speelgoed van het jaar 2020,nominaties,genomineerden

Speelgoed van het Jaar 2020: de genomineerden

Ben je benieuwd welk speelgoed er dit jaar genomineerd is voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020? Lees dan even verder, want in dit blog zet ik alle genomineerden én de winnaars voor je op een rij!

Bekijk ook het artikel met de winnaars Speelgoed van het Jaar 2023.

Mooie cadeaus voor de feestdagen

Als de zomer voorbij is, breekt de periode aan dat we met zijn allen weer langzaamaan op zoek gaan naar mooie en leuke cadeaus voor de feestdagen. Immers: voor je het weet, is het weer Sinterklaas en Kerstmis! Maar wat is nu echt leuk speelgoed om mee te spelen? De Speelgoed van het Jaar verkiezing is hier een goed hulpmiddel bij.

And the winners are..

Om je te helpen bij het maken van een keuze voor wat betreft speelgoed, is er ieder jaar de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de speelgoedbranche. Een deskundige jury – die bestaat uit o.a. pedagogen en ontwikkelingspsychologen – probeert ingezonden speelgoed uit en beoordeelt dit. Uit al het speelgoed dat is getest, wordt een selectie gemaakt van het beste speelgoed en de leukste spellen. 

Hieronder lees en zie je per leeftijdscategorie welke artikelen dit jaar genomineerd zijn voor het Speelgoed van het Jaar 2020. Ook kun je hieronder zien welk speelgoed ook echt daadwerkelijk in de prijzen is gevallen!

Speelgoed van het Jaar 2020: Categorie speelgoed 0 – 3 jaar

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

playmobil 123 mijn meeneem kinderdagverblijf,genomineerd speelgoed van het jaar 2020,cadeau 1 jaar,cadeau 2 jaar,cadeau 3 jaar,cadeau peuter,cadeau dreumes,cadeau meisje 1 jaar,cadeau meisje 2 jaar,cadeau meisje 3 jaar

Playmobil is en blijft leuk. Wat ik er zelf zo fijn aan vind, is dat er voor iedere leeftijdsfase wel passende Playmobil sets verkrijgbaar zijn. Voor de allerkleinsten is er Playmobil 1.2.3. Mooi, stevig speelgoed, waarbij de figuurtjes net even groter zijn dan de standaard poppetjes. De set op bovenstaande afbeelding is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2020. En ik begrijp wel waarom. Want ik denk dat er heel wat kleine kindjes zijn die maar wat graag hun dag op het kinderdagverblijf naspelen met deze set…!

WINNAAR SmartMax My First Sounds & Senses

smartmax my first sounds and senses,cadeau baby,leuk kraamcadeau,cadeau 1 jaar,cadeau 2 jaar,cadeau 3 jaar,cadeau peuter,cadeau dreumes,cadeau meisje 1 jaar,cadeau meisje 2 jaar,cadeau meisje 3 jaar,winnaar speelgoed van het jaar 2020

Wat zien ze er mooi en schattig uit: deze speelgoed staafjes van SmartMax. Kleine kinderen kunnen ermee schudden, rammelen en bouwen. De balletjes en de staafjes zijn magnetisch en maken geluid. Kortom: speelgoed, waarmee kinderen volop kunnen ontdekken. Ook leuk als kraamcadeau!

Speelgoed van het Jaar 2020: Categorie speelgoed 4 en 5 jaar

Ik Leer Symmetrie

ik leer symmetrie,leerzaam spel kleuter,cadeau 1 jaar,cadeau 2 jaar,cadeau 3 jaar,cadeau peuter,cadeau dreumes,cadeau meisje 1 jaar,cadeau meisje 2 jaar,cadeau meisje 3 jaar

Tijdens de intelligente lockdown kreeg mijn dochtertje – die nu naar de tweede klas gaat – iedere week opdrachtjes van de juf toegestuurd. Daar zat ook wel eens een blad bij, waarbij maar de helft van bijvoorbeeld een vlinder was afgebeeld. De andere helft mocht ze dan zelf tekenen. Een oefening die inging op symmetrie dus. Mijn dochter vond dit erg leuk om te doen. Bij deze set van Jumbo draait alles om symmetrie. Met behulp van een spiegeltje kan je kind een bepaalde afbeelding kloppend maken. Leuk idee, als je het mij vraagt!

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

cadeau 1 jaar,cadeau 2 jaar,cadeau 3 jaar,cadeau peuter,cadeau meisje 1 jaar,cadeau jongen 3 jaar,cadeau jongen 4 jaar,cadeau jongen 2 jaar

Paw Patrol is en blijft een hit onder kinderen van vier en vijf jaar. Met deze prachtige nieuwe wagen van de puppy vriendjes, is het voor kinderen net alsof ze zelf in de tekenfilmserie zijn beland. In de wagen bevindt zich een helikopter en twee motoren die je tevoorschijn kunt laten komen. Ook kan de auto geluid maken. Kortom: voor heel wat kindjes heerlijk om mee te spelen denk ik!

Louis Liaan

louis liaan,leuk spelletje kind 4 jaar,leuk spelletje kind 5 jaar,cadeau jongen 4 jaar,cadeau jongen 5 jaar

Voor kinderen van vier en vijf jaar moet een spelletje niet al te lang duren. Plezier staat bovendien voorop! En met dit spel zit dat wel goed denk ik. Kinderen gooien om de beurt een dobbelsteen en moeten dan een vrucht of dier aan Louis hangen. En dan maar afwachten wanneer de liaan wordt strak getrokken en Louis met van alles en nog wat gaat gooien… Spanning en sensatie!

WINNAAR Jaak en de Bonenstaak

jaak en de bonenstaak,smart games,leuk kinderspel,nominatie speelgoed van het jaar 2020,winnaar speelgoed van het jaar 2020

Hier thuis zijn we helemaal fan van de spellen van Smart Games. Tijdens de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019 raakten we bekend met de spellen Atlantic Escape en Smart Farmer. Beide spellen hebben we al vaak gespeeld, zowel alleen als met elkaar. Dit spel van Smart Games – dat genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2020 – staat ook zeker op ons lijstje. Ziet er heel sprookjesachtig uit!

Speelgoed van het Jaar 2020: categorie 6 en 7 jaar

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

mama josie en de kangoeroe,furreal,cadeau meisje 6 jaar,cadeau meisje 5 jaar,cadeau meisje 7 jaar,nominatie speelgoed van het jaar 2020

Vorig jaar was het Cubby de Beer en dit jaar is het Mama Josie de Kangoeroe. Ook weer zo’n schatje! Mijn dochter is dol op dit soort speelgoed. Tijdens de lockdown periode was ze jarig en kreeg ze Cubby als verjaardagscadeau. Wat was ze blij! Zo’n prachtig geschenk in een periode dat ze haar klasgenootjes erg miste. Ik denk dat als ze Mama Josie en haar drie surprise baby’tjes ziet, ze haar maar wat graag wil hebben…!

WINNAAR LEGO Avonturen met Mario starter set

lego super mario starter set,nominatie speelgoed van het jaar 2020,winnaar speelgoed van het jaar 2020

“We love Mario!” Al sinds dat ik kind was, ben ik fan van Mario en zijn vriendjes. Van ons spaargeld kochten mijn zusje en ik ooit een Super Nintento, waarop we eindeloos Super Mario World speelden. Toen LEGO bekendmaakte dat er een LEGO-set uit zou komen met Mario in de hoofdrol, ging ik persoonlijk best wel een beetje uit mijn dak. Want: Mario-games naspelen met LEGO: hoe cool is dat!

Bij de LEGO Avonturen met Super Mario starter set ontvang je een interactief Mario-figuurtje, waarmee je o.a. virtuele munten kunt verdienen. Heel innovatief als je het mij vraagt en ik vind het dan ook niet vreemd dat deze set is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020!

Bank Attack

bank attack,leuk spel kind 6 jaar,leuk spel kind 7 jaar,nominatie speelgoed van het jaar 2020

Een spannend spel voor het hele gezin! Door samen te werken en opdrachten uit te voeren, moet je proberen de kluis te kraken. Handig om te weten: je kunt het spel op verschillende niveaus spelen. Lees hier ook de Bank Attack review.

Froggit

froggit,smart games,kikkerspel,leuk spelletje voor kinderen,cadeau jongen 6 jaar,cadeau jongen 7 jaar,cadeau meisje zes jaar,cadeau meisje 7 jaar,leuk gezelschapspel kinderen

Weer zo’n leuk spel van Smart Games. Bij dit spel moet je met je kikkerfamilie als eerste de overkant van de vijver zien te bereiken. Het spel kun je ook weer op verschillende niveaus spelen, waardoor het leuk en uitdagend is voor alle leeftijden! Lees hier ook de Froggit review.

Speelgoed van het Jaar 2020: Categorie speelgoed 8 en 9 jaar

Color Addict

color addict,leuk spel kind acht jaar,leuk spel kind 8 jaar,leuk spel kind 9 jaar,nominatie speelgoed van het jaar 2020

Een verslavend leuk, snel en simpel spel: zo heb ik mij laten vertellen. Ook een spel dat je zenuwen op de proef stelt. Kan zowel met vrienden, kinderen als met de hele familie worden gespeeld!

DOTS BFF armbandenset

lego dots,armbandenset

Mijn dochtertje is helemaal fan van de armbanden van LEGO DOTS. Ze heeft er ook al verschillende aan haar vriendinnetjes cadeau gedaan. Deze armbandenset is helemaal leuk. Je kunt er meerdere armbanden mee ontwerpen en maken. En hoe leuk is het dan als jij en je vriendin allebei dezelfde hebben? Met de DOTS BFF armbandenset is het mogelijk!

WINNAAR LAMA

lama spel,winnaar speelgoed van het jaar 2020,999 games

“Een verslavend leuk kaartspel”, heb ik mij laten vertellen. Je speelt het spel snel en het is makkelijk te begrijpen. Doel van het spel: zo snel mogelijk je kaarten wegspelen en zo min mogelijk strafpunten krijgen.

Speelgoed van het Jaar 2020: Categorie 10 en 11 jaar

Overbooked

overbooked,bordspel kinderen 10 jaar,leuk bordspel kinderen 10 jaar,spel kind 11 jaar,nominatie speelgoed van het jaar 2020

Dit bordspel speelt zich af op een luchthaven. Iedere speler moet zo veel mogelijk passagiers in zijn/haar vliegtuig zien te plaatsen. Strategisch denken, is bij dit spel belangrijk!

WINNAAR De zoektocht naar El Dorado

de zoektocht naar el dorado spel,winnaar speelgoed van het jaar 2020,999 games

Een spannende race van expeditieleiders door het oerwoud om als eerste de mysterieuze schat ‘El Dorado’ te bereiken!

Cube Duel

cube duel,smart games

Weer zo’n te gek spelletje van Smart Games! Cube Duel kun je zowel alleen als met elkaar spelen. Het spel lijkt een beetje op een driedimensionale versie van het tetris spel. De bedoeling is namelijk een kubus zo veel mogelijk te vullen met blokjes in verschillende vormen. Lijkt mij leuk!

Speelgoed van het Jaar 2020: categorie 12 t/m 17 jaar

Herrlof

herrlof spel,herlof spel

Een spel dat zich afspeelt in de Vikingen tijd en waarbij het doel is om als eerste 50 punten of meer te scoren. Hoe? Door slagen te winnen en door bonuspunten te verdienen. Een mooi vormgegeven en uitdagend spel!

WINNAAR Stay cool

stay cool spel,winnaar speelgoed van het jaar 2020,999 games

Kun jij je hoofd koel houden…? Dat moet namelijk wel bij dit spel ;-). Terwijl twee spelers je tegelijkertijd vragen stellen, moet jij proberen om zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. En dat ook nog binnen een bepaalde tijd. Een leuke partygame!

Speelgoed 18+

WINNAAR De Crew

de crew spel,winnaar speelgoed van het jaar,999 games

Een coöperatief en uitdagend kaartspel dat lijkt op een moderne variant van klaverjassen, maar dan met een twist. Zonder te mogen praten, moeten de spelers 50 missies uitspelen. Hierbij is er slechts zeer beperkte communicatie mogelijk. De missies zijn elke keer weer anders en worden steeds moeilijker…

Black Stories uni edition

black stories uni edition

De Black Stories speelt zich af op een campus en bevat raadselspelletjes waarbij de spelers – aan de hand van vragen – moeten raden hoe iemand aan zijn of haar einde is gekomen. Een speler leest een cryptische omschrijving voor die op een van de 50 kaarten staat en de anderen moeten vragen stellen die alleen met ja of nee beantwoord mogen worden. De Black Stories vragen om creatief ‘out of the box’ denken en logisch redeneren om stap voor stap achter het verhaal te komen.

Zie ook: