Playhood: tof nieuw speelconcept in Amsterdam

Sinds 2023 is Amsterdam een hele toffe binnenspeelplek rijker. In de Houthavens vind je namelijk Playhood: een unieke indoor speelgelegenheid waar kinderen niet alleen kunnen spelen, maar ook hun fantasie de vrije loop kunnen laten, terwijl ze hun favoriete beroepen uitoefenen. Daar wilden wij beslist meer van weten! Op uitnodiging van Playhood gingen we tijdens de voorjaarsvakantie langs en onze vriendinnen waren gezellig mee. Benieuwd naar hoe we ons bezoek hebben ervaren? Lees dan vooral even verder.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik zelf niet echt een enorme fan ben van de standaard binnenspeeltuinen. En dat komt met name doordat het er vaak zo druk is en er altijd zo veel geluid is. Ook al is het voor kinderen fijn om af en toe even lekker te kunnen klauteren en klimmen: ikzelf kan mij een fijnere ‘place-to-be’ voorstellen. Helemaal nu ik ook bekend ben met het speelconcept van Playhood. Tijdens de voorjaarsvakantie hebben we deze toffe binnenspeelplek in Amsterdam met onze vriendinnen bezocht. Benieuwd wat we ervan vonden? Hieronder vertel ik je er graag meer over.

> Naar de website van Playhood

review playhood amsterdam,binnenspeelplek amsterdam

Spelen op een plein met winkeltjes

Van het stylen van lokken in een kleurrijke kapsalon tot het handhaven van de orde in het politiebureau (met gevangenis, jawel!)… Elk hoekje van Playhood is doordrenkt van creativiteit en speelsheid. Vergeet alles wat je weet over standaard speelplaatsen; dit is heel wat anders dan de gemiddelde binnenspeeltuin. Eenmaal binnen, kijk je uit op een plein met allemaal toffe mini-winkeltjes en gebouwtjes waar kinderen het dagelijks leven kunnen naspelen. Denk bijvoorbeeld aan een dierenartspraktijk waar zieke knuffels genezen kunnen worden, een pizzeria waar kinderen zelf een pizza kunnen bakken en een Albert Kleijn supermarkt waar jonge consumentjes hun eigen karretjes kunnen vullen… Altijd al een hotel willen runnen? Ook dat kan, in Hotel du Nord. Of je nu achter de balie wilt staan en de baas wilt zijn over de sleutels of alleen maar wilt inchecken om van je welverdiende vakantie te genieten: bij Playhood kiezen kinderen zelf de rol die bij hen past.

Speelgoed en verkleedkleding

Koffietentje of kapsalon, disco of dierenartspraktijk… Om helemaal in de rol van je favo beroep te kunnen kruipen, heb je nu eenmaal wel bepaalde spullen nodig. Want: wat ben je als bouwvakker zonder een kruiwagen en bakstenen? En om je beroep als kapper uit te kunnen oefenen, heb je natuurlijk wel echt een föhn en een tondeuse nodig! Precies daarom ligt er ook in elk hoekje bijbehorend speelgoed waar kinderen mee kunnen spelen. In het theatertje kunnen kinderen zich verkleden. Je dochter in een boevenpak, je zoon in een prinsessenjurk… Het kan hier allemaal!

playhood amsterdam review

Playhood: speelsessies van 1,5 uur

Om alles overzichtelijk te houden, wordt al het rondslingerende speelgoed tussendoor en na afloop van een speelsessie (Playhood werkt met speelsessies van 1,5 uur) weer keurig opgeruimd door medewerkers en weer terug op zijn plek gelegd. Op deze manier kunnen volgende bezoekertjes er niet lang naar te zoeken en kunnen zij er ook weer heerlijk mee spelen. Goed geregeld! De speelsessies vinden wij ook een prima idee: 1,5 uur is wat ons betreft ook eigenlijk precies goed qua speeltijd.

theater gevel playhood amsterdam

Horeca bij Playhood

Hoewel je natuurlijk ook samen met je kind in het nagebouwde mini-koffietentje kunt gaan zitten ;-), is er ook een apart gedeelte met tafels en stoelen waar je als ouder plaats kunt nemen. Vanaf deze plek heb je zicht op het pleintje en ben je altijd in de buurt. Alles is heel overzichtelijk en je hoeft nooit lang te zoeken naar je kind. Zo kun je tenminste met een gerust hart een kopje koffie drinken. Wat dat laatste betreft, de prijzen van consumpties zijn ook heel redelijk. Voor een kopje thee betaalden we € 3,-. Voor een grote kan limonade – waar onze meiden met hun vijven van gedronken hebben – betaalden we hetzelfde bedrag. Voor € 7,50 kun je je kind zelf een mini-pizza laten bakken in de pizzeria en voor € 5,50 koop je een tosti. Best betaalbaar toch…?!

locatie playhood amsterdam

Vanuit onze kant dus alleen maar lof dus voor Playhood. Wij hebben een hele leuke ochtend gehad en onze kinderen hebben heerlijk (rustig) gespeeld. Wat ons betreft is deze binnenspeelplek in Amsterdam echt een aanrader om met kinderen tot een jaar of 8 naartoe te gaan. Wil je Playhood ook eens bezoeken? Check dan vooral de website even!

Zie ook: