓ―nteresseerd zijn in andere landen en culturen, dan is het Tropenmuseum in Amsterdam een aanrader om naartoe te gaan. Het Tropenmuseum heeft veel interactieve tentoonstellen en organiseert regelmatig speciale evenementen en workshops gericht op kinderen, waardoor jullie bezoek nog leuker wordt. Op de website vind je meer informatie.

Amsterdam met kinderen tip 17: Scheepvaartmuseum

Hoe zag het leven er vroeger op zee uit? Hoe was het leven aan boord? En hoe is het om door een echt schip te lopen…? Bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam kom je het allemaal te weten. Echt een leuk en leerzaam uitje tegelijk als je met kinderen in Amsterdam bent!

Amsterdam met kinderen tip 18: Johan Cruijff Arena

En dan nog een tip (helemaal voor Ajax-fans): als je dan een weekend in Amsterdam bent, dan mag een rondleiding in de Johan Cruijff Arena natuurlijk niet ontbreken. Wij deden dit ook en schreven er een review over. Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen en bezoekt o.a. de kleedkamers van de spelers.

Tot slot: bezoek de LEGO-winkel in de Kalverstraat

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens een weekendje Amsterdam met kinderen, is een bezoek aan de LEGO-winkel in Amsterdam. Prachtig om te zien wat ze hier allemaal hebben nagebouwd met LEGO-blokjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Magere Brug en schilderijen van Rembrandt…? Dan nog een leuke tip: voor maar 6,99 kan je kind hier een eigen LEGO-poppetje samenstellen: een leuke herinnering! Adres: Kalverstraat 57.

amsterdam met kinderen tips,dagje amsterdam tips,leuke winkels in amsterdam,speelgoedwinkel amsterdam,leuke kinderwinkel amsterdam,lego winkel amsterdam kalverstraat

Moeie benen van al het lopen…?

Koop dan kaartjes voor een Hop on Hop off bus of reserveer tickets voor een rondvaart door Amsterdam met je kinderen. Leuk en fijn om even uit te kunnen rusten!

We hopen dat je iets hebt aan deze tips voor een weekend Amsterdam met kinderen. Heel veel plezier alvast!

Zie ook: