kinderpostzegelactie 2022,kinderpostzegels donald duck

Kinderpostzegelactie 2022 met Donald Duck

Voor de 74e editie van de Kinderpostzegelactie (28 september t/m 5 oktober 2022) slaat Kinderpostzegels de handen ineen met de bekendste eend van Nederland: Donald Duck. Het vrolijkste weekblad bestaat dit jaar zeventig jaar in Nederland en dat wordt gevierd op de postzegels van 2022!

70-jarig bestaan weekblad Donald Duck

Dit jaar is het weekblad Donald Duck al zeventig jaar te lezen in Nederland. Duckstad is in de afgelopen zeven decennia onderdeel geworden van de Nederlandse cultuur. Al generaties lang lezen mensen van alle leeftijden de avonturen van de familie Duck en is het weekblad een begrip in Nederland, net als de Kinderpostzegelactie.

Hoofdredacteur Ferdi Felderhof van Donald Duck: “Deze kinderpostzegels zijn echt de kers op onze jubileumtaart. We zijn als redactie erg trots dat Donald Duck en zijn familie op de kinderpostzegels pronken. Er zijn maar weinig jeugdbladen die door meerdere generaties gelezen worden. Dat familiegevoel en het geluk van kinderen willen we ook op deze postzegels laten zien.”

Kinderpostzegelactie 2022: Geef kinderen wind mee

Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie 2022 wil Kinderpostzegels kinderen die dat nodig hebben wind mee geven. Sommige kinderen kunnen zich door persoonlijke omstandigheden moeilijk concentreren, of hebben weinig zelfvertrouwen. Hierdoor lukt het ze niet om het beste uit zichzelf te halen. Kinderpostzegels helpt deze kinderen bijvoorbeeld met individuele coaching of een training voor meer zelfvertrouwen en motivatie.

Donald Duck en zijn vrienden op kinderpostzegels

De Kinderpostzegels met Donald Duck zijn vanaf woensdag 28 september te bestellen. Op de postzegels is te zien dat Kwik hulp krijgt van Juultje bij zijn huiswerk, terwijl Kwek gemotiveerd achter zijn laptop zit. Ondertussen kunnen Kwak, Lizzy en Babetje vrolijk naar school gaan omdat ze geen zorgen hebben. Ook andere bekende figuren uit Donald Duck (Buurman Bolderbast, Oom Dagobert en Knabbel & Babbel) maken hun debuut op de postzegel.

kinderpostzegelactie 2022,kinderpostzegels donald duck

Wanneer wordt de Kinderpostzegelactie 2022 gehouden?

De Kinderpostzegelactie gaat dit jaar van start op woensdag 28 september. Tijdens de actieweek (t/m woensdag 5 oktober) komen 140.000 basisschoolkinderen in actie om elkaar de wind mee te geven. Naast de kinderpostzegels met Donald Duck verkopen de kinderen dit jaar onder andere shoppers met Donald Duck en speciale kinderpostzegels-pleisters in felle kleuren aan de deur. Ook een eenmalige donatie, waarvan het volledige bedrag naar de opbrengst van de actie gaat, is mogelijk.

Over Kinderpostzegels

Elk kind heeft het recht om zorgeloos naar school te gaan. Het is niet eerlijk dat sommige kinderen alle kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen en anderen niet. Kinderpostzegels is dΓ© goededoelenorganisatie van en door kinderen en staat voor gelijke kinderkansen. Want kinderen willen andere kinderen helpen. Samen met kinderen zorgt Kinderpostzegels ervoor dat honderdduizenden kinderen steviger in hun schoenen staan, in Nederland en daarbuiten. Kinderpostzegels biedt prikkelende programma’s en werft fondsen om deze samen met partners te ontwikkelen en mogelijk te maken. Meer informatie via kinderpostzegels.nl

Zie ook: