knutsel ideeen,paashaas knutselen,konijn vouwen,origami konijn,origami haas

Paashaasjes knutselen van papier

Wat Sinterklaas is voor het Sinterklaasfeest, is de paashaas voor Pasen. Maar waar komt die paashaas eigenlijk vandaan? Wij zochten het voor je uit. Natuurlijk leggen we ook uit hoe je zelf vrolijke paashaasjes kunt knutselen van papier.
Het verhaal van de paashaas…

Wie rond Pasen ergens eieren gaat zoeken, komt ‘m vast en zeker tegen: de paashaas. Deze vrolijke vriend is over het algemeen degene die de paaseieren verstopt en ze ook uitdeelt. Maar hoe is deze figuur eigenlijk ooit in het hele paasgebeuren terecht gekomen? Via diverse bronnen kwam ik erachter dat de paashaas oorspronkelijk uit Duitsland komt. Het verhaal gaat dat de Germaanse vruchtbaarheidsgodin ‘Eastra’ zich vaak aan het begin van de lente op aarde liet zien als haas. Pasen heet in het Engels ook ‘Easter’, naar deze godin… Weer wat geleerd! πŸ˜‰

Paashaasjes knutselen: hoe doe je dat?

Waar die paashaas dan ook vandaag mag komen; wij vinden ‘m sowieso leuk. Zo leuk, dat we ze zelf hebben geknutseld. Voor het vouwen ervan, gebruikten we mooi origami papier.

Hoe je een origami konijn kunt vouwen, zie je op de afbeelding hieronder. Gewoon de stappen volgen, het is echt niet moeilijk. Tip: gebruik je zelfgemaakte paashaasjes als decoratie voor op tafel tijdens het paasontbijt. Staat gezellig :-).

paashaasjes knutselen,haasjes vouwen,haas origami

Het resultaat…

paashaasjes,paashaas knutselen,konijn vouwen,origami konijn,origami haas

Grappig toch, deze paashaasjes?! Veel knutselplezier!

Zie ook: