sinterklaasjournaal afleveringen,sinterklaasjournaal update 2021

Alles wat je wilt weten over het Sinterklaasjournaal…

Het Sinterklaasjournaal: ieder jaar kijk ik er weer naar met mijn kinderen. In 2018 waren we helemaal geboeid door het mysterie rond de pietenplaatjes en in 2019 maakten we kennis met Ozosnel, die toen de plaats innam van Amerigo. In 2020 speelde Bernard het Stoute kind een grote rol. Maar wat staat ons in 2021 te wachten? En wanneer is het leukste journaal van Nederland precies op televisie? In dit blog lees je er alles over en houd ik je op de hoogte van alle ontwikkelingen in het Sinterklaasjournaal!

Wanneer start het Sinterklaasjournaal?

Het Sinterklaasjournaal is dit jaar vanaf 8 november iedere avond om van 18:00 uur op NPO3 te zien. Zoals altijd, wordt het Sinterklaas journaal gepresenteerd door Diewertje Blok.

Landelijke Sinterklaasintocht op tv

De landelijke Sinterklaas intocht is zoals ieder jaar sowieso gewoon op televisie te zien. In 2021 zal de intocht op 13 november te zien zijn via een speciale uitzending van het Sint journaal. De datum hiervan is nog niet bekend, zodra hier meer info over is, lees je het op deze pagina.

Update Sinterklaasjournaal 2021

Wat er in 2021 allemaal gebeurt in het Sinterklaasjournaal, lees je hieronder:

Maandag 8 november

Het stuur van de stoomboot is stuk en bij het Pietenhuis wordt de straat weggehaald, maar daar wordt komende zaterdag een feest voor Sinterklaas gehouden. Hoe zal dit verder gaan? Rachel roept alle kinderen thuis om via de website van het Sinterklaasjournaal vlaggetjes in te kleuren en deze in te sturen. Dan kan zij ze weer gebruiken om een grote slinger mee te maken voor het feest van aanstaande zaterdag. Allemaal doen dus!

Dinsdag 9 november

Op de stoomboot zoekt de hoofdpiet naar Sinterklaas. Waar zou hij toch zijn…? Het lijkt wel alsof hij er helemaal niet is… Help!!! En waarom zijn er toch allemaal dingen gemaakt van chocolade? Wie zou dat gedaan hebben? Ondertussen is Rachel nog druk bezig met de voorbereidingen voor het feest van aanstaande zaterdag. Alle kinderen kunnen nog steeds via de website van het Sinterklaasjournaal een vlaggetje maken.

sinterklaasjournaal 2021,diewertje blok,hoofdpiet,sinterklaas vlaggetjes,verjaardag sinterklaas,ansichtkaarten sinterklaas,kaarten voor sinterklaas,paardenpiet,sinterklaas verjaardagstaart
Beeld: NTR
Woensdag 10 november

Nog altijd worden er op de stoomboot spullen gevonden die gemaakt zijn van chocolade. Potloden, een stropdas… En Sinterklaas is nog altijd nergens te bekennen. De hoofdpiet heeft een idee: Sinterklaas zal wel bij zijn paard Ozosnel zijn in de speciale stal die zich op de stoomboot bevindt. Maar nee, daar is hij ook niet! Zelfs het paard is weg en zijn dekentje is ook nergens te vinden. Het lijkt erop dat de Sint en zijn trouwe paard helemaal niet op de boot aanwezig zijn. Wat nu? En op de kade, waar de boot zaterdag zal aankomen, wordt de straat weggehaald. Als dat maar goed komt…

Donderdag 11 november

Sinterklaas en zijn paard Ozosnel zijn niet op de stoomboot, maar waar zijn ze dan wel…? Omdat de Sint zoek is, kan de optocht bij het grote huis niet doorgaan… Maar als je goed kijkt, zie je dat de vlag gehesen wordt en dat mag alleen Sinterklaas doen toch…? Zou het dan toch goedkomen…?!

Vrijdag 12 november

Diewertje vertelt dat het Sinterklaasjournaal een hoop meldingen kreeg van mensen die hadden gezien dat de vlag werd gehesen bij het grote Pietenhuis. Dat betekent dat Sinterklaas er misschien al is… Ondertussen zien we Rachel voor het huis staan en wat zien we…? Op het dak staan Sinterklaas, Ozosnel en de paardenpiet… Ze zijn er al! Sinterklaas is gelukkig terecht, maar op de boot gaat nog steeds van alles mis. Als dat maar goed komt…

Zaterdag 13 november

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in Nederland, gelukkig maar. We kunnen eindelijk onze schoen gaan zetten, maar het is nog maar de vraag of er iets in zal zitten, want het pakjesruim op de stoomboot zit op slot en de sleutel ligt binnen. En we kunnen allemaal een kaartje sturen aan Ozosnel, want hij is vrijdag jarig!

Maandag 15 november

Ozosnel is vrijdag jarig en alle kinderen kunnen via de website van het Sinterklaasjournaal een kaartje voor hem maken en naar hem toe sturen (zeker even doen!). De luisterpiet zit voorlopig thuis en men maakt zich ernstig zorgen over de pakjes in de pakjeskamer, want zolang ze de sleutel nog niet hebben (die ligt namelijk ook in die kamer) kunnen ze niet bij de cadeautjes. Wordt vervolgd!

Dinsdag 16 november

Hoofdpiet is op zoek naar een andere baan voor Luisterpiet, want hij hoort niets meer. Hij gaat daarom Wellespiet helpen in de keuken, maar deze ‘functie elders’ is niet bepaald succesvol. De pepernoten branden aan en al het snoepgoed is verpest. De Paardenpiet is druk met uitnodigingen schrijven voor het feest van Ozosnel vrijdag, want dan is hij jarig. Maar wie mogen er eigenlijk allemaal op het feestje komen…? Ondertussen stromen de verjaardagskaarten voor Ozosnel binnen. Piet de Smeerpoets zit in de rats, want hij heeft nog altijd de sleutel van de pakjeskamer niet kunnen bemachtigen. Hij probeert de deur van de pakjeskamer open te maken met een breekijzer, maar die is gemaakt van… chocolade!

Woensdag 17 november

De hoofdpiet krijgt veel vragen over de pakjes in de pakjeskamer, dat hij ze niet allemaal apart kan beantwoorden. Daarom is er vrijdag om 18:00 uur een persconferentie waar het Sinterklaasjournaal bij mag zijn. Maar dan is Ozosnel ook natuurlijk jarig… En mensen krijgen ineens allemaal dingen van chocolade in hun schoen. Of krijgen een schoen van chocolade! Luisterpiet mag vandaag meehelpen met de was en terwijl hij daar aan het werk is, hoort hij Chocopiet op het raam kloppen. Dat is vreemd…!

Donderdag 18 november

De voorbereidingen voor het feest van Ozosnel zijn in volle gang en er wordt nog steeds post bezorgd. De sleutel van de Pakjeskamer ligt nog altijd in de kamer met de cadeautjes. Morgen is er een persconferentie. Benieuwd wat de Hoofdpiet dan te vertellen heeft…!

Vrijdag 19 november
Beeld: NTR

Vanavond is het feest van Ozosnel. Er komen allemaal paarden langs om feest te vieren. En dan is er ook nog de persconferentie. De Hoofdpiet verschijnt en gaat achter de desk staan. Hij vertelt dat het aantal schoenen dat sinds de komst van Sinterklaas schrikbarend oploopt. Er worden steeds meer lege schoenen neergezet. Alleen met cadeautjes kan het grote aantal lege schoenen weer onder controle krijgen. Maar de pakjeskamer in het Grote Pietenhuis is bijna leeg, omdat de pieten niet bij de cadeautjes in het pakjesruim op de stoomboot kunnen. Er zullen daarom nieuwe cadeautjes worden besteld.

Tot slot komt de Hoofdpiet erachter dat de Luisterpiet heel goed kan luisteren, hoe zit dit…?

Sint 2021Sint 2021

Zaterdag 20 november

Ozosnel is weg! Waar is hij gebleven…?

Maandag 22 november

Ozosnel is nog steeds nergens te bekennen. Waar zou hij toch zijn…? En Luisterpiet en Chocopiet blijken samen een baby te hebben die ze mee hebben genomen naar het Grote Pietenhuis. Maar de Hoofdpiet en Sinterklaas weten hier niets vanaf. Wat zouden ze ervan vinden…?

Dinsdag 23 november

Het pakjesruim zit nog steeds op slot en Sinterklaas weet dat inmiddels ook. Maar wat hij niet weet, is dat de sleutel daar ook ligt. Sinterklaas roept Hoofdpiet op het matje. De Sint vindt het nu wel tijd dat de cadeautjes naar het grote Pietenhuis worden verplaatst. Hoofdpiet vertelt dat hij niet weet waar de sleutel ligt en dat dit toch echt een ‘gevalletje stoomboot’ is. Sint vindt dat de Hoofdpiet het maar moet regelen. Wordt vervolgd! Chocopiet en Luisterpiet zijn bij Diewertje in de studio en geven aan dat ze hun baby meenemen het land in. Maar die moet wel af en toe slapen. Dus hun vraag is: mag de baby af en toe bij de kinderen logeren? Zet jij ook een bedje klaar…?

Woensdag 24 november

Het is nog steeds niet gelukt om de sleutel uit het pakjesruim op de stoomboot te halen. En is Ozosnel nu wel of niet gevonden, want er staan allemaal witte paarden in de stal. En niemand weet precies wie nu de echte Ozosnel is. Sinterklaas heeft de echte Ozosnel natuurlijk wel nodig om het dak mee op te gaan…

Donderdag 25 november

De babypiet wordt overal heel lief ontvangen door kinderen in Nederland. Overal worden bedjes neergezet voor het kleine pietje, zodat deze lekker even kan slapen terwijl zijn papa (Luisterpiet) en mama (Chocopiet) schoentjes vullen met lekkers en cadeautjes. De paardenstal staat vol met Ozosnel look-a-likes, Paardenpiet weet dan ook niet meer wie nu de echte Ozosnel is. En vrijdag geeft de Hoofdpiet weer een persconferentie. Allemaal kijken dus!

Zie ook: