yorky speurtocht rotterdam

Yorky speurtocht en actie met de watertaxi

Over het water crossen met de watertaxi, een echt cruiseschip bewonderen en tussendoor zoeken naar beertjes… Met de Yorky speurtocht van Hotel New York in Rotterdam beleef je het allemaal!

LET OP: momenteel is de Yorky speurtocht niet meer beschikbaar.

Toen en nu

Rotterdam is leuk. Vroeger kwam ik er vaak. Ik woonde er namelijk een tijdje op kamers met mijn zus. Regelmatig waren wij in de koopgoot te vinden, op zoek naar een leuk nieuw shirtje voor avondjes uit in de Maassilo, de Ski Hut en – jawel! – de Baja Beach Club ;-).

Tof hotel in Rotterdam

Ook toen ik mijn man leerde kennen (hij komt uit Delft) bleef de stad ons trekken. Naast filmpjes pakken in de bioscoop en etentjes bij verschillende restaurantjes, hebben we ook een keer in Hotel New York overnacht. Ken je dit hotel niet, dan moet je er zeker een keer naartoe. Want naast dat het een prachtig pand is, is het natuurlijk ook de historie die deze plek bijzonder maakt. Hotel NY bevindt zich namelijk in het voormalige gebouw van de Holland-Amerika Lijn: dΓ© plek waar de mensen vroeger op de boot stapten om naar Amerika te gaan.

Meer weten over Hotel New York? Kijk dan hier.

Yorky speurtocht: leuk voor kinderen

Ook al wonen we nu niet meer in de buurt van Rotterdam; we zijn het hotel wel altijd blijven volgen. En zo kwam het dat we op de Facebookpagina van Hotel New York iets lazen over een speurtocht. Dit leek ons hartstikke leuk om met onze kinderen te doen en vandaar dat we dan ook in de krokusvakantie richting Rotterdam vertrokken om de speurtocht te doen!

Wat houdt de Yorky speurtocht van Hotel New York in?

De Yorky-speurtocht van Hotel NY is een superleuke speurtocht voor kinderen. Onze dochter van bijna 6 valt precies binnen de doelgroep, maar onze zoon van 9 vond de speurtocht ook heel leuk om te doen. Hoe oud je ook bent, het is gewoon leuk om aanwijzingen te volgen en te speuren naar iets (in dit geval Yorky beertjes). Iedere keer als je een beertje gevonden hebt, streep je ‘m weg van een speciale bingokaart.

yorki speurtocht,slotjes brug rotterdam,speurtocht kinderen rotterdam

Tijdens de Yorky speurtocht beleef je een hoop leuke dingen. Zo was de rit met de watertaxi – vooral bij de oudste – een groot succes, en was onze dochter helemaal in de gloria toen ze het cruiseschip SS Rotterdam zag liggen (het schip waar ook de Love Cruise film van K3 is opgenomen).

ss rotterdam cruiseschip,tof hotel rotterdam,overnachten op een cruiseschip

De Yorky speurtocht zelf voert je door het leuke Katendrecht en brengt je uiteindelijk weer terug bij Hotel New York. In totaal ben je ongeveer een uurtje bezig met de tocht: precies goed eigenlijk!

yorky speurtocht,ss rotterdam,cruiseschip rotterdam,leuke speurtocht voor kinderen,speurtocht rotterdam

Yorky speurtocht: hoe werkt het?

I.v.m. de situatie rondom corona dien je de speurtocht van tevoren te reserveren. De kosten van de Yorky speurtocht van Hotel NY zijn € 7,00 voor kinderen (incl. speurtocht, ritje met de watertaxi, kleurplaat, Yorky knuffel en friet met mayonaise) en € 8,50 voor volwassenen (incl. ritje met de watertaxi en friet met mayonaise).

yorky speurtocht hotel new york
Na afloop mogen de kids nog iets heel leuks uitzoeken…!

Let op! Je kunt de Yorky speurtocht nog tot Pasen 2021 doen.

Lijkt het je ook leuk om een speurtocht bij Hotel NY te doen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Zie ook: