vliegen met kinderen,tips vliegen met kinderen,lange vlucht tips,kindermaaltijd klm,vliegen met klm,vliegreis curacao

Vliegen met kinderen: vijf tips!

Ga je voor het eerst vliegen met kinderen en ben je op zoek naar tips? Lees dan even verder, want in dit blog vind je vijf tips voor een vliegreis met kinderen!

Best een beetje spannend…

Vliegen met kinderen kan best spannend zijn. Toen wij voor het eerst met onze kinderen naar Mallorca met het vliegtuig op vakantie gingen, vond ik dat best wel een dingetje. Zo vroeg ik mij onder meer af of ze geen last van hun oortjes zouden krijgen en of ze zich wel zouden kunnen vermaken in het vliegtuig… Achteraf is het mij zo mee gevallen! Want het ging heel erg goed. Gelukkig duurde de eerste vliegreis met onze kids ook niet al te lang. Met twee en een half uur waren we er. Heel fijn zo voor de eerste keer!

Tips voor een vliegreis met kinderen

Naast dat het leuk is om met de vakantie bezig te zijn, is het ook goed om je kind een beetje voor te bereiden op de vliegreis. Daarom zet ik hieronder een aantal tips voor je op een rij.


Vliegen met kinderen tip 1: boekje over vliegen

Toen wij voor het eerst met onze kinderen gingen vliegen, had ik – ter voorbereiding op de vliegreis – van te voren dit leuke boekje gekocht. Het verhaal gaat over een meisje dat met haar ouders met het vliegtuig op vakantie gaat. De hele reis wordt beschreven. Van het inpakken van de koffer tot het inchecken en het slapen in het vliegtuig. Iedere keer als we met het vliegtuig op vakantie gaan, dan komt het boekje weer tevoorschijn. Aanrader dus!


Vliegen met kinderen tip 2: laat ze zelf een tas of koffertje inpakken

Niets zo leuk als zelf je koffer inpakken. En kinderen vinden dat al helemaal leuk! Als wij met het vliegtuig op vakantie gaan, dan laat ik kids een dag van tevoren zelf een tasje of kinder koffertje inpakken met spulletjes voor tijdens de vliegreis. Tip: check naderhand wel even wat ze erin hebben gedaan en of ze er geen gekke voorwerpen in stoppen, zoals bijvoorbeeld een NERF of een knutselschaar. Want hier kon wel eens moeilijk over worden gedaan bij de douane…

trunki kinder koffer
Het merk Trunki verkoopt hele leuke
kinder koffertjes…

Tip 3 vliegreis met kinderen: opstijgen en landen

Vooral tijdens het opstijgen en de landing kan je kind last krijgen van zijn/haar oren. Kauwen en/of drinkbewegingen kunnen dan helpen. Geef je kind daarom iets te eten tijdens het opstijgen en landen. Wat mij betreft een hele belangrijke tip als je gaat vliegen met kinderen!

Bekijk hier ook onze tips als je gaat vliegen met een baby.


Tip 4 vliegen met kids: stewardess in de dop?

Bij TUI, Transavia en KLM mogen kinderen nog wel eens de stewardess helpen in het vliegtuig. Met pepermuntjes uitdelen bijvoorbeeld of met het ophalen van afval. Als je kind het leuk vindt, zou je dus aan de stewardess kunnen vragen of hij/zij mag helpen. Voor je kind een ervaring om nooit meer te vergeten!


Vliegen met kinderen tip 5: speciale kindermaaltijd

vliegen met kinderen,kindermaaltijd,vliegen met klm,tips,kindermaaltijd klm,vliegreis curacao,lange vlucht met kinderen,tips vliegen met kinderen
Mjammie: een hamburger met patatjes!

In februari van 2020 – nog net voordat alles op slot ging vanwege corona – genoten wij van een heerlijke vakantie Curacao. We hadden geboekt via Corendon en vlogen met de KLM naar Curacao waar we verbleven in het heerlijke familiehotel Kunuku Aqua Resort. Het vliegen met kinderen verliep super. Alles was heel goed geregeld en de stewardessen waren ook zo aardig.

Nu komt de tip: vlieg je met KLM? Check dan van tevoren even of je een speciale kindermaaltijd kunt aanvragen. Wij hadden toevallig gezien dat dit kon en natuurlijk wilden we dit graag. Kostte overigens helemaal niets extra. Onze kinderen waren blij verrast toen zij in het vliegtuig een speciaal pakketje kregen met patatjes en een hamburger (tijdens de terugreis kregen ze poffertjes). Als je kind hiervan houdt, zou ik deze tip zeker onthouden!


Met deze tips wordt vliegen met kinderen vast een succes. Fijne vakantie alvast!

Zie ook: