zomer knutselen,tips knutselen zomer,curacao knutselen,drijfhout bordjes,knutsel ideeen zomer,strand knutselen

Bordjes knutselen van drijfhout

Als je op het strand loopt, zie je vast wel eens drijfhout liggen. Wist je dat je hier ook mee kunt knutselen? Zo kun je er bijvoorbeeld kleurrijke bordjes van maken. Je kunt deze beschilderen en erna in de tuin zetten. In dit artikel leg ik je uit hoe het moet.

Vakantie Curacao

In februari 2020 was het tijd voor onze vakantie naar het Kunuka Aqua Resort: een all-inclusive hotel op Curacao. Met de familie verbleven we ruim een week op het Kunuku Aqua Resort, wat een fijne vakantie was het. Op het all inclusive resort waar we verbleven, werden er ook leuke (kinder) activiteiten georganiseerd en een van die activiteiten bestond uit het maken van bordjes van drijfhout. Deze bordjes kom je ook veel tegen op het eiland, dus het leek ons wel leuk om hieraan mee te doen en een mooi souvenir voor thuis te knutselen.

Drijfhout bordjes: je vindt ze overal op Curacao

De bordjes die je veel op Curacao tegenkomt, worden gemaakt van drijfhout. Je ziet ze echt werkelijk overal op het eiland! Ze zijn er in allerlei kleuren en worden vooral gebruikt als een soort bewegwijzering. Bij strandclub Chill Beach op Mambo Beach zie je ze heel veel! En bij het all in hotel in Curacao waar wij in de krokusvakantie verbleven, stonden er ook veel drijfhouten bordjes. Zo stond erop aangegeven waar het restaurant, het voetbalveld en de schildpadden zich bevonden. En als grap was er ook een drijfhouten bordje waarop stond aangegeven hoeveel kilometers het was naar Goeree-Overflakkee… πŸ˜‰

Zelf een bordje van drijfhout maken: hoe doe je dat?

Misschien heb je zelf nog wel ergens houten plankjes liggen. Maar wat je ook nog zou kunnen doen (en wat eigenlijk nog veel leuker is!), is om tijdens een strandwandeling met de kids op zoek gaan naar drijfhout. Geeft toch een soort extra dimensie aan de plankjes die jullie nog gaan maken! Let op: laat de plankjes wel goed drogen voordat je ermee aan de slag gaat…

Voor het maken van de bordjes, heb je niet meer nodig dan (drijf)houten plankjes, wat leuke kleuren verf en kwasten.

  • Zorg ervoor dat je bordje schoon is.
  • Beschilder het bordje in een kleur naar keuze en laat het drogen.
  • Schrijf er nu iets op m.b.t. de verf en de kwast.

Knutselen op vakantie…
curacao bordjes,drijfhouten bordjes knutselen,wegwijs bordjes,houten bordjes
Het resultaat: drie leuke Curacao bordjes!

Je kunt de bordjes van drijfhout bijvoorbeeld in je tuin ophangen. Of ophangen aan de deur van de slaapkamer van je kind.

Ook leuk! Maak zelf een geboortebord

Van houten bordjes kun je ook zelf heel makkelijk een geboortebord maken. Verf bijvoorbeeld vier bordjes in diverse kleuren en schrijf hier verschillende teksten op. Op het bovenste bordje schrijf je bijvoorbeeld ‘Welkom’. Op het bordje eronder de naam van je kindje. De geboortedatum schrijf je weer op het bordje daaronder en sluit af met een willekeurige tekst, zoals ‘stoere vent’ of ‘sweet baby girl’. Bevestig de vier bordjes aan een paal en zet deze in je voortuin. Superleuk toch?!

Unicorn/fairies/mermaids bord…

Ga je ook bordjes van drijfhout maken? Veel plezier!

Zie ook: