froggit review,smartgames spel,kikker spel,leuk gezelschapsspel

Froggit: kwakend leuk gezelschapsspel!

Artikel i.s.m. SmartGames en Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Altijd leuk om een spel te mogen reviewen! Dit keer is het de beurt aan Froggit van SmartGames. Benieuwd hoe wij dit spel hebben ervaren? Lees dan even verder.

Nominatie Speelgoed van het Jaar

SmartGames is niet nieuw voor ons. In 2019 maakten wij voor het eerst kennis met de spellenfabrikant toen wij het spel Atlantis Escape mochten uitproberen. Het merk was toen met meerdere spellen genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en sindsdien zijn we fan. Inmiddels staan hier namelijk ook andere spellen – zoals Roodkapje en Smart Farmer (winnaar Speelgoed van het Jaar 2019) – in de kast.

In 2020 zijn naast Froggit ook de spellen Jaak en de Bonenstaak en Cube Duel genomineerd voor speelgoed van het jaar. Deze review gaat specifiek in op het spel Froggit.

Uitdagende spellen

Wat wij zo leuk vinden aan de spellen van SmartGames, is dat deze zowel alleen als samen kunnen worden gedaan. De spelletjes zijn mooi vorm gegeven en kunnen op verschillende moeilijkheidsniveaus gespeeld worden. Dit laatste maakt dat de spellen uitdagend zijn voor veel verschillende leeftijden.

Heel enthousiast dus over SmartGames. Of we net zo blij worden van Froggit lees je hieronder!

Over het spel Froggit

Froggit is anders dan de andere smart games die we in huis hebben. Het is namelijk een bordspel dat je met meerdere personen kunt spelen. Zoals we van SmartGames gewend zijn, ziet het spel er heel kleurrijk uit. De mooie kleuren en illustraties zorgen ervoor dat je meteen zin krijgt om met het spel aan de slag te gaan. Wat ook erg leuk is, is dat je niet met pionnen speelt, maar met echte kikker figuurtjes. Doel van het spel is namelijk om zo snel mogelijk je kikkerfamilie (2 grote en 3 kleine kikkers) aan de overkant van het bord te krijgen. Maar voordat dit je lukt, moeten je natuurlijk wel goed uitkijken waar op het bord je je kikkers neerzet. En oppassen dat ze niet worden opgegeten door de vis!

froggit review,smartgames gezelschapsspel,spelbord,kikkers,vis
Het spelbord van Froggit met de kikkertjes
en de vis erbij…

Conclusie

Onze kinderen van 5 en 9 jaar vinden Froggit erg leuk om te doen. Onze oudste geeft het spel maar liefst een 9,3. Hij vindt het leuk dat je er echt goed bij moet nadenken (strategisch spel). Zijn zusje vindt dit nog wat lastiger, maar hierdoor vindt ze het spel zeker niet minder leuk. Zij vindt het gewoon leuk om met haar kikkertjes over de waterlelies heen te ‘hoppen’.

Tot slot: wat ook heel tof is, is dat je het spel met zijn zessen kunt spelen. Dit maakt het tot een echt gezelschapsspel. Overigens kun je het Froggit ook in een moeilijkere variant spelen en dit zorgt ervoor dat het spel langere tijd uitdagend blijft!

Froggit is hier te koop en kost € 29,99.

Zie ook: