vakantie spelletjes,atlantis escape,spel onderdelen,smart games

Atlantis Escape: verslavend leuk denkspel

*Artikel i.s.m. SmartGames en Verkiezing Speelgoed van het Jaar.

Ons zoontje van acht jaar speelt graag buiten. Hij zit op voetbal en vindt het –  net als veel van zijn vriendjes – reuze interessant om te gamen. Van spelletjes spelen houdt hij ook, mits deze wel een beetje uitdagend zijn natuurlijk… Onze zoon is onderzoekend van aard en vindt het leuk om dingen op te lossen. Dus kijk ik altijd wel om mij heen naar spelletjes waarmee we dit een beetje kunnen stimuleren. Toen ons dan ook gevraagd werd om het spel Atlantis Escape van SmartGames uit te testen, deden we dit maar al te graag!
Op een leuke manier vaardigheden trainen

“Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen de lesstof van school beter onder de knie te krijgen”, zo las ik op de website van de verkiezing Speelgoed van het jaar. Atlantisch Escape is een van de genomineerden in de categorie speelgoed voor de leeftijdscategorie 8 en 9 jaar. Logisch denken en probleem oplossend denken zijn vaardigheden die onder meer belangrijk zijn voor vakken als rekenen en lezen. SmartGames speelt hier goed op in met heel veel leuke spelletjes. Atlantis Escape is er hier een van.

Help jij mee het mysterie van Atlantis op te lossen…?

Zoals je misschien wel weet, is Atlantis de naam van een stad (of was het een eiland?) die ooit gezonken zou zijn in zee. Tot op de dag van vandaag is er geen bewijs gevonden dat Atlantis ook echt daadwerkelijk heeft bestaan, maar volgens de legende zou het zich ergens in het midden van de oceaan moeten bevinden… Een groot mysterie dus dat eigenlijk nooit is opgelost.

Atlantis Escape: over het spel

Het spel bestaat uit 60 opdrachten van verschillende moeilijkheidsgraden. Bij elk van deze opdrachten moet je, door middel van diverse spelstukken (zoals trappen en tunnels) zien te ontsnappen uit de ‘zinkende’ stad. Telkens weer moet je vanaf een bepaalde beginpositie de overkant van de stad zien te bereiken. Atlantis Escape is leuk om alleen te spelen, maar je kunt natuurlijk ook samen proberen om de ‘puzzels’ op te lossen.

Wat vindt onze zoon ervan?

Allereerst: het spel ziet er super strak uit. Mooi vormgegeven, alles opgeborgen in een compact doosje… Handig ook om ergens mee naartoe te nemen.

Als we beginnen te spelen, is het nog even wennen. Hij moet even doorkrijgen hoe het werkt. Maar na een tijdje kan hij niet meer stoppen. Ook wil hij vooral zelf de opdrachten oplossen. Bij sommige puzzels zegt hij: “dit is onmogelijk mam!”. Maar als hij het dan vervolgens toch voor elkaar krijgt om de oplossing te vinden, geeft dat hem een enorme ‘boost’. Hij raakt eigenlijk niet uitgespeeld. ‘s Morgens tijdens het ontbijt zit hij het zelfs aan tafel te spelen.

atlantis escape,smart games spelletje
“Hmm… hoe los ik dit op?”

Atlantis Escape is dus leuk om te doen én qua ruimtelijk inzicht en logisch denken slaat het ook echt de spijker op zijn kop. Zeker een aanrader!

Atlantis Escape is o.a. hier te koop voor de prijs van € 17,99. Hier vind je nog meer leuke spelletjes van SmartGames.

Zie ook: