films londen,filmtips londen,leuke films die zich afspelen in londen,paddington film,mary poppins film,peter pan film,alice in wonderland film,101 dalmatiers film,harry potter films

Films Londen: films die je moet zien!

Als je met kinderen naar Londen gaat, dan wil je ze natuurlijk alvast een beetje voorbereiden op jullie city-trip. Nu is er op internet en op Youtube natuurlijk van alles te vinden over Londen, maar er zijn ook heel veel films die zich afspelen in Londen en die leuk zijn om te bekijken met je kids. Hieronder heb ik een aantal films op een rijtje gezet die zich afspelen in Londen en geschikt zijn voor kinderen. Veel kijkplezier alvast!

In mei 2024 hebben wij een city-trip Londen met onze kinderen gepland staan. De vliegtickets en ons hotel in Londen zijn al geboekt, dus de voorpret kan beginnen. De komende tijd willen we met de kinderen wat films gaan kijken die zich in Londen afspelen. Zo krijgen ze alvast een beetje een beeld van de stad.

Zorg ervoor dat de gekozen film geschikt is voor de leeftijd van de kinderen, aangezien sommige films meer geschikt zijn voor oudere kinderen dan voor jongere.

Films Londen tip 1: Paddington

paddington dvd,films londen,londen trip tips,weekendje londen met kinderen tips,je kind voorbereiden op een stedentrip londen

Je kent vast beertje Paddington wel. Je weet wel, die bruine beer met dat blauwe jasje en dat rode hoedje op. In het Verenigd Koninkrijk is hij enorm geliefd. Beertje Paddington bestaat al sinds 1958, toen de schrijver Michael Bond een boek over hem schreef. Toen er in 2014 en 2017 films over het beertje uitkwamen, werd hij alleen nog maar populairder.

In de film Paddington 1 verhuist het beertje vanuit Peru naar Londen. In de Engelse hoofdstad hoopt Paddington een nieuw thuis te vinden. De film is mooi en ontroerend, wij hebben wel een klein traantje weg gepinkt.

De dvd van Paddington is hier te koop.

Tip 2: Mary Poppins

Mary Poppins Returns,dvd Mary Poppins,films over Londen,weekendje londen met kinderen,je kind voorbereiden op een stedentrip londen,tips londen met kinderen

Mary Poppins – inderdaad, die film over die kinderjuf met die paraplu – speelt zich ook af in Londen. Deze film van Disney kwam voor het eerst uit in 1964, maar werd in 2018 opnieuw uitgebracht onder de naam “Mary Poppins Returns”. In de film keert de magische kinderjuf terug naar de familie Banks om hen te helpen. Allemaal in de sfeer van het oude Londen…

De dvd van Mary Poppins is hier te koop.

Tip 3 films die zich afspelen in Londen: Peter Pan

peter pan dvd

Het verhaal van Peter Pan – een jongen die nooit wil opgroeien – en zijn reizen naar het magische land van Nooitgedachtland. Het verhaal begint in Londen, waar de kinderen Wendy, John, en Michael Darling samen met hun hond Nana wonen. Op een avond vliegt Peter Pan, een jongen die nooit ouder wordt en leider is van de Verloren Jongens, de kinderkamer van de Darling-familie binnen op zoek naar zijn verloren schaduw. Hij neemt de kinderen mee naar Nooitgedachtland – het magische eiland waar hij woont – en beleeft daar samen met hen allerlei avonturen.

De dvd van Peter Pan is hier te koop.

Films Londen tip 4: 101 DalmatiΓ«rs

Een Disney-klassieker waarin Cruella de Vil achter 101 dalmatiΓ«r puppies aanzit, die in Londen wonen. De dvd van deze film is hier te koop.

Tip 5: Alice in Wonderland

alice in wonderland dvd

Ik hoor je denken: “die film speelt zich toch af in Wonderland?” Inderdaad, maar de film begin in het Londen van de 19e eeuw. Sowieso een leuke film om te kijken! De dvd van Alice in Wonderland is hier te koop.

Christopher Robin

Een prachtige film die gaat over ‘de belangrijke dingen’ in het leven. Christopher Robin – het jongetje uit de Winnie de Poeh boeken – is volwassen geworden. In de film wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, Knorretje, Iejoor en Teigetje. Ook al komt de stad Londen niet heel prominent voor in de film, het is wel een heel mooi verhaal in een typisch Engelse sfeer. De moeite waard om te kijken!

Last but not least: Harry Potter

harry potter dvd collectie,harry potter dvd box,films die zich afspelen in Londen,tips als je naar londen gaat,je kinderen voorbereiden op een stedentrip Londen

Ja, en we sluiten natuurlijk af met Harry Potter! Als je de boeken niet hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk de films van deze tovenaarsleerling wel gekeken. Wij in ieder geval wel :-). Voor kleine kinderen zijn de films zeker nog wel te spannend, dus kijk de films liever wel met oudere kinderen. De Harry Potter films spelen zich grotendeels af in en rond Londen, met beroemde locaties zoals het Platform 9 3/4e op King’s Cross Station.

De complete dvd-collectie van Harry Potter is hier te koop.

Dit vind je misschien ook leuk:

Veel kijkplezier!

Zie ook: