vakantie checklist,kinder koffer,trunki eenhoorn

Vakantie checklist: wat mag er niet ontbreken?

Een vakantie checklist is erg handig als je op vakantie gaat. Wat laat je thuis en wat neem je mee op reis? Ga je met de auto op vakantie naar een leuke camping, dan kun je over het algemeen meer spullen meenemen dan wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat en maar een bepaald aantal koffers mee mag nemen als bagage. Waar je ook naartoe gaat – een hotel of een camping – onderstaande zaken zijn wat ons betreft onmisbaar voor op vakantie!

Stoere koffer of tas

Iedere vakantie begint natuurlijk met inpakken. Hoewel veel ouders hier wel eens stress van kunnen hebben, vinden kinderen dit altijd heel erg leuk om te doen. Daarom hebben onze kinderen ieder hun eigen kinder koffertje, waarin ze zelf spulletjes mogen stoppen die ze echt graag mee willen nemen (speelgoed, knuffels, boekjes etc.). Er zijn zulke leuke kinder koffers en rugtassen te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze...

vakantie checklist,koffer kind,trolley kind,trunki eenhoorn
vakantie checklist,voetbal koffer,koffer real madrid

Iets leuks voor onderweg...

Of je nu met de auto op vakantie gaat of met het vliegtuig: het is toch vaak een hele reis naar je vakantiebestemming toe. En het laatste wat je wilt, is dat je kinderen elkaar onderweg uit verveling in de haren vliegen. Zorg er daarom voor dat ze wat te doen hebben onderweg. Natuurlijk is een iPad of ideaal om spelletjes op te doen of filmpjes mee te bekijken, maar je wilt ook weer niet dat je kinderen alleen maar achter een tablet zitten. Daarom laat wij onze kinderen, voordat we op vakantie gaan, altijd zelf leukeΒ vakantie doeboeken uitzoeken. En vergeet ook niet wat leuke reisspelletjes mee te nemen!

vakantie checklist,doeboek spanje,vakantieboek spanje

Snorkelmasker

Als je aan mijn kinderen vraagt wat ze het liefste doen op vakantie, antwoorden ze standaard: "zwemmen". Als het aan hen ligt, kunnen ze uren spetteren in het zwembad. Mijn zoontje van zeven vindt het sinds kort ook leuk om te snorkelen. En met zijn nieuwe snorkelmasker gaat dat echt heel goed (lees hier ook de review). Het masker is verkrijgbaar in het lichtblauw en in het oranje/lichtroze. Een leuk cadeau voor de vakantie en echt iets waar je kind de hele vakantie zoet mee zal zijn!
Luchtbed of zwemband

Tussen al dat zwemmen door, wil je natuurlijk ook wel eens even chillen. En waarmee kan dat beter dan met een hip luchtbed?! Er zijn tegenwoordig allerlei grappige, leuke en mooie luchtbedden en zwembanden te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een opblaasbare koets, een schelp of een hamburger voor in het water? Beslist een must-have voor de vakantie!

Bodyboard

Zijn jullie van plan om veel naar het strand te gaan? Dan is een bodyboard erg leuk voor de kids. Hiermee zullen ze zich zeker vermaken aan de rand van het strand. Onderstaand bodyboard is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar (15 tot 25 kilo). De grepen aan de bovenkant zorgen voor extra grip. Meer informatie vind je hier.

vakantie checklist,bodyboard,wat meenemen op vakantie
Een bodyboard voor kinderen van 4 tot 8 jaar...

Last but not least: bescherming tegen de zon

En als je kind dan lekker aan het spetteren is in het zwembad of aan zee, let er dan natuurlijk wel goed op dat hij of zij niet verbrandt. Met deze zonnebrandcreme (in 2017 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop) weet je zeker dat je kind goed beschermd is. GoedeΒ UV zwemkledingΒ is natuurlijk ook aan te raden.

Heb jij ook al een vakantie checklist gemaakt? Alvast een fijne vakantie toegewenst!

Zie ook: