kindvriendelijke tuin - moestuin

Kindvriendelijke tuin: 5 tips

Wat is het toch heerlijk, om als het weer mooi weer is, weer lekker de tuin in te gaan. Vooral in het voorjaar en de zomer is de tuin een plek waar ik heel wat tijd doorbreng met mijn gezin. Stiekem zijn we eigenlijk gewoon het liefste de hele dag buiten. En dat geldt helemaal voor mijn kinderen. Ben je op zoek naar tips voor een kindvriendelijke tuin? Lees dan verder!
Een tuin om in te chillen

Een tuin is zeker een plek waar je heerlijk tot rust kan komen. En waarmee kan dat nu beter, dan met eenΒ hangstoel. Kan ook prima op een balkon trouwens! Wij hebben er net een aangeschaft en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om er overdag of ‘s avonds lekker in te relaxen. Als ik de kans krijg om er in te zitten tenminste, want mijn kinderen hebben de stoel inmiddels ook ontdekt ;-). Een hangmat is trouwens ook minstens zo leuk en past ook zeker in een kindvriendelijke tuin (of op een balkon). Plezier gegarandeerd!

kindvriendelijke tuin,hangstoel
Samen in de hangstoel…

Een tuin om in te spelen

Een kindvriendelijke tuin hoeft zeker niet te betekenen dat deze vol staat met allerlei speeltoestellen. Maar, als je de mogelijkheid hebt, is het wel leuk om iets van een speeltoestel neer te zetten. Zelf ben ik helemaal weg van een trampoline die je in kunt graven. Maar daar moet je natuurlijk wel ruimte voor hebben.

kindvriendelijke tuin,inbouw trampoline

Een tuin om in te tuinieren

Kinderen vinden het leuk om te helpen. En dat geldt zeker ook voor tuinieren. Daarom heb ik voor mijn kidsΒ speciaal kinder tuingereedschap aangeschaft. Kunnen ze gezellig meedoen als ik bijvoorbeeld plantjes aan het poten ben.

Wat ook heel leuk (en leerzaam!) is, is een moestuintje. Kan ook op een balkon trouwens. Door het creΓ«ren van een moestuintje, kunnen kinderen met eigen ogen zien hoe kruiden en groenten groeien. En daarna lekker opeten natuurlijk!

Een tuin om in te eten

Ontbijt, lunch of avondeten: bij mooi weer eten we zo veel mogelijk in de tuin en af en toe eten er ook wel eens vriendjes en vriendinnetjes mee. Wat dan helemaal leuk is, is zo’n speciaal kinder picknicktafeltje.

kindvriendelijke tuin,kinder picknick tafel,kinder picknick bankje
Leuke kinder picknicktafel…

Een eigen plek, waar de kinderen samen lekker kunnen zitten of een tosti kunnen eten, past zeker in een kindvriendelijke tuin!

kindvriendelijke tuin,houten tipi,speeltent tuin,speelhuis tuin
Een uniek eigen plekje: deze houten tipi…

Een tuin om in te genieten

Dit is toch wel de belangrijkste tip. De tuin is vooral een plek om met elkaar van te genieten. Een fijn gesprek te voeren (al dan niet tijdens het eten), te spelen met vriendjes of om gewoon lekker in te luieren… Dus ga lekker naar buiten en geniet! That reminds me… De hangstoel is nu vrij…! ;-).

Heb jij tips voor een kindvriendelijke tuin? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: