rotterdam met kinderen - blijdorp

Rotterdam met kinderen: 10 tips!

Rotterdam met kinderen saai? Helemaal niet, want in 010 is er voor kids van alles te beleven! Weten wat? Lees dan snel verder ;-).

Leuke tijd

Zelf heb ik in mijn studententijd zo’n anderhalf jaar in Rotterdam op kamers gewoond. Een leuke tijd; ik ging er uit met vriendinnen en vond het een heerlijke stad om te shoppen. Inmiddels heb ik een gezin en heb ik niet meer de behoefte om te ‘stappen’ (wel om te shoppen, haha). Ik kijk nu anders naar een stad. Als we ergens naartoe gaan, kijk ik altijd van tevoren of er voor de kinderen ook iets leuks te doen is. En ik kan je vertellen: in Rotterdam is er voor kinderen genoeg te doen. Hieronder vind je een paar van mijn tips!


Rotterdam met kinderen tip 1: Markthal

rotterdam met kinderen,rotterdam met kids,010 met kinderen,markthal rotterdam,reuzenrad rotterdam

Als je naar Rotterdam gaat, dan mag een bezoek aan de Markthal (en het reuzenrad ernaast!) echt niet ontbreken. Voor jezelf al een belevenis, maar voor kinderen helemaal. Het gebouw op zich is al imposant, maar als je binnen staat, moet je ook zeker even omhoog kijken naar het plafond. Zo mooi! Loop daarna lekker rond en ontdek de vele kramen en restaurants. Echt, je kunt hier van allerlei lekkers kopen Γ©n eten. Zelf zijn we neergestreken bij Pinchos: een heerlijk tapas tentje :-).

rotterdam met kinderen,tips dagje rotterdam met kinderen,markthal snoep
Snoep uitzoeken in de Markthal…

Rotterdam met kinderen tip 2: kubuswoningen

rotterdam met kinderen,tips rotterdam,kubuswoningen

Aan de overkant van het plein waar ook de Markthal zich bevindt, vind je de kubuswoningen. Deze zijn in de jaren ’80 gebouwd en ontwerpen door Piet Blom. Als jij en je kinderen je afvragen of hier mensen echt in kunnen wonen, raad ik je aan de kijkkubus te bezoeken. Leuk om zo’n bijzondere woning eens van binnen te zien!


Rotterdam voor kinderen tip 3: Maritiem Museum

rotterdam met kinderen,maritiem museum kinderen

Vlakbij de kubuswoningen, vind je de Oude haven. Dit is een van de oudste havens van Rotterdam. Leuk om doorheen te wandelen en de oude boten te zien liggen. Niet ver van de Oude Haven vind je het Maritiem Museum. Hier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met verschillende soorten schepen, het werk in de haven en komen ze te weten hoe bijvoorbeeld hun eigen speelgoed per schip de wereld over wordt vervoerd.

Koop hier je tickets voor het Maritiem Museum.


Leuke speelgoedwinkel in Rotterdam De Kleine Kapitein

rotterdam met kinderen,speelgoedwinkel rotterdam,de kleine kapitein

Volgens velen de mooiste speelgoedwinkel van Rotterdam. En het is ook nog eens de grootste kinderboekwinkel van Nederland. Op de begane grond vind je 340 vierkante meter aan kinderboeken en speelgoed. Hier ben je dus wel even zoet! Je vindt De Kleine Kapitein aan de Botersloot, tussen de Meent en de bibliotheek in.


Uit eten met kinderen in Rotterdam: Supermercado

rotterdam met kinderen,supermercado,kindvriendelijk restaurant rotterdam

Lekkere trek gekregen? Ga dan eten bij Supermercado (Schiedamsevest 91). Hier kun je o.a. terecht voor lekkere taco’s en burrito’s en ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor kip of worstjes met patat. En, zeker niet onbelangrijk: in de mini-mercado kunnen ze heerlijk spelen!

Heb je liever een broodje? Dan vind je in de buurt van Supermercado De Bakkerswinkel. Ook een fijne plek!


Rotterdam met kinderen tip 6: Stadspodium/Nieuwe Stadspark

Een ideale plek om even tot rust te komen, is op het terras van CafΓ© De Swarte Leeuw (Grotekerkplein) in het Nieuwe Stadspark (ligt achter Hudson’s Bay). Vanaf het terras heb je zicht opΒ  een groot grasveld (parkje) waar de kids ook even kunnen spelen, dus wat ons betreft een prima plek!


Rotterdam met kinderen tip 7: Skatepark Rotterdam

Houden je kinderen van skaten? Ga dan zeker even kijken bij het Skatepark op de Westblaak. Je kunt hier ook in de buurt parkeren, dus mochten ze hun skateboard of skates mee willen nemen…


Tip 8 Rotterdam met kinderen: Miniworld Rotterdam

rotterdam met kinderen,miniworld

Praktisch naast het Centraal Station van Rotterdam ligt de binnen attractie: Miniworld. Leuk om eens naartoe te gaan! Kinderen kunnen een speurtocht doen en spelenderwijs van alles over Rotterdam leren. Het Centraal Station, de Havens, de Maas… Alles is in het klein nagebouwd. Je kijkt je ogen uit! Wat mijn kinderen heel grappig vonden, was dat af en toe het licht uitging en er allerlei lampjes oplichtten. Aanrader!

Koop hier je kaartjes voor Miniworld.


Tip 9: Diergaarde Blijdorp

rotterdam met kinderen - blijdorp

Natuurlijk: de dierentuin! Ook deze tip mag niet ontbreken in ons rijtje met leuke activiteiten voor een dagje Rotterdam met kinderen.

Buiten het centrum van Rotterdam vind je Diergaarde Blijdorp: een van de oudste dierentuinen van Nederland. Wist je dat er zelfs een Nijntje boekje over deze dierentuin is verschenen? ‘Op se Rotjeknors’… ;-). Blijdorp is een mooie, ruim opgezette dierentuin. Heel bekend is natuurlijk het prachtige overdekte onderwaterdeel: Oceanium. Naast alle dieren die je in de dierentuin kunt bekijken, worden er ook regelmatig show gegeven en zijn er door het hele park speeltuinen te vinden. Kortom: een aanrader om eens naartoe te gaan!

Koop hier alvast je kaartjes voor Diergaarde Blijdorp.


Rotterdam met kinderen tip 10: een ritje met de watertaxi…

Dit is echt een belevenis. Je kinderen zullen zich na afloop heel stoer voelen. Supergaaf om een keer te doen! Parkeer bijvoorbeeld je auto bij Hotel New York en boek van daaruit een watertaxi richting het cruiseschip MS Rotterdam.

Tip: combineer je rit met de watertaxi met een speurtocht van Hotel New York!


Heb jij nog meer tips voor een dagje Rotterdam met kinderen? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook:

Zie ook: