pokemon traktatie tips en ideeen,pokemon verjaardag,pokemon partijtje,pokemon feestje

Pokemon traktatie: leuke en makkelijke tips

Pokemon is mega populair. Is jouw kind ook helemaal fan van Pokémon en ben je op zoek naar een leuke Pokemon traktatie? Check dan deze tips en ideeën!

Pokemon blijft populair

De Pokemon hype is groter dan ooit heb ik het idee. Vooral ons zoontje is er helemaal gek van. Onlangs kocht hij van zijn spaargeld nog een Elite Trainer Box van Pokémon Shining Fates. Die was moeilijk te krijgen, kan ik je zeggen. Ook gewone pakjes met Pokémon kaartjes zijn dikwijls schaars. Laatst nog wilde ik een pakje Pokémon kaartjes in de winkel kopen, maar dat bleek nog niet mee te vallen. Nergens meer te krijgen! Ik heb ze toen maar online besteld…

Pokémon traktatie: leuke en makkelijke tips en ideeën

Naast een Pokemon cadeau, wilde ons zoontje voor zijn achtste verjaardag heel graag een Pokemon traktatie voor op school. We hadden toen bedacht dat we Pikachu donuts gingen maken. Dus de avond voor zijn verjaardag ging ik aan de slag. Nou, dat heb ik geweten. Ik ben er een aardig tijdje mee bezig geweest, het leek namelijk zo makkelijk ;-). Ten eerste had ik witte chocolade gekocht om de donuts mee te bedekken, maar de gele kleurstof wilde maar niet pakken. Het werd maar niet de goede kleur (tip: check van tevoren welke kleurstof wel werkt). En toen het eenmaal wel was gelukt, probeerde ik met een chocolade stift gezichtjes te maken, maar ook dat ging – letterlijk en figuurlijk – niet helemaal vlekkeloos. Het leken wel monstertjes… Drama dus! Ik had het mijzelf weer eens te moeilijk gemaakt…

Uiteindelijk is het overigens redelijk goed gekomen. Van geel karton had ik nog oortjes gemaakt die ik in de donuts heb geprikt en hierdoor leken de donuts uiteindelijk wel op Pikachu’s. Hieronder zie je het resultaat. De foto is wat donker, maar het was ook zowat midden in de nacht haha ;-).

pokemon traktatie tips en ideeen,pikachu donuts,donuts traktatie,traktatie tips pokemon,pokemon verjaardag,pokemon feestje

Wil je een leuke Pokemon traktatie die makkelijk te maken is? Bekijk dan onderstaande tips even. Er zit vast wel een idee voor je tussen!


Pokemon traktatie tip 1: pokeball cupcakes

Cakejes doen het altijd goed met een verjaardag. Maar deze Pokemon cupcakes zien er wel heel cool uit en bovendien zijn ze vrij eenvoudig om te maken. Met wit, zwarte en rode fondant bovenop maak je van simpele cakejes binnen no-time echte Pokeball cupcakes. Te gek toch!

pokemon cupcakes
Bron: www.mamacheaps.com

Pokemon trakteren tip 2: cupcakes met een prikker erin

Je kunt ook andere Pokemon cupcakes maken. Bak of koop cakejes en doe hier een toef botercrème op. Zet er een leuke Pokémon prikker in en klaar is je traktatie. Je kunt de prikkers natuurlijk zelf maken door plaatjes op te zoeken en deze uit te printen en te plastificeren. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Groot gelijk!

De Pokemon prikkers zijn hier te koop ;-).

pokemon traktatie,pokemon verjaardag,pokemon feestje,pokemon partijtje,pokemon cupcakes,traktatie tip pokemon,pokemon prikkers

Pokemon trakteren tip 3: Pringles

Van kleine busjes Pringles chips kun je ook hele leuke traktaties maken. Zeker als je zelf een leuke wikkel maakt met een toffe print en de naam van je kind erop (afmeting wikkel: 25,4 cm lang en 7,8 cm hoog). Hieronder zie je een voorbeeld van een traktatie zoals wij ‘m maakten. Leuk toch?!

pokemon traktatie tips en ideeen,pokemon verjaardag,pokemon partijtje,pokemon feestje,pringles met pokemon wikkel

Tip 4 Pikachu popcorn

Veel kinderen houden van popcorn en het is ook nog eens een relatief gezonde traktatie. Popcorn kun je op allerlei manieren verpakken. Voor deze Pokemon traktatie gebruikte ik papieren bekers met daarop stickers van Pikachu, Charizard en Charmander. Cellofaan papiertje en een lintje eromheen en klaar is je traktatie!

Tip: bij de beker kun je eventueel ook nog een leuke Pokemon kaart stoppen. Succes gegarandeerd!

pokemon traktatie tips en ideeen,pokemon verjaardag,pokemon partijtje,pokemon feestje,papieren bekers met popcorn,popcorn traktatie

Pokemon trakteren idee 5: Pikachu koekjes

Met een koekjes uitsteker kun je ook hele leuke Pokemon koekjes maken. Deze uitsteker kost een paar euro en je kunt er heel veel toffe koekjes mee maken!

Deze Pikachu koekjes uitsteker is hier te koop.

pokemon traktatie tips en ideeen,pokemon koekjes uitsteker,pikachu koekjes uitsteekvorm,pokemon feestje,pokemon partijtje,pokemon verjaardag

Traktatie tip 6: Pokemon smarties

Deze traktatie is een leuk idee voor kleinere kinderen die houden van Pokemon. Koop bij de supermarkt pakjes smarties en verpak deze in papier. Gebruik hiervoor de kleur(en) van je favoriete Pokemon-characters. Maak apart gezichtjes en staartjes van papier en plak deze aan de doosjes vast. Klaar is je Pokemon traktatie! Hieronder zie je Charmander, Pikachu en Squirtle. Een lekkere en leuke traktatie!

pokemon traktatie tips en ideeen,pokemon verjaardag,pokemon partijtje,pokemon feestje,smarties trakteren

Pokemon traktatie tip 7: een kaart met je eigen foto erop

Ook leuk is het om een Pokemon kaart in een traktatie te verwerken. Eentje met je eigen foto erop: hoe cool is dat? Het kan met de app PokePics. Je kunt de kaart helemaal zelf bewerken. Zo kun je – naast de foto – ook bijvoorbeeld het aantal HP’s aanpassen. Net echt :-). Snel even kijken dus!

pokemon kaart met foto erop,pokepics app

Traktatie idee tip 8: Pokemon uitdeelzakjes

Zakjes snoep doen het altijd goed met een verjaardag. En wist je dat er speciale Pokemon uitdeelzakjes te koop zijn? Superleuk en vooral ook heel makkelijk ;-). Hier te koop.

pokemon traktatie tips en ideeen,pokemon uitdeelzakjes,pokemon trakteren,pokemon traktatie zakjes,pokemon verjaardag,pokemon feestje,pokemon partijtje

Ook leuk zijn deze traktatie doosjes waar je zelf een cakeje of snoepjes in kunt stoppen. Hier te koop.

pokemon traktatie doosjes

Welke traktatie tip vind jij het leukst?

Zie ook: