huggy wuggy,kissy missy,wat is huggy wuggy,wat is poppy playtime,voor welke leeftijd is huggy wuggy poppy playtime

Wat is Huggy Wuggy en is het leuk voor kinderen?

Huggy Wuggy: misschien heb je je kind er wel eens over gehoord. Maar wat is het nu precies en waarom hoor je er ineens zo veel over? In dit blog lees je er meer over.

Wat is Huggy Wuggy?

Tijdens de avondvierdaagse zagen wij wat kinderen voor het raam van een speelgoedwinkel staan. “Hé, kijk! Een huggy wuggy knuffel”, hoorden we ze roepen. “Een huggy wuggy”, dacht ik… “Wat is dat nu weer?” Toen ik naar het raam toe liep, zag ik het (beetje vreemde) figuurtje met venijnige tandjes liggen. “Huggy Wuggy knuffel: de nieuwste hype” stond erbij, maar ik had er zelf nog helemaal niet eerder van gehoord. Onze zoon dus wel, bleek later. Hij vertelde mij dat huggy wuggy een character is uit een game die Poppy Playtime heet. “Dat is een horror game, mam”, zei hij. En daar wilde ik natuurlijk wel even meer van weten. Want een horror game: is dat niet een beetje eng…? Is dat spel wel geschikt voor kinderen en waarom is die huggy wuggy zo populair…? Ik zocht het uit en dit is wat ik erover heb ontdekt.

huggy wuggy knuffel,kissy missy knuffel,wat is huggy wuggy,wat is poppy playtime,voor welke leeftijd is huggy wuggy
Huggy Wuggy en Kissy Missy knuffel…

Poppy Playtime: horror game

Het spel waar die huggy wuggy dus bekend van is, heet Poppy Playtime. Dit is een zogeheten online ‘survival horror videogame’, gemaakt door MOB Games. In het spel ga je als oud-werknemer van Playtime Co. in een donkere en verlaten speelgoedfabriek op zoek naar mensen die daar ooit verdwenen zijn. Maar de fabriek staat vol met kwaadaardig speelgoed, waar huggy wuggy er een van is. Doel van het spel is om te overleven en te voorkomen dat je gepakt wordt door het gruwelijke speelgoed…

Is Poppy Playtime geschikt voor kinderen?

Op internet lees ik hier verschillende berichten over. De ene website zegt: 8+, terwijl de andere website het over 12+ heeft. Ik heb het spel bekeken en ik vind 8 jaar persoonlijk echt te jong. De game speelt zich af in een donkere fabriek en regelmatig zie je dingen met ‘bloed’ erop liggen. Je wordt achtervolgd door ‘creepy’ speelgoed (zoals Huggy Wuggy) en dat kan op jonge leeftijd best wel beangstigend zijn. 12+ lijkt mij meer geschikt. Kinderen van die leeftijd snappen beter dat het allemaal niet echt is en vinden het eerder ‘grappig’ dan ‘eng’. Maar dat is mijn mening ;-).

Conclusie

Zo’n huggy wuggy knuffel kan zeker geen kwaad. Maar als je het over de game hebt, heb ik persoonlijk liever dat mijn kinderen lekker Super Mario Party of Nintendo Switch Sports spelen. Alleen snap ik ook dat je kinderen nu eenmaal niet weg kunt houden van andere (online) games. Er komen immers regelmatig nieuwe spellen en updates uit, dus je kunt maar beter een beetje op de hoogte zijn vind ik. Mijn tip is dus: zorg dat je als ouder weet wat je kind speelt. Informeer eens wat andere ouders van een bepaalde game vinden of speel af en toe eens een spelletje mee. Dat vind je kind vaak hartstikke leuk en je begrijpt daarbij ook nog eens beter waar je kind mee bezig is.

Is jouw kind al begonnen over een Huggy Wuggy…?

Zie ook: