vader zoon uitjes tips en ideeen,vader zoon dagje weg,vader zoon nachtje weg,vader zoon weekend

Vader zoon uitjes: 10 x leuke en stoere tips

Vader en zoon onder elkaar… Wil je er samen eens tussenuit? Iets leuks en stoers doen met je vader of zoon? Met deze tips voor vader zoon uitjes zit je zeker goed!

Check hier trouwens ook de tips voor moeder dochter uitjes.

Mannen onder elkaar

Een uitje met je gezin is fijn, maar soms is het ook leuk om als vader even één op één iets te ondernemen met je kind. Andersom kan ook natuurlijk. Als zoon wil je er misschien ook wel eens even tussenuit met je vader. Als Vaderdag cadeau bijvoorbeeld of om cadeau te doen voor de verjaardag van je pa. Gewoon even iets leuks doen samen. Quality time noemen we dat!

Tips voor leuke vader zoon uitjes

Ben je op zoek naar leuke tips voor een stoer mannendagje? Of wil je een weekend weg samen? Check dan de tips en ideeën hieronder even. Welk mannenuitje vind jij het leukst?


Vader zoon uitjes tip 1: samen naar het LEGOLAND® Discovery Centre

Leuk om naartoe te gaan samen, is het LEGOLAND® Discovery Centre in Scheveningen. Hier kun je naar hartelust spelen en bouwen met LEGO steentjes, samen naar de 4D bioscoop voor een leuke LEGO film en een spannende attractie-rit maken door een mooie LEGO stad. Ook is er MINILAND, waar verschillende Haagse highlights zijn nagebouwd in duizenden LEGO steentjes. Tickets koop je hier.


Mannen uitje tip 2: karten

Hoewel veel vrouwen dit uitje ook te gek zullen vinden, past karten wel echt thuis in het rijtje vader zoon uitjes. Is toch ook tof: racen tegen je vader of zoon? Check hier dit speciale arrangement.


Vader zoon uitjes tip 3: vliegen over Nederland

Hier zijn wij in de zomer van 2020 geweest, net toen het in ons land weer wat beter ging met corona. Bij This is Holland (lees hier ook onze review) kun je een 5D-vlucht maken over Nederland. Hoe dit precies werkt, moet je echt zelf ervaren. Maar ik kan je vertellen dat het net is alsof je negen minuten lang in een helikopter zit. Net echt! Tickets voor This is Holland koop je hier.


Mannen uitje tip 4: uit eten

Surinaams, Italiaans, Mexicaans of gewoon Hollandse pot… Kies een leuk restaurant uit en ga samen lekker uit eten. Voor kleine kinderen komt het vaak in een eetgelegenheid neer op patat met een frikandel, maar soms is het ook leuk om juist iets aparts te proberen. Allemaal kleine tapas schaaltjes op tafel bijvoorbeeld, heeft toch iets bijzonders ;-).

Wat trouwens ook leuk is, is eten op de Euromast. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam. Vergeet dan ook zeker niet even in de Euroscoop-lift te stappen…! Tickets koop je hier.


Vader zoon uitjes tip 5: een nachtje/weekendje weg

Wil je er echt even samen tussenuit, dan is het ook leuk om een nachtje of weekendje weg te gaan als vader en zoon. Onderstaande accommodaties zijn bijvoorbeeld erg leuk voor een vader en zoon uitje:

Hier vind je nog meer toffe accommodaties voor vader zoon uitjes.


Mannen uitje tip 6: samen naar een voetbalwedstrijd

vader zoon uitjes tips en ideeen

Al verschillende keren zijn we met onze zoon naar een voetbalwedstrijd geweest, maar nu we ons in de corona crisis bevinden, is dat helaas niet mogelijk. We missen het enorm en zodra het kan, gaan we weer! Een top vader en zoon uitje!!!


Mannen uitje tip 7: tour door de Johan Cruijf Arena

vader zoon uitjes tips en ideeen,rondleiding johan cruijf arena amsterdam,rondleiding ajax

Of je nu fan bent van AJAX of niet: de Johan Cruijf Arena is toch een imposant gebouw. Het is het grootste stadion van Nederland. Wist je dat je er ook een rondleiding kunt doen? Wij deden dit een aantal jaar geleden en het was heel leuk! Lees hier het blog over onze rondleiding door de Johan Cruijf Arena.


Vader zoon uitje tip 8: samen naar de film

Een bezoekje aan de bioscoop mag ook zeker niet ontbreken in het rijtje met leuke vader zoon uitjes. Er draait altijd wel een film die jullie allebei leuk vinden. Van tevoren haal je natuurlijk lekker iets te drinken en een grote bak popcorn of nacho’s. Veel plezier alvast!


Mannen uitje tip 9: varen

Samen een bootje huren en dan gaan varen, is ook leuk om samen te doen. Zeker als het mooi weer is. Neem voldoende eten en drinken mee en ga lekker de plassen op. Een geslaagd vader en zoon uitje!


Nog een tip: vissen

Deze activiteit kun je natuurlijk ook combineren met de hierboven genoemde tip. Vissen en varen gaan natuurlijk hand in hand en je hebt alle tijd om samen dingen te bespreken. Echt even quality time tussen vader en zoon!


Welke vader zoon uitjes vind jij het leukst?

Zie ook: