De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie

Toen ik mijn kinderen van 7 en 10 laatst vroeg wie Vincent van Gogh was, antwoordden ze met: “dat was toch die schilder die zijn oor af had gesneden” en “die meneer die dat schilderij met die zonnebloemen maakte”… Ze kenden hem dus wel degelijk en vooral dat oor had indruk gemaakt, merkte ik… Maar wie was hij nog meer? Waar groeide hij op en hoe kwam hij aan de ideeën voor zijn schilderijen? In de Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie wordt er nog veel meer over de beroemde Nederlandse schilder verteld. Op een manier die kinderen zeker zal aanspreken!

Speciaal voor kinderen

Leuke anekdotes en toffe tekeningen: De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie (Nienke Denekamp en René van Blerk) staat er vol mee. En juist dat spreekt kinderen aan.

In het boek wordt Vincent gevolgd langs alle plekken waar hij woonde. Ook wordt verteld hoe Vincent als kunstenaar de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen gebruikte. Op een speelse en begrijpelijke manier, met mooie illustraties van Geert Gratama. Een mooi boek om thuis in de kast te hebben staan, maar ook zeker een aanrader voor basisscholen!

Benieuwd naar het boek? De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie is hier te koop.

Zie ook: