curacao sea aquarium,tips curacao,flamingo's voeren,leuk uitje curacao,tips curacao,curacao met kinderen

Curacao Sea Aquarium: een leuk uitje!

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor tijdens je vakantie Curacao? Dan is het Curacao Sea Aquarium beslist een aanrader. In februari 2020 zijn we hier zelf nog geweest en we vonden het er erg leuk! In dit blog vertel ik je er meer over.

Tijdens een van onze vakanties op de ABC-eilanden, verbleven wij in het Kunuku Aqua Resort: een all-inclusive hotel op Curacao. Tijdens ons verblijf maakten we regelmatig een uitstapje en bezochten we onder meer het Curacao Sea Aquarium. Hieronder lees je er meer over!

Curacao Sea Aquarium: hoe het allemaal begon…

Het Curacao Sea Aquarium grenst aan Mambo Beach en bestaat sinds 1984. Een van de medewerkers vertelde ons dat de oprichter van het Sea Aquarium groot fan was van duiken en graag al het moois wat onder water leeft aan de mensen wilde laten zien. Hij begon toen met een paar aquaria, maar inmiddels is het Sea Aquarium veel meer dan dat.

Van zeepaardje tot Goliath vis

Het Sea Aquarium is erg leuk om met kinderen naartoe te gaan. Niet voor een hele dag, maar een paar uur zul je hier zeker zoet zijn. Binnen kun je rondlopen en je verbazen over de vele vissen die hier in de aquaria leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een murene, zeepaardjes, echte haaien of een hele grote Goliath vis…?

goliath vis,sea aquarium curacao,review

Ook kun je helpen met het voeren van de flamingo’s of de kreeften. Onze kinderen vonden dit erg leuk. We ontdekten dat de flamingo’s een hoop geluid gingen maken als we in onze handen klapten. Ook de kreeften bleken erg sterk te zijn bij het voeren, hun lange poten maakten zeker indruk! Overigens complimenten aan de medewerkers van het Curacao Sea Aquarium. Zij waren zo enthousiast en legden alles heel duidelijk uit. In het bijzonder wil ik nogmaals Deetje bedanken, die zo lief was een paar flamingo veertjes aan mijn dochtertje te geven toen zij een beetje verdrietig was. Erg lief!

flamingo's sea aquarium curacao,review
Flamingo’s kijken in het Curacao Sea Aquarium….

Shows

In het Curacao Sea Aquarium worden ook speciale shows gegeven. De zeeleeuwen show was erg leuk om te zien en de dolfijnen show was ook echt prachtig. Wat dat laatste betreft: het Sea Aquarium biedt ook de mogelijkheid om o.a. met dolfijnen te zwemmen. Wij hebben dit niet zelf niet gedaan, maar misschien goed om te weten als je van plan bent om het Sea Aquarium te bezoeken.

dolfijnenshow curacao sea aquarium,review,blog
Dolfijnen show in het Sea Aquarium…

Entree

De toegangsprijzen voor het Curacao Sea Aquarium zijn als volgt:

Volwassenen: $21
Kind 5-12 of 60+: $11
Kind 0-4: gratis

Meer informatie vind je hier.

Tip: achter Mambo Beach – ter hoogte van het LionsDive Resort – kun je gratis parkeren.

Veel plezier alvast bij het Sea Aquarium!

Zie ook: