paper duck tiktok maken,paper duck tekenen,paper duck tekenen,paper duck tiktok trend,paper duck knuffel,papieren eend maken

Paper Duck maken van TikTok

Paper Duck is een nieuwe, creatieve trend op TikTok. Deze schattige, van papier gemaakte eenden kun je zelf maken en customizen met allerlei zelfgemaakte kleding en accessoires. In dit blog vertel ik je hoe je zelf een papieren eend kunt maken.

Wat is Paper Duck?

Paper Duck (papieren eend) is fictief personage gemaakt door TikTok account paper.duck.care. De eigenaar van dit account plaatste eind 2021 voor het eerst een zelf ontworpen eend die de naam Daisy had. Mensen vonden het idee zo leuk, dat deze viral ging. Inmiddels heeft het account al meer dan 200.000 volgers.

Screenshot van het TikTok-account paper.duck.care

Paper Duck maken

Wil je zelf ook een papieren eend maken? Dan leg ik je hieronder uit hoe je dit kunt doen. Ik maakte er zelf een met mijn dochtertje en het was echt heel leuk om te doen. Het wordt pas Γ©cht leuk als je Paper Duck ook kleertjes en accessoires heeft en die maakten we er dus ook bij.

Paper Duck tekenen

Het begint allemaal met het tekenen van een papieren eend. Dit is niet heel moeilijk om te doen, maar vind je het nu wel lastig of heb je er geen zin in om er zelf een te tekenen? Dan vind je hier een door ons gemaakte Paper Duck kleurplaat die je – nadat je ‘m hebt uitgeprint – kunt inkleuren.

paper duck maken,paper duck kleurplaat,paper duck tekenen,zelf een paper duck maken tiktok

Als je papieren eend eenmaal is ingekleurd, is de volgende stap: lamineren met een lamineer apparaat (sowieso erg handig om in huis te hebben). Zo houd je je papieren eend netjes. Natuurlijk hoef je dit niet per se te doen, maar het figuurtje blijft er wel mooi door. Na het lamineren, knip je de eend uit en voilΓ : je papieren eend is klaar!

Paper Duck kleding

Hoewel je ook echt kleding voor een paper duck kunt kopen, is het natuurlijk ook heel leuk als je je papieren eend ook kunt customizen met zelfgemaakte kleding en accessoires. Wij tekenden zelf het onderstaande shirtje en broekje. Om de juiste afmetingen te hebben, leg je een vel papier over je zelfgemaakte papieren eend heen, waarop je de kleding en eventuele accessoires tekent. Wij maakten dus dit shirtje en kleding, lamineerden het weer en knipten ze uit. Ons papieren eendje kon nu kleding aan!

paper duck kleding maken,paper paper duck kleding tekenen,zelf een paper duck maken tiktok
Zelfgemaakte kleding voor je papieren eend

En dit is het resultaat! Grappig toch…!

paper duck maken,paper duck kleurplaat,paper duck tekenen,zelf een paper duck maken tiktok
Paper Duck maken: het resultaat!

Paper Duck knuffel

Wist je dat er van de papieren eend ook pluche knuffels + bijbehorende kleding en accessoires te koop zijn? Zo leuk! Onderstaande knuffel bijvoorbeeld is hier verkrijgbaar en je kunt ‘m ook customizen met allerlei toffe kleding setjes.

pluchen eend knuffel
Pluchen paper eend…

Ga jij ook nog een Paper Duck maken?

Zie ook: