kinderpostzegelactie 2021,kinderpostzegels,wanneer kinderpostzegels,olli b bommel en tom poes,marten toonder

Kinderpostzegelactie 2021: Geef meer kracht

Kinderen helpen om veerkrachtiger te worden en sterker uit de corona-crisis te komen: dat is waar de kinderpostzegelactie zich dit jaar voor inzet. Want de corona-crisis heeft een ingrijpend effect gehad op de levens van heel veel basisschoolkinderen. In dit artikel lees je er meer over!

Hier vind je meer informatie over de Kinderpostzegelactie 2022.

Wanneer wordt de kinderpostzegelactie 2021 gehouden?

In 2021 wordt al weer de 73e editie van de kinderpostzegelactie gehouden. Van woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober gaan heel veel kinderen weer langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen. Digitaal langs de deuren gaan, kan ook.

Dit jaar staan de striphelden Olli B. Bommel en Tom Poes op de postzegels afgebeeld. Misschien ken je deze figuren nog wel van de tekenfilm ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’.

kinderpostzegelactie 2021,kinderpostzegels,wanneer kinderpostzegels,olli b bommel en tompoes marten toonder
Olli B. Bommel en Tom Poes…

Hulp aan kwetsbare kinderen

Wist je dat de Stichting Kinderpostzegels zich al bijna 100 jaar inzet voor kwetsbare kinderen? Ieder jaar wordt er bij de kinderpostzegelactie voor een bepaald thema gekozen. In 2020 was het thema bijvoorbeeld ‘Geef kinderen een veilig thuis’. In 2021 is het thema ‘Geef meer kracht’. Waarom er dit jaar voor dit thema is gekozen, lees je hieronder.

Impact van corona-crisis op kinderen

Het afgelopen jaar was allesbehalve leuk voor kinderen. Door corona mochten ze niet naar school en moesten ze thuis blijven. Met alle gevolgen van dien. Kinderen liepen tegen sociale en mentale problemen aan en ook het aantal meldingen over huiselijk geweld nam toe. Erg ingrijpend dus. De Stichting Kinderpostzegels vraagt dit jaar extra aandacht voor deze kinderen. De opbrengst van de kinderpostzegelactie gaat dan ook naar projecten die kinderen helpen om zich weer lekker in hun vel te laten voelen. Initiatieven die kinderen beter leren omgaan met stress en tegenslag. Kortom: alles om kinderen te helpen om beter uit de crisis te komen.

Youtuber Dylan Haegens heeft trouwens ook een speciaal filmpje opgenomen, waarin hij uitleg geeft over de kinderpostzegelactie 2021.

Ervaringsverhalen van kinderen

Wat heeft de corona-crisis voor impact gehad op kinderen? Waar kregen zij mee te maken…? Op de website van Stichting Kinderpostzegels vertellen Stacey, Anissa, Farah, Liban, Samara, Faeza, Liban, Abdurahmaan en Aicha hun verhaal. Respect dat zij dit zo durfden te vertellen!

Doen jullie ook allemaal mee aan de Kinderpostzegelactie 2021? Doen hΓ¨…!

Zie ook: