rotterdam met kinderen - blijdorp

Rotterdam met kinderen: 10 tips!

Rotterdam met kinderen saai? Helemaal niet, want in 010 is er voor kids van alles te beleven! Weten wat? Lees dan snel verder ;-).
Zelf heb ik in mijn studententijd zo’n anderhalf jaar in Rotterdam op kamers gewoond. Een leuke tijd; ik ging er uit met vriendinnen en vond het een heerlijke stad om te shoppen. Inmiddels heb ik een gezin en heb ik niet meer de behoefte om te ‘stappen’ (wel om te shoppen, haha). Ik kijk nu anders naar een stad. Als we ergens naartoe gaan, kijk ik altijd van tevoren of er voor de kinderen ook iets leuks te doen is. En ik kan je vertellen: in Rotterdam is er voor kinderen genoeg te doen. Hieronder vind je onze tips!

Rotterdam met kinderen: Markthal

rotterdam met kinderen,rotterdam met kids,010 met kinderen,markthal rotterdam,reuzenrad rotterdam
De Markthal in Rotterdam met rechts het reuzenrad…

Als je naar Rotterdam gaat, dan mag een bezoek aan de Markthal (en het reuzenrad ernaast!) echt niet ontbreken. Voor jezelf al een belevenis, maar voor kinderen helemaal. Het gebouw op zich is al imposant, maar als je binnen staat, moet je ook zeker even omhoog kijken naar het plafond. Zo mooi! Loop daarna lekker rond en ontdek de vele kramen en restaurants. Echt, je kunt hier van allerlei lekkers kopen én eten. Zelf zijn we neergestreken bij Pinchos: een heerlijk tapas tentje :-).

rotterdam met kinderen,markthal donuts
In de Markthal vind je ook een donutbar…

Als je de Markthal weer uit loopt, zie je links een groot reuzenrad staan. Superleuk om hier een rondje in te maken met de kids. Na afloop kunnen de kinderen ook even leuk spelen op het grasveld ernaast. Hier staan ook wat speeltoestellen.

Rotterdam met kinderen: kubuswoningen

rotterdam met kinderen,tips rotterdam,kubuswoningen

Aan de overkant van de Markthal vind je de kubuswoningen. Deze zijn in de jaren ’80 gebouwd en ontwerpen door Piet Blom. Als jij en je kinderen je afvragen of hier mensen echt in kunnen wonen, raad ik je aan de kijkkubus te bezoeken. Leuk om zo’n bijzondere woning eens van binnen te zien!
Maritiem Museum

rotterdam met kinderen,maritiem museum kinderen
Foto: Maritiem Museum

Vlakbij de kubuswoningen, vind je de Oude haven. Dit is een van de oudste havens van Rotterdam. Leuk om doorheen te wandelen en de oude boten te zien liggen. Niet ver van de Oude Haven vind je het Maritiem Museum. Hier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met verschillende soorten schepen, het werk in de haven en komen ze te weten hoe bijvoorbeeld hun eigen speelgoed per schip de wereld over wordt vervoerd.

Koop hier je tickets voor het Maritiem Museum.

De Kleine Kapitein

rotterdam met kinderen,speelgoedwinkel rotterdam,de kleine kapitein
Foto: De Kleine Kapitein

Volgens velen de mooiste speelgoedwinkel van Rotterdam. En het is ook nog eens de grootste kinderboekwinkel van Nederland. Op de begane grond vind je 340 vierkante meter aan kinderboeken en speelgoed. Hier ben je dus wel even zoet! Je vindt De Kleine Kapitein aan de Botersloot, tussen de Meent en de bibliotheek in.

Supermercado

rotterdam met kinderen,supermercado,kindvriendelijk restaurant rotterdam
Foto: Supermercado

Lekkere trek gekregen? Ga dan eten bij Supermercado (Schiedamsevest 91). Hier kun je o.a. terecht voor lekkere taco’s en burrito’s en ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor kip of worstjes met patat. En, zeker niet onbelangrijk: in de mini-mercado kunnen ze heerlijk spelen!

Heb je liever een broodje? Dan vind je in de buurt van Supermercado De Bakkerswinkel. Ook een leuke plek!

Stadspodium/Nieuwe Stadspark

Een ideale plek om even tot rust te komen, is op het terras van Café De Swarte Leeuw (Grotekerkplein) in het Nieuwe Stadspark (ligt achter Hudson’s Bay). Vanaf het terras heb je zicht op  een groot grasveld (parkje) waar de kids ook even kunnen spelen, dus wat ons betreft een prima plek!

Skatepark Rotterdam

Houden je kinderen van skaten? Ga dan zeker even kijken bij het Skatepark op de Westblaak. Je kunt hier ook in de buurt parkeren, dus mochten ze hun skateboard of skates mee willen nemen…

Miniworld Rotterdam

rotterdam met kinderen,miniworld
Foto: Miniworld

Praktisch naast het Centraal Station van Rotterdam ligt de binnen attractie: Miniworld. Leuk om eens naartoe te gaan! Kinderen kunnen een speurtocht doen en spelenderwijs van alles over Rotterdam leren. Het Centraal Station, de Havens, de Maas… Alles is in het klein nagebouwd. Je kijkt je ogen uit! Wat mijn kinderen heel grappig vonden, was dat af en toe het licht uitging en er allerlei lampjes oplichtten. Aanrader!

Koop hier je kaartjes voor Miniworld.

Diergaarde Blijdorp

rotterdam met kinderen - blijdorp
Samen kijken naar de giraffen…

Buiten het centrum van Rotterdam vind je Diergaarde Blijdorp: een van de oudste dierentuinen van Nederland. Wist je dat er zelfs een Nijntje boekje over deze dierentuin is verschenen? ‘Op se Rotjeknors’… ;-). Blijdorp is een mooie, ruim opgezette dierentuin. Heel bekend is natuurlijk het prachtige overdekte onderwaterdeel: Oceanium. Naast alle dieren die je in de dierentuin kunt bekijken, worden er ook regelmatig show gegeven en zijn er door het hele park speeltuinen te vinden. Kortom: een aanrader om eens naartoe te gaan!

Koop hier alvast je kaartjes voor Diergaarde Blijdorp.

Een ritje met de watertaxi…

Dit is echt een belevenis! Je kinderen zullen zich na afloop heel stoer voelen. Supergaaf om een keer te doen. Er zijn verschillende opstapplaatsen, zo ook bij de Euromast (die natuurlijk ook het bezoeken waard is). Je kunt er ook voor kiezen om de auto te parkeren bij Hotel New York en van daaruit een watertaxi te boeken richting het cruiseschip MS Rotterdam. Wij deden hier ooit een rondleiding. Leuk om zo’n groot schip eens van binnen te zien!

Heb jij nog meer tips voor Rotterdam met kinderen? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: