kidzcity utrecht,binnen speeltuin utrecht,indoor pretpark utrecht,leuk uitje met het gezin,familie uitje slecht weer,tips uitje met kinderen slecht weer,binnen speeltuin zuid holland,binnen speeltuin noord holland,indoor speeltuin

Lekker uit je dak bij KidZcity Utrecht

Ben je wel eens in KidZcity geweest? In dit indoor pretpark kunnen kinderen eindeloos klimmen, klauteren, spelen en zich uitleven in een van de leuke kinder attracties. Om erachter te komen of het echt zo leuk is, moet je er natuurlijk zelf zijn geweest. Wij waren onlangs bij KidZcity te gast en in deze review lees je dan ook wat we van dit indoor pretpark vinden.

Artikel i.s.m. KidZcity

“Gaan we al?”

“Mam, pap: gaan we al?” Na het ontbijt op zondagochtend kunnen onze kinderen niet wachten om te vertrekken. We hebben namelijk net verteld dat we vandaag naar KidZcity gaan: een indoor attractiepark in Utrecht met wel 5000 m2 aan leuke attracties en speelmogelijkheden. Dat wordt dus heerlijk spelen vandaag. Het is mooi weer buiten – maar het is zondag – dus we weten niet wat we kunnen verwachten qua drukte e.d. maar daar komen we gauw genoeg achter. “Let’s go!’

Na binnenkomst weten onze kinderen niet waar ze als eerste naartoe zullen gaan. “Kijk dat speelkasteel mam!”, “Ga jij ook mee van de hoge glijbaan, mam?” en “Zullen we in de botsauto’s gaan…?” Er is heel veel leuks te doen en het is niet druk, dus we kunnen los!

Attracties in KidZcity

Bij KidZcity is er binnen van alles te doen voor zowel kleine als grotere kinderen. Onze kids zijn 6 en 10 en vonden het er superleuk. Waar onze jongste helemaal weg was van ViZcity, de Balloonride en de Paardencarrousel (zie ook de foto’s hieronder), was onze oudste vooral fan van de botsauto’s, het lasergamen en het KidZcity Kasteel. De familieglijbaan, de Timekeeper en het Klimdoolhof vindt ieder kind leuk. Voor de allerkleinsten is er ook een tof verkeerspleintje met wiebelauto’s en een echte Safari trein.

Veel zitplaatsen

Wat ons meteen opviel, zijn de vele zitplaatsen die KidZcity heeft gecreΓ«erd. De attracties en speeltoestellen zijn verdeeld over twee hallen en overal staan wel tafels met stoeltjes waar je plaats kunt nemen. Ook zijn er her en der muurtjes en bankjes waar je even kunt gaan zitten om naar je kind te kijken. Bij (en in de buurt van) het restaurant boven zijn er ook heel veel zitplaatsen van waar je een goed overzicht hebt over de verschillende speelruimtes.

kidzcity utrecht,klimtoestel,indoor speeltuin,binnen speeltuin utrecht,dagje uit gezin,slecht weer tip gezin,leuk uitje gezin binnen,kidscity
Lekker klimmen bij een van de speeltoestellen…

KidZcity: overzichtelijk en schoon

Bij een indoor speeltuin vind ik het altijd heel fijn als het er schoon is en dat je als ouder(s) goed overzicht hebt. Je wilt toch je kind een beetje in de gaten kunnen houden, zeker als je kleintjes hebt. Bij KidZcity is dit zeker het geval. Alles is netjes Γ©n overzichtelijk. De ruimtes en tafeltjes zijn schoon, er staan meerdere prullenbakken en vanaf je zitplaats kun je als ouder je kind goed in de gaten houden.

kidzcity utrecht,indoor speeltuin utrecht,binnen speeltuin utrecht,indoor attractiepark,zitplaatsen,slecht weer tip gezin,leuk uitje met kinderen binnen,kidscity
Vanaf boven heb je ook een mooi overzicht over de speelhal…

De attracties en speeltoestellen zijn trouwens verdeeld over twee hallen. Grotere kinderen kunnen op deze manier zelf gaan waar ze willen. De speeltoestellen en attracties zijn overigens ook super veilig en er staan vaak medewerkers bij, dus dat is ook een prettig idee.

Restaurant

Van al dat spelen krijg je best trek, dus op naar het restaurant waar ze allerlei lekkere dingen verkopen. Van een broodje hotdog en een saucijzenbroodje tot tosti’s ham kaas en patatjes. Allemaal heel betaalbaar. Zo betaal je voor een kidZcitymeal maar € 4,-. Dit is inclusief frietjes, saus, een pakje drinken en een surprise. Niet duur, vonden wij.

Eindoordeel

KidZcity is een heel leuk uitje, zeker als je op zoek bent naar een leuke binnen-activiteit met kinderen. Met wat minder weer is KidZcity beslist een ideaal uitje, maar ook met mooi weer is het leuk om naar het indoor pretpark te gaan. Je hebt dan zelfs kans dat het er iets minder druk is. Qua tijdsbestek, ben je er echt wel even zoet; wij waren om half 11 binnen en gingen pas om half 4 weg. De kinderen hebben heerlijk kunnen spelen en geven KidZcity zelfs het cijfer “10”. Hier komen we dus zeker nog een keertje terug!

Wil je ook naar KidZcity? Dan kun je hier voordelig tickets kopen.

Zie ook: