kindvriendelijk skigebied,jongetje skien oostenrijk

Kindvriendelijk skigebied: Serfaus Fiss Ladis

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijk skigebied, dan moet je zeker dit blog over het super kindvriendelijke skigebied Serfaus Fiss Ladis in Oostenrijk eens lezen. Je vindt onder meer informatie over het skigebied zelf en leest wat er zoal voor kinderen te doen is. Ook geven we tips voor kindvriendelijke accommodaties in het wintersportgebied.

Kindvriendelijk skigebied: Serfaus Fiss Ladis

Wie al vaker naar Oostenrijk is geweest, weet dat dit land onder andere bekendstaat om het prachtige landschap, de Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’ en het goede eten. Wij hadden al vaker goede verhalen over het gebied Serfaus Fiss Ladis gehoord. Vrienden van ons zijn er vorig jaar in de zomer naartoe geweest (let bij een wintersportvakantie wel op winterbanden!). Zij vertelden ons dat er in dit gebied zo ontzettend veel voor kinderen te doen is. “Als het er in de zomer al zo leuk is, hoe zou het er dan in de winter zijn?”, vroeg ik mij toen af. Vandaar dat ik mij er toen eens in ben gaan verdiepen. Ook, omdat het bij ons toch wel een beetje begint te kriebelen om eens met de kinderen op wintersport te gaan.

Een waar paradijs voor kinderen…

In het altijd gezellige en prachtige Tirol, ligt op een hoogte van 1.400 tot 2.000 meter het kindvriendelijke skigebied Serfaus Fiss Ladis (Oostenrijk, Tirol). Hier vind je ontzettend veel kindvriendelijke accomodaties en heel veel faciliteiten speciaal voor kinderen. Denk aan: lopende banden, een dino-bos, een indianendorp, een grotten wereld, kinderpodia, speeltuinen, race en adventure tracks, een klimtoren, kinder sneeuwmobiles en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

In Serfaus vind je de Kinderschneealm met ruim 45.000 vierkante meter aan skigebied dat speciaal bestemd is voor kinderen. Hier is van alles te beleven. Ook is er een speciale crèche gevestigd.

In Fiss Ladis vind je het gebied Berta’s Kinderland. Hier kunnen kinderen van elk niveau leren skiën. Naast het volgen van skilessen, is er Berta’s Kindervilla: een combinatie van crèche en skischool. Ook zijn er speciale bewegingsprogramma’s voor kinderen worden er veel leuke shows georganiseerd.

Een ding is zeker: een kindvriendelijk skigebied als Serfaus Fiss Ladis gaan we zeker onthouden!

Zie ook: