vliegen met kinderen,tips vliegen met kinderen,lange vlucht tips,kindermaaltijd klm,vliegen met klm,vliegreis curacao

Vliegen met kinderen: vijf tips!

Ga je voor het eerst vliegen met kinderen en ben je op zoek naar tips? Lees dan even verder, want in dit blog vind je vijf tips voor een vliegreis met kinderen!

Vliegen met kinderen tip 1: bereid ze goed voor

Toen wij voor het eerst met onze kinderen gingen vliegen, had ik van te voren dit leuke boekje gekocht. Het verhaal gaat over een meisje dat met haar ouders met het vliegtuig op vakantie gaat. De hele reis wordt beschreven. Van het inpakken van de koffer tot het inchecken en het slapen in het vliegtuig. Iedere keer als we met het vliegtuig op vakantie gaan, dan komt het boekje weer tevoorschijn. Aanrader dus!

Vliegen met kinderen tip 2: laat ze zelf een tas of koffertje inpakken

Niets zo leuk als zelf je koffer inpakken! Althans: voor kinderen dan haha, want ikzelf vind het altijd maar een gedoe ;-). Als wij met het vliegtuig op vakantie gaan, dan laat ik kids een dag van tevoren zelf een tasje of koffertje inpakken met spulletjes voor tijdens de vliegreis. Tip: check naderhand wel even wat ze erin hebben gedaan en of er geen NERF-pistooltjes ofzo in zitten. Dat hadden wij namelijk een keer en dit konden ze bij de douane niet echt waarderen, wat natuurlijk begrijpelijk is…

Tip 3 vliegreis met kinderen: opstijgen en landen

Vooral tijdens het opstijgen en de landing kan je kind last krijgen van zijn/haar oren. Kauwen en/of drinkbewegingen kunnen dan helpen. Geef je kind daarom iets te eten tijdens het opstijgen en landen. Wat mij betreft een hele belangrijke tip als je gaat vliegen met kinderen.

Tip 4 vliegen met kids: stewardess in de dop?

Bij TUI, Transavia en KLM mogen kinderen nog wel eens de stewardess helpen in het vliegtuig. Met pepermuntjes uitdelen bijvoorbeeld of met het ophalen van afval. Als je kind het leuk vindt, zou je dus aan de stewardess kunnen vragen of hij/zij mag helpen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Vliegen met kinderen tip 5: speciale kindermaaltijd

vliegen met kinderen,kindermaaltijd,vliegen met klm,tips,kindermaaltijd klm,vliegreis curacao,lange vlucht met kinderen,tips vliegen met kinderen
Mjammie: een hamburger met patatjes!

In februari van dit jaar was het tijd voor onze vakantie Curacao. Via Corendon vlogen we met de KLM naar Curacao om daar te gaan genieten van een heerlijke vakantie op het Kunuku Aqua Resort. Het vliegen met kinderen verliep super. Alles was heel goed geregeld en de stewardessen waren ook zo aardig. Maar dat terzijde, want nu komt de tip: vlieg je met KLM, check dan van tevoren even of je een speciale kindermaaltijd kunt aanvragen. Wij hadden toevallig gezien dat dit kon en natuurlijk wilden we dit wel. Kostte overigens helemaal niets extra. Onze kinderen waren blij verrast toen zij in het vliegtuig een speciaal pakketje kregen met patatjes en een hamburger (tijdens de terugreis kregen ze poffertjes). Als je kind hiervan houdt, zou ik deze tip zeker onthouden!

Met deze tips wordt vliegen met kinderen vast een succes. Fijne vakantie alvast!

Zie ook: