Films Parijs: 6 films die je gezien moet hebben met kinderen!

Ga je met kinderen naar Parijs en wil je de kids voorbereiden op jullie city-trip? Dan is het leuk om met elkaar films over Parijs te kijken. Voor een kind gaat de stad veel meer leven als hij/zij er al iets over heeft gezien in een film. Je zult zien dat als je er eenmaal bent, je kind de plekken uit de films gaat herkennen. In dit artikel geven we je zes tips voor Films over Parijs die jullie echt gezien moeten hebben!

Kinderfilms die zich afspelen in Parijs

Er zijn ontzettend veel films die zich afspelen in Parijs, ook kinderfilms. Deze films zijn extra leuk om te kijken als je met kinderen naar Parijs gaat. Helemaal als je ze een beetje voor wilt bereiden op jullie citytrip. Wij hebben ze in ieder geval allemaal gekeken voordat we met onze kinderen naar Parijs gingen!

Films Parijs tip 1: Ratatouille

Ratatouille is de naam van een typisch Frans gerecht met groenten, maar in het woord zit ook het woord ‘rat’ verstopt. En dat is nu precies waar deze film over gaat… Een rat genaamd Remy gaat naar Parijs om daar zijn grote droom na te streven, namelijk chef-kok worden in een gerenommeerd restaurant. Een superleuke film om met het gezin te kijken!

De film is trouwens helemaal leuk om te kijken als je (ook) naar Disneyland Parijs tijdens jullie stedentrip. Daar is namelijk een attractie van Ratatouille, die je beslist niet mag overslaan. kinderfilms over parijs,met kinderen naar parijs,disney films parijs,ratatouille,remy kijkt naar eiffeltoren

De Klokkenluider van de Notre Dame

Je kent deze film vast wel, hij is gebaseerd op de roman van Victor Hugo. Deze Disney-klassieker vertelt het verhaal van Quasimodo: de klokkenluider van de Notre Dame-kathedraal, en zijn avonturen in het middeleeuwse Parijs.

Tip: een leuke manier om met je kinderen iets van de stad Parijs te zien, is met de Tootbus Kids Bus Tour. Hiermee kom je ook langs de wereldberoemde kathedraal. Meer informatie vind je hier.

klokkenluider van de notre dame,notre dame met kinderen,kinderen voorbereiden parijs,citytrip parijs met kinderen,kinderfilm die zich afspeelt in parijs

Films Parijs tip 3: De Aristokatten

Een andere Disney-klassieker die zich afspeelt in Parijs, is De Aristokatten. Deze film gaat over een rijke vrouw die haar katten een fortuin nalaat, maar haar butler probeert ze te ontvoeren. Als dat maar goed afloopt…!

aristokatten parijs eiffeltoren

Films Parijs tip 4: Ballerina

Deze film is zo mooi… Ballerina gaat over het weesmeisje Félicie, dat droomt van een carrière als ballerina in Parijs. Ze ontsnapt met een vriend uit het weeshuis en reist naar Parijs, waar ze zich voordoet als iemand anders bij de Grand Opéra binnen te komen. De Grand Opéra is een prestigieuze balletschool. Zou het haar lukken om haar droom te verwezenlijken… Echt kijken deze film!

Tip: ga je naar Parijs en wil je de beroemde Opéra bezoeken? Koop dan hier je tickets en loop over de trappen waar Félicie overheen danst…!

ballerina film parijs opera

Films Parijs om met kinderen te kijken: Miraculous

Geen film, maar wel een hele populaire animatieserie! De serie draait om de avonturen van Marinette, een middelbare scholier uit Parijs, en haar vriend Adrien, die samen kunnen veranderen in de superhelden Ladybug en Cat Noir. Samen beschermen zij de stad Parijs tegen kwade krachten. Een super toffe serie om te kijken!

Tip: als jullie naar Parijs gaan, dan wil je natuurlijk de Eiffeltoren bezoeken. Let er op dat je dit ruim van tevoren doet. Toegangskaarten zijn namelijk snel uitverkocht. Koop hier je tickets.

miraculous ladybug eiffeltoren parijs

Nog een tip! Emily in Paris

Oke, het is niet echt een film. Maar deze serie is wel echt een hit bij veel tienermeiden, dus zeker kijken als je met oudere kinderen naar Parijs gaat! Emily in Paris gaat – zoals de titel al aangeeft – over de jonge, Amerikaanse vrouw Emily. Zij verhuist naar Parijs om daar te werken bij een marketingbedrijf. De serie speelt zich hoofdzakelijk af in de Marais: een hele hippe wijk in Parijs!

Tip: zijn jullie echte fans van Emily in Paris? Dan is er ook een speciale tour, waarbij je diverse locaties uit de serie kunt bezoeken. Meer informatie vind je hier.

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor films over Parijs. Veel plezier alvast in de Franse hoofdstad!

Zie ook: