Houten speelgoed: mooi en duurzaam

Houten speelgoed van vroeger: ik heb het nog steeds. En mijn kinderen spelen er nu weer mee. Ik heb het dan bijvoorbeeld over houten blokken, een houten hobbelpaard en een poppenhuis van hout.

Houten speelgoed: de voordelen

Speelgoed van hout ziet er niet alleen vaak mooi uit; het heeft ook veel voordelen. Welke dat zijn, zal ik je vertellen. Houten speelgoed:

  • Is veilig. Het is gemaakt van natuurlijke materialen en bevat geen giftige stoffen. Gezonder dus voor je kind, en beter ook voor het milieu.
  • Is duurzaam. Doordat het minder snel kapot gaat, gaat speelgoed van hout langer mee.
  • Stimuleert de creativiteit. Waar ander speelgoed bijvoorbeeld lampjes en geluidjes bevat, stimuleert speelgoed van hout de fantasie.

Mooi houten speelgoed: vijf tips

Wil je nu echt iets moois kopen voor jouw kind of ben je op zoek naar een mooi kraamcadeau of een duurzaam cadeau voor de feestdagen? Dan zet ik hieronder vijf mooie items van hout voor je op een rij.

Houten speelgoed tip 1: Brikkon Nijntje huis

houten speelgoed,brikkon nijntje huis,duurzaam speelgoed

Deze houten speelset inclusief bouwstenen met het thema Nijntje is een prachtige combinatie tussen hout en plastic. Met de mooie bouwplaten van Brikkon en de meegeleverde duurzame BiOBUDDi stenen zet je snel een leuke Nijntje wereld in elkaar. Kortom: leuk en duurzaam speelgoed! Het Brikkon Nijntje huis is o.a. hier te koop.


Duurzaam kinder speelgoed: Wobbel

houten speelgoed,wobbel,duurzaam speelgoed

Als we het hebben over mooi, duurzaam en veelzijdig speelgoed, dan mag de wobbel beslist niet in het rijtje ontbreken. Je kind kan zoveel met de wobbel doen. Allereerst kan hij of zij ermee balanceren. Daarnaast gebruiken veel kinderen ‘m om mee te schommelen of om vanaf te glijden. Hij kan als brug dienen, maar ook als opstapje, als racebaan en ga zo maar door… De wobbel biedt dus eindeloos veel mogelijkheden. Hij is verkrijgbaar in meerdere varianten en o.a. hier te koop.


Duurzaam speelgoed: houten regenboog

houten speelgoed,houten regenboog

Deze houten regenboog van Little Dutch ziet er niet alleen prachtig uit; hij is ook nog eens goed voor eindeloos speelplezier. Wat je ermee kunt? Allereerst is het een soort stapeltoren. De regenboog bestaat uit 8 bogen die op en in elkaar passen. Maar je kind zal zelf ook wel bedenken wat hij of zij er nog meer mee kan doen. Een treintunnel ermee maken misschien? Of een huisje voor kleine poppetjes…? De houten regenboog is o.a. hier te koop.

Houten speelgoed tip 4: poppenhuis

houten speelgoed,houten poppenhuis little dutch

Als er iets is waar veel kinderen graag mee spelen, dan is het wel een poppenhuis. Omdat ik er zelf vroeger ook graag mee speelde, besloot ik daarom een oud poppenhuis op te knappen. Zo leuk om te doen (lees hier ook mijn blog hierover). Heb je nu geen zin of tijd om een oud poppenhuis te pimpen, maar wil je er graag een kopen die er niet alleen mooi uitziet, maar die ook nog eens duurzaam is gefabriceerd? Het merk Little Dutch verkoopt een hele mooie. Meer informatie vind je hier.


Tip 5: houten parkeergarage

houten speelgoed,houten parkeergarage brio

Mooi speelgoed van de Zweedse fabrikant BRIO. Je kent dit merk misschien nog wel uit je jeugd (ik wel tenminste ;-)). En leuk weetje: de autootjes ‘plakken’ aan elkaar vast d.m.v. magneetjes. En wat ik ook fijn vind, is dat je de vele verkrijgbare speelsets met elkaar kunt combineren. Goed voor eindeloos speelplezier! De houten parkeergarage is o.a. hier te koop.


Houten speelgoed tip 6: Kapla

houten speelgoed,kapla

Kapla is fantastisch houten speelgoed, waarmee je eindeloos kunt bouwen. Een absolute must-have, wat mij betreft! Meer informatie vind je hier.


Welk houten speelgoed vind jij het mooist?

Zie ook: