vliegen met een baby tips,vliegreis met baby tips,kinderwagen mee in vliegtuig,babyvoeding vliegtuig,wel of niet met baby op vliegvakantie,leuke vliegreizen met baby,leuke bestemmingen voor gezinnen met baby,leuke eilanden voor gezinnen met baby

Vliegen met een baby: met deze tips vliegt de reis voorbij!

Waar moet je op letten als je gaat vliegen met een baby? Kan bijvoorbeeld de kinderwagen mee het vliegtuig in, hoe zit het met voeding en wat kun je bijvoorbeeld doen om pijn in de oortjes te voorkomen…? In dit artikel vind je heel veel tips. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Vliegen met je baby: zorg voor een goede voorbereiding

Ga je op vliegvakantie met je baby of wil je dat graag en vind je het spannend om met je kleintje te reizen? Veel jonge ouders herkennen dit. De eerste keer vliegen met je baby is ook hartstikke spannend. Maar het is ook vooral een hele bijzondere ervaring en – ook al kan het misschien wat stressvol zijn – wees vooral relaxed en zorg dat je goed bent voorbereid. Dan komt het allemaal wel goed en kun je lekker gaan genieten van een welverdiende vakantie met je kleintje!

vliegen met een baby tips,tips vliegreis met baby,met kleine kinderen vliegen,tips vliegen met kinderen

Vliegen met een kleintje = vaak ook voordelig

Wist je dat het eigenlijk ook best voordelig is om met een baby te reizen? Zo kun je buiten de schoolperiodes om op vakantie en reizen kinderen tot 2 jaar vaak gratis of bijna voor niets mee. Je baby moet dan wel bij je op schoot zitten in het vliegtuig. Hieronder vind je per luchtvaartmaatschappij de regels voor het reizen met een baby en vind je ook leuke aanbiedingen.

Tips als je gaat vliegen met een baby

Ga je of ben je van plan om te gaan vliegen met een baby, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Hieronder zet ik een paar tips voor je op een rij, waarmee je het reizen voor jou en je baby zo aangenaam mogelijk kunt maken.

Vliegen met een baby tip 1: wees op tijd

Een plotselinge poepluier, een flesje dat nog even snel moet worden klaar gemaakt… Als je een baby hebt, dan weet je dat het soms even kan duren voordat je bent vertrokken. Brigitte Kaandorp heeft hier ooit een hele, grappige sketch over gemaakt, maar dat terzijde… πŸ˜‰ Maar waar het dus om gaat: houd er rekening mee dat je extra tijd kwijt bent als je reist met een kleintje. Neem het ruim. Ga niet op het laatste moment weg van huis of richting de gate, maar zorg dat je even een paar minuten eerder bent. Veel relaxter voor jezelf en je kindje!

Tip 2: kies een passende vlucht

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat je kindje in de knel komt met slaapjes of uit zijn ritme raakt, kun je het beste een vlucht boeken die past bij de routine van je baby. Met andere worden: als je baby gewend is om op een bepaald tijdstip te slapen, kies dan een vlucht die daarbij aansluit. Zo zorg je ervoor dat het ritme van je baby zoveel mogelijk hetzelfde blijft. En dan nog een tip: boek in ieder geval een plaats aan het gangpad of voorin het vliegtuig, zodat je gemakkelijk even op kunt staan en door het gangpad kunt wandelen met je kleintje en dichtbij de plek zit waar je je baby kunt verschonen.

baby slapen tijdens vlucht,tips vliegreis met baby,baby op schoot in vliegtuig

Vliegen met een baby tip 3: buggy mee

Als je gaat vliegen met je baby, dan moet je natuurlijk al een paar uur voor je vlucht aanwezig zijn. Het is dan wel erg fijn voor jezelf en voor je kleintje als je de kinderwagen of buggy naar de gate toe kunt meenemen. Goed nieuws: dit kan en mag gewoon, je buggy mag mee het vliegtuig in. Wel moet je je wagen – voor het boarden – inleveren bij de gate. Na afloop van je vlucht, staat je buggy weer klaar bij de aankomst gate of de bagage band. Let op: check voor vertrek altijd even de regels van de luchtvaartmaatschappij.

Nog een tip: op het vliegveld wordt er over het algemeen niet heel voorzichtig om gegaan met bagage. Besluit je je wagen mee te nemen en wil je voorkomen dat deze beschadigt (en geloof mij, dat gebeurt nogal eens), dan kun je overwegen om een speciale reistas voor je buggy of kinderwagen aan te schaffen. Ideaal voor het vervoeren van je buggy tijdens je reis!

Vliegen met je baby tip 4: draagzak

Als je onderweg een overstap hebt op een andere luchthaven, dan is een draagzak ook handig om je baby in te vervoeren. Bij een overstap worden kinderwagens en buggy’s meestal niet uit het ruim gehaald. Je wilt dan niet de hele tijd met je baby op je arm lopen en een draagzak is dan ideaal!

Nog een tip: laat je baby drinken

Tijdens het opstijgen en de landing kan je kindje last krijgen van zijn/haar oortjes. Dit komt, doordat de druk op de oren dan toeneemt. Wat hiertegen kan helpen, is om je kindje te laten drinken tijdens deze momenten of hem of haar een speentje te geven. Slikken kan de druk op de oortjes namelijk verlichten.

Wat drinken betreft, kant en klare babyvoeding (vloeibaar) mag zonder problemen mee in je handbagage. Je hoeft hierbij dus geen rekening te houden met de regel dat je maar 100 ml vloeistof mag meenemen. Wat ook handig is, is een voedingstoren waarin je melkpoeder bewaart. Geen warm water (meer) bij je? De stewardessen helpen je vast graag helpen aan warm water om flesjes mee te bereiden.

vliegen met een baby tips,baby flesje geven tijdens vlucht,babyvoeding in vliegtuig,met een baby op vakantie

Reizen met een baby tip 6: zorg voor voldoende verschoning

Zul je net zien dat je baby een enorme poepluier krijgt onderweg… Wees hier gewoon op voorbereid en neem – naast een eigen verschoningsmatje – ook voldoende luiers/pampers mee in je luiertas. Denk ook aan extra rompertjes en kleding!

Tip 7: iets nieuws om mee te spelen

Mocht je kindje zich gaan vervelen of je merkt dat hij/zij onrustig wordt in het vliegtuig, dan kan het helpen om hem of haar af te leiden met een speeltje. Uiteraard neem je zijn of haar favoriete speeltje of knuffel mee van thuis, maar het kan ook leuk zijn om juist iets nieuws mee te nemen voor je baby. Een nieuwe rammelaar bijvoorbeeld of een leuk nieuw boekje voor onderweg.

Tip 8: relax…

Ook al kan het reizen met een baby best stressvol zijn, het is ook een super bijzondere ervaring en vergeet niet dat jullie een heerlijke, welverdiende vakantie te wachten staat. Probeer er daarom ook van te genieten. En blijf ook vooral rustig onderweg, want je baby merkt het als je gestresst bent. Huilt je baby onderweg en voel je je bezwaard naar andere passagiers? Maak je niet te druk hierover; die mensen zijn dat straks allemaal weer vergeten als ze aan het zwembad liggen…;-).

Wil je ook gaan vliegen met een baby? Ik hoop dat deze tips je helpen om je vlucht met je baby zo aangenaam mogelijk te maken. Geniet van jullie vakantie!

Zie ook: