zeemeerminnen ketting,ketting knutselen,schelpen knutselen

Zeemeerminnen ketting maken

Een zeemeerminnen ketting maken: hoe je dit doet, vertel ik je in dit blog. Mocht je zelf ook zo’n leuke ketting willen knutselen, ga dan eerst lekker schelpen zoeken op het strand. Zoek vooral naar grote schelpen!

Mythische wezens

Zeemeerminnen hebben, net als unicorns, is sprookjesachtigs. Deze mythische wezens hebben het lichaam van een vrouw, maar in plaats van benen hebben ze een vissenstaart. In films en boeken komen er ook zeemeermannen voor. Deze ken je ook vast wel uit de Disney-film ‘De kleine Zeemeermin’.
Zeemeerminnen cadeau

Voor haar vierde verjaardag kreeg mijn dochtertje van opa en oma een regenboog meermin van Barbie: een heel mooi cadeau voor een kind van vier jaar. Deze pop kan in het water en licht op in allerlei kleuren. Mijn dochtertje is er dol op. Tijdens een vakantie gaat haar zeemeerminnen pop mee, zodat deze mee kan naar het zwembad. Ze is er uren zoet mee en andere kindjes willen er ook altijd maar al te graag mee spelen ;-).

zeemeerminnen ketting,barbie regenboog zeemeermin,zeemeermin barbie,barbiepop zeemeermin,dreamtopia zeemeermin barbie
De Barbie regenboog zeemeermin die mijn dochtertje van opa en oma kreeg…

Zeemeerminnen ketting maken: ook een leuk idee voor eenΒ  kinderfeestje!

We gaan vaak naar het strand, vooral als het mooi weer is. Laatst waren we er ook en hebben we met de kinderen schelpen gezocht. Hier wilde ik iets leuks mee doen. Van schelpen kun je natuurlijk allerlei leuke dingen knutselen, maar dit keer leek het ons leuk om een zeemeerminnen ketting te maken. Wat je hiervoor nodig hebt, zet ik hieronder voor je op een rij.

 • grote schelpen
 • verf en kwasten
 • glitters
 • schaar
 • draad (30 cm)
 • parels (je hebt vast nog wel een oude nep parel armband ergens liggen ;-))
 • kralen
 • eventueel een hamer en een spijkertje.

Zeemeerminnen ketting knutselen: de stappen

 1. Maak, voordat je aan de slag gaat, de schelpen goed schoon en laat ze drogen.
 2. Zorg dat er bovenin de schelpen een gaatje zit. In veel schelpen zit al een gaatje, maar is dit niet zo, maak er dan eentje met behulp van een hamer en een spijkertje.
 3. Verf vervolgens de schelpen in de gewenste kleuren en bestrooi ze met glitters. Laat de schelpen daarna weer even drogen.
 4. Doe dan het dubbele draad door het gaatje in de schelp en maak onderaan een knoop, zodat het draad niet door het gaatje kan glippen.
 5. Daarna rijg je aan het dubbele draad de parels en kralen. Ben je klaar, dan maak je bovenin een knoop. Je zeemeerminnen ketting is nu klaar!

zeemeerminnen ketting,schelpen knutselen,ketting maken

Veel plezier met het maken van je zeemeerminnen ketting! Wil je nog meer leuke DIY-tips? Volg ons dan op Facebook en opΒ Instagram!

Zie ook: