valentijn knutselen,zelf hartjes knutselen,knutselen valentijnsdag

Valentijn knutselen: hartjeshanger maken

Valentijn knutselen: wil jij voor Valentijnsdag iets knutselen voor iemand die je lief vindt? In dit blog lees je hoe je eenvoudig hele leuke hartjes kunt maken.
Valentijnsdag: de dag van de liefde

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Op deze dag van de liefde stuur je (vaak in het geheim) een kaartje naar je geliefde of verras je hem of haar met een cadeautje. Ook kun je iemand bloemen geven. Genoeg mogelijkheden dus, maar wij vinden het vooral leuk om zelf iets te knutselen of om zelf een lekkere Valentijns cake te bakken. Leuk om te doen en ook helemaal niet moeilijk!

Valentijn knutselen: maak zelf een hartjeshanger

Vaak kun je met materialen die je toch al in huis hebt liggen, de leukste dingen maken. Dat maakt knutselen ook zo leuk!
Eerst knip je een hart uit karton…

valentijn knutselen,kartonnen hart knippen

Beplak het kartonnen hart daarna met (glitter)papier, decopatch papier, stickers of wat je maar hebt liggen. Natuurlijk kun je ‘m ook inkleuren of verven.

valentijn knutselen,hartje beplakken met papier

Misschien heb je vroeger wel eens zelf pompommetjes gemaakt. Dit kan natuurlijk met twee ronde kartonnetjes, maar nog makkelijk is een speciale pom pom maker. Ik heb deze zelf ook thuis. Je maakt er perfecte, ronde pompommetjes mee! Let op: als je de pompom eenmaal hebt opengeknipt en je wilt er een touwtje omheen doen, zorg er dan voor dat je het touwtje wat langer houdt. Aan dit touwtje hang je je hartjeshanger namelijk later weer op ;-).

valentijn knutselen,pom poms maken,pom pom maker

En als je dit dan allemaal hebt gedaan, plak je het touwtje van de pompom aan de achterkant van het kartonnen hartje vast. Eventueel kun je aan het touwtje nog een kraal of kwastje hangen.

Het resultaat:Β 

valentijn knutsel,knutselen voor valentijnsdag,knutselen valentijnsdag

VoilΓ : je hartjeshanger is klaar! Voor wie ga jij met Valentijn knutselen?

Volg jij ons al op Facebook?Β 

Zie ook: