this is holland review

This is Holland review: supertof uitje

Heb je wel eens van de attractie This is Holland gehoord? In deze review vertel ik je meer over dit toffe uitje in Amsterdam!

Dagje Amsterdam met kinderen

In verband met een studiedag, waren onze kids pas een dagje vrij. Daar moet je gebruik van maken natuurlijk en dus besloten we er lekker op uit te gaan met zijn vieren. Het werd een dagje Amsterdam met kinderen. Zo vaak komen we niet in deze grote stad – en de kids al helemaal niet – dus helemaal leuk. Ons plan? Een bezoek brengen aan de attractie This is Holland. Hier hadden we al een hoop enthousiaste verhalen over gehoord, dus gingen we eerst hier naartoe.

Met de pont over het IJ

This is Holland is gelegen in Amsterdam Noord, tegenover het Centraal Station (parkeren doe je bij P1). Vanaf CS pak je de pont naar Amsterdam Noord. Binnen vijf minuten sta je aan de overkant (let op: mondkapje voor volwassenen verplicht).

De pont over het IJ is voor kinderen alleen al een leuke ervaring. Naast de vele gebouwen en de boten die voorbij kwamen, zagen we ook nog een heel groot cruiseschip liggen. Best bijzonder!

this is holland review,pont over het ij,mondkapje pont,dagje amsterdam met kinderen,tips amsterdam
Met de pont over het IJ…

This is Holland: vliegen boven Nederland

Een vlucht maken boven Nederland: hoe leuk klinkt dat? Zo benieuwd hoe dat zou zijn… Onze kinderen van negen en vijf vonden het ook wel een beetje spannend. “Is het dan een soort achtbaan, pap?” en “gaan we dan echt vliegen?” vroegen ze van tevoren. We gaan het zien!

this is holland review,gebouw this is holland,amsterdam met kinderen,tips amsterdam,uitje amsterdam
“Yeah, we zijn er!”

This is Holland: leuk en leerzaam uitje

Naast een heel leuk uitje, zou ons bezoek aan This is Holland ook nog eens heel leerzaam zijn. Je gaat namelijk als het ware ‘op reis door Nederland’ en leert van alles over terpen, molens en de Watersnoodramp van 1953. Onze zoon zou dezelfde week nog een toets krijgen over de provincies van Nederland en laat het nu zo zijn dat je hier bij This is Holland van alles over leert. Was niet gepland, maar kwam wel heel goed en leuk uit! Alles wordt trouwens op een leuke manier d.m.v. films en animaties uitgelegd en is dus absoluut niet saai voor kinderen.

Vliegen boven de bloemenvelden…

Het absolute hoogtepunt van ons bezoek was toch wel echt de 5D-vlucht die we hebben gemaakt. Hoe dit precies werkt, moet je eigenlijk zelf ervaren. Maar ik kan je vertellen dat het net is alsof je negen minuten lang in een helikopter zit. Levensecht! Prachtig om zo over Nederland te vliegen en de bloemenvelden te ruiken… (ja echt!)

this is holland review,amsterdam met kinderen,tips amsterdam,uitje amsterdam
Natuurlijk mag het maken van een foto niet ontbreken tijdens
je bezoek aan This is Holland…

Conclusie: een heel cool uitje

This is Holland is echt tof om eens naartoe te gaan. Om heel eerlijk te zijn, zouden we best nog een keer willen. Onze kinderen vonden het helemaal geweldig. “Net alsof je echt vliegt, mam!” en “Dit was een van de coolste dingen in mijn leven!” Omdat het allemaal zo echt was, vond de jongste van vijf het af en toe nog wel een beetje spannend. Maar al met al: een uitje om nooit meer te vergeten!

Ook naar This is Holland? Kaartjes kopen doe je hier.