paasdoos knutselen,tips paasontbijt school,doos knutselen paasontbijt

Paasdoos knutselen: zo gepiept!

Moet je kind voor het paasontbijt op school een paasdoos knutselen? Lees dan even verder, want in dit blog vind je twee ideeën die niet alleen leuk, maar ook makkelijk te maken zijn!

Bekijk hier ook mijn tips voor Knutselen Pasen.

Paasontbijt op school

Op veel basisscholen wordt in de week voorafgaand aan Pasen een paasontbijt georganiseerd. Hierbij is het veelal de bedoeling dat de kinderen een paasdoos knutselen voor een klasgenootje en deze vullen met eten en drinken. Ik vind dit leuk bedacht door de scholen. Kinderen doen iets voor een ander en bovendien is zo’n ontbijt met elkaar natuurlijk ook nog eens heel gezellig.

Paasdoos knutselen: leuke en eenvoudige tips

Bij het knutselen van een paasdoos voor het paasontbijt op school kun je het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, zie je hieronder.

Paasdoos knutselen tip 1: een konijn met een staartje

paasdoos knutselen,paashaas knutselen,paasdoos maken school paasontbijt
Paasdoos in de vorm van een konijntje…

Wat is ‘ie schattig he: deze paasdoos met de oren en een staart van een konijn?! En hij is echt zo gemaakt. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is een doos te beplakken met leuk (roze) papier. Op de voorkant teken je de oogjes, het neusje, de wangetjes de mond en een paar snorharen en op de bovenkant plak je twee oren.

“Hé kijk: een staartje!”

Wat de paasdoos helemaal af maakt, is het staartje aan de achterkant. Hiervoor maakten we d.m.v. een pompom maker (zelf heb ik deze) een schattig wipstaartje. Als dat geen succes wordt op school…

paasdoos knutselen,paashaas,paasontbijt school
Een staartje op de achterkant van de paasdoos…!

Paasdoos knutselen tip 2: kuikentje van karton

paasdoos knutselen,kuiken knutselen,paasontbijt school

Dit doosje is ook echt zo gemaakt. Zo ‘gepiept’! Makkelijk te maken en ziet er lief uit toch?! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een doos(je), geel en oranje papier en een zwarte stift.

Een paasdoos knutselen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Veel plezier!

Zie ook: