sinterklaasjournaal afleveringen,sinterklaasjournaal update 2021

Alles wat je wilt weten over het Sinterklaasjournaal…

Het Sinterklaasjournaal: ieder jaar kijk ik er weer naar met mijn kinderen. In 2018 waren we helemaal geboeid door het mysterie rond de pietenplaatjes en in 2019 maakten we kennis met Ozosnel, die toen de plaats innam van Amerigo. In 2020 speelde Bernard het Stoute kind een grote rol. In 2020 kwamen we erachter dat Chocopiet en Luisterpiet samen een baby hebben en dat er druk werd gezocht naar Ozosnel… Maar wat staat ons in 2022 te wachten? En wanneer is het leukste journaal van Nederland precies op televisie? In dit blog lees je er alles over en houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in het Sinterklaasjournaal!

Wanneer start het Sinterklaasjournaal?

Het Sinterklaasjournaal is dit jaar vanaf 7 november iedere avond om van 18:00 uur op NPO3 te zien. Zoals altijd, wordt het Sinterklaas journaal gepresenteerd door Diewertje Blok.

Landelijke Sinterklaasintocht op tv

De landelijke Sinterklaas intocht is zoals ieder jaar sowieso gewoon op televisie te zien. In 2022 zal de intocht in Hellevoetsluis op 12 november te zien zijn via een speciale uitzending van het Sint journaal. De datum hiervan is nog niet bekend, zodra hier meer info over is, lees je het op deze pagina.

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Update Sinterklaasjournaal 2022

Wat er in 2022 allemaal gebeurt in het Sinterklaasjournaal, lees je hieronder:

Maandag 7 november

Dit jaar vindt de landelijke Sinterklaasintocht plaats in Hellevoetsluis. Verslaggeefster Rachel is ter plaatse en spreekt daar o.a. met een kanonnier. Hij vertelt haar dat zij met kanonnen op de boot van Sinterklaas gaan schieten. Want dat doen ze daar al jaren… Maar dat is toch gevaarlijk? Verslaggever Jeroen neemt een kijkje bij het Grote Pietenhuis. Er is daar nog niemand. Of toch wel? Want hij ziet door het raam dat het er een flinke rommel is. Maar dan wordt Jeroen meegenomen door de politie, want zij denken dat Jeroen daar heeft ingebroken… Op de boot laat Piet de Smeerpoets zien dat er een buis is afgebroken en de Hoofdpiet vertelt dat hij dit jaar een heel handig systeem heeft bedacht. Ze kunnen namelijk de zakken scannen om te controleren of er voor iedereen een cadeautje in zit. Diewertje vraagt aan de Hoofdpiet of hij kan kijken of hij haar cadeautje kan vinden. Die vindt hij, alleen klopt het adres niet meer… Diewertje raadt de kinderen aan om vooral even je goede adres door te geven via de website van het Sinterklaasjournaal. Vooral even doen dus!

Dinsdag 8 november

Rachel bezoekt het allermooiste plekje van Hellevoetsluis. Althans, dat wil ze. Maar een meneer zegt dat ze dat niet moet doen en dat ze vooral naar de molen moet gaan. Wat een vreemde meneer! Jeroen is inmiddels weer vrijgelaten door de politie. Maar wie is er dan wel in het Pietenhuis geweest? Samen met een agent neemt hij een kijkje in het huis. Daar is het een grote puinhoop en dat kan natuurlijk niet als Sinterklaas zaterdag aankomt. Dan moet het netjes zijn! En oh jee… de machinekamer staat onder water. Dat is niet best :-(. Tot slot vraagt Diewertje aan de kijkers of iedereen al via de website van het Sinterklaasjournaal heeft gecontroleerd of zijn/haar pakje wel op de boot ligt. Heb je dit nog niet gedaan, dan vooral nog even doen!

Woensdag 9 november

Het gaat helemaal mis op de stoomboot. De machinekamer staat helemaal blank. En het lijkt wel of verslaggeefster Rachel helemaal niet mag gaan kijken bij “het mooiste plekje van Hellevoetsluis”. Nu vertelt die vreemde meneer – die haar gisteren daar ook al weg hield – haar weer dat er brand is op de plek…

Donderdag 10 november

Paniek, paniek… De boot ligt nog aan de kade in Spanje en erger nog… Hij zinkt. Paniek, paniek!!!

Vrijdag 11 november

Diewertje vertelt dat de boot van Sinterklaas is gezonken. Verslaggeefster Rachel is in Hellevoetsluis en ziet daar – via een drone – ineens een grote boot liggen. Het lijkt… de stoomboot wel! Ze neemt een kijkje op de boot. Het lijkt precies op de boot van Sinterklaas. Alleen dan zonder cadeaus en pepernoten… HΓ¨, dat kan toch helemaal niet? En daar is die vreemde meneer ineens weer. Op de stoomboot!

En het blijft nog steeds een mysterie wie die rommel in het Grote Pietenhuis heeft gemaakt…

Zaterdag 12 november

Sinterklaas is aangekomen in Hellevoetsluis. En hoe? De stoomboot van de Sint was gezonken in Spanje en daarom is hij met zijn paard en pieten met het vliegtuig (Goedheiligman 1) naar Nederland toe gevlogen. In Hellevoetsluis lag er een nieuwe stoomboot voor hem klaar, die op verzoek van Sinterklaas is gebouwd door Hein Klein (die vreemde meneer die verslaggeefster Rachel al een paar keer eerder was tegen gekomen). Na de landing is het hele gevolg door Rachel en meneer Klein opgehaald op het vliegveld en naar de nieuwe boot toe gebracht. Dus zo konden ze alsnog de haven van Hellevoetsluis in gevaren. Iedereen opgelucht en blij. Eind goed, al goed! Of toch niet…? Het blijkt namelijk dat de zakken met cadeautjes zoek zijn… Ze zijn niet in het Grote Pietenhuis. Diewertje vraagt het na bij de Hoofdpiet. Hij zoekt het op en ziet dat haar pakje in… AMERIKA is! Dat gaat dus niet goed. HELP!!!

Maandag 14 november

Sinterklaas doet via het Sinterklaasjournaal een oproep aan alle kinderen. Hij zoekt namelijk een naam voor zijn nieuwe stoomboot. Op de website van het Sinterklaasjournaal kun je je idee doorgeven. En op het vliegveld is het een chaos. Iedereen is op zoek naar cadeautjes, want die zijn nog steeds kwijt…

Dinsdag 15 november

Oh jee, er is een Pieten-tekort! De Hoofdpiet hangt aanplakbiljetten op in het Grote Pietenhuis om Pieten te werven. En Rachel is op een basisschool, waar het een grote puinhoop is! Heeft Rommelpiet dit gedaan…? Op de website van het Sinterklaasjournaal kun je nog steeds kijken waar je cadeautje is gebleven en kun je een idee doorgeven voor de naam van de nieuwe stoomboot.

Woensdag 16 november

De Hoofdpiet is op zoek naar een goede rijmpiet. En de zakken met cadeautjes liggen op verschillende plekken in de wereld, maar het vliegtuig van Sinterklaas – de Goedheiligman 1 – is nog steeds niet vertrokken. En is de Rommelpiet nog bij jullie langs geweest…?

Donderdag 17 november

Er is een ernstig Pietentekort. En hierdoor is het vliegtuig ook nog steeds niet vertrokken, want er is geen Pilootpiet…

Vrijdag 18 november

Alle zakken met pakjes zijn nog steeds weg. Ze zijn zoekgeraakt op het vliegveld en liggen nu verspreid over de hele wereld. De pieten proberen ze met het vliegtuig terug te halen, maar er is geen Pilootpiet… Piet de Smeerpoets stelt dat hij het vliegtuig bestuurt, maar is dat wel een goed idee…?

Zaterdag 19 november

Het is maar de vraag of het goed komt met de pakjes voor pakjesavond, want ze zijn nog steeds verspreid over de hele wereld…

Maandag 21 november

De stoomboot heeft een nieuwe boot gekregen: De Stoomboot. En het is nog steeds niet gelukt om alle pakjes op te halen. Oh oh oh.. Als dat maar goed komt!

Dinsdag 22 november

De stoomboot ligt stil in Engeland, het is nog maar de vraag of de boot op tijd terug is voor pakjesavond met de zakken die al zijn opgehaald.

Woensdag 23 november

De stoomboot ligt op dit moment stil in Frankrijk. Is ‘ie wel op tijd terug voor Pakjesavond…?

Donderdag 24 november

De stoomboot ligt inmiddels in Amerika, we zien ‘m varen in de wateren van New York. Hij vaart zo langs het Vrijheidsbeeld :-). En hebben jullie al op de website van het Sinterklaasjournaal gekeken of jullie pakjes op de stoomboot liggen…? Het is te hopen van wel, want dan kan de Stoomboot snel terug komen naar Nederland.

Vrijdag 25 november

Alle pakjes voor Pakjesavond staan in de pakjeskamer, maar zijn uit de zakken gehaald. En op die zakken staat nou net een streepjescode, zodat de pieten weten naar welke straten ze moeten. En juist die zakken wil de hoofdpiet weggooien. En de Paardenpiet blijft maar rommel maken, maar waarom…?

Zaterdag 26 november

De streepjescode zijn van de zakken gewassen en nu weten de pieten natuurlijk niet waar ze de pakjes naartoe moeten brengen. Wat voert Sinterklaas uit met al die spullen die bezorgd zijn?

Maandag 28 november

Het gaat de pieten misschien niet lukken om de pakjes voor pakjesavond bij ons thuis te brengen. Als dat maar goed komt… Op de website van het Sinterklaasjournaal kun je een mooie medaille knutselen voor de pieten. Sinterklaas is dit ook aan het doen, maar het is wel veel werk voor hem alleen…

Dinsdag 29 november

Het blijft nog steeds de vraag of er wel pakjesavond gevierd kan worden. Al dat gedoe met die pakjes. En hebben jullie al een medaille ingekleurd op de website van het Sinterklaasjournaal…?

Woensdag 30 november

Het Grote Boek van Sinterklaas blijkt zoek te zijn… De Paardenpiet is het boek kwijtgeraakt en heeft daarom een nepboek gemaakt. Maar nu is het dus weg. De Paardenpiet is in paniek. Sinterklaas weet er niks van en is nog steeds druk met het maken van medailles voor de pieten…

Donderdag 1 december

De Paardenpiet heeft het grote boek nog steeds niet gevonden. Sinterklaas informeert hoe het staat met de voorbereidingen voor Pakjesavond. Hoofdpiet zegt dat dat helemaal goed komt. De Sint wil naar Ozosnel, maar die staat niet in zijn stal en Paardenpiet is ook weg…

Vrijdag 2 december

De Hoofdpiet wil terug naar Spanje, omdat de pieten allemaal niet weten waar de pakjes naartoe moeten. Het grote boek is nog steeds kwijt… Paardenpiet staat met Ozosnel in de rij op het vliegveld en Sinterklaas is druk medailles aan het knutselen voor de pieten.

Zaterdag 3 december (slot)

Sinterklaas deelt medailles uit aan de pieten. Alleen ontbreekt er nog een piet en dat is de paardenpiet… Ondertussen staat de paardenpiet met Ozosnel bij de bagage balie op het vliegveld. Daar blijkt dat ze helemaal vergeten was dat het grote boek nog in haar koffer zat, die had ze namelijk al een tijdje niet meer gecheckt. Ze is opgelucht en blij en gaat snel terug naar het grote pietenhuis. Daar staan de Sint en de pieten al te wachten. Diewertje arriveert en iedereen is blij dat alles goed is gekomen!

Fijne pakjesavond iedereen!

Zie ook:

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022