harry potter studios londen,hoe kom je bij de harry potter studios in londen,met de bus naar harry potter studios londen,met de trein naar harry potter studios londen,waar liggen de harry potter studios in londen,adres harry potter studios londen,adres warner bros studio tour the making of harry potter the prisoner of azkaban

Harry Potter Studios in Londen: hoe kom je er?

Een van de dingen die hoog op ons lijstje stond toen wij met onze kinderen naar Londen gingen, waren de Harry Potter Studios in Londen. Super cool om te bezoeken, wij vonden het in ieder geval heel erg de moeite waard! Maar zoals je misschien wel weet, liggen de Harry Potter Studios in Londen niet in het centrum, maar er net buiten. Bij de plaats Watford om precies te zien. Wij zochten uit welke opties er zoal zijn om bij de Studios in Watford te komen. In dit artikel delen we graag onze bevindingen met je. Ook zetten we de de kosten voor je op een rij en geven we een paar handige tips. Lees snel verder!

Let op: dit artikel is geschreven in mei 2024 en gaat uit van prijzen van dat moment.

Waar liggen de Harry Potter Studios precies?

De Harry Potter Studios, officieel bekend als Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, liggen niet in Londen zelf maar in het plaatsje Leavesden, in de buurt van het Engelse Watford. Deze locatie ligt op ongeveer 32 kilometer ten noordwesten van het centrum van Londen. Het exacte adres vind je hieronder:

  • Warner Bros. Studio Tour London
    Studio Tour Drive
    Leavesden WD25 7LR
    Verenigd Koninkrijk
@jongensmeiden Net buiten Londen vind je de Harry Potter Studio’s. Wij zijn er geweest en vonden het super tof! Met wie zou jij hier wel eens naartoe willen…? #harrypotterstudioslondon #harrypotter #londonmustvisit #londonwithkids #warnerbrosstudioharrypotter #harrypotterfan ♬ Harry Potter – Owen Mig

Met de bus naar de Harry Potter Studios of zijn er ook andere manieren?

De Harry Potter Studios in Londen (lees ook onze review) zijn goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er gaan zelfs georganiseerde bustours naar de Studios toe. Hieronder zetten we de verschillende manieren van vervoer voor je op een rij. Let op: houd er rekening mee dat er ook familieprijzen in de kosten worden meegenomen, aangezien wij met zijn vieren (twee volwassenen en twee kinderen) naar de Harry Potter Studios in Londen gingen.

Met de trein naar de Harry Potter Studios in Londen

Allereerst zul je naar station London Eustion moeten reizen. Dit kan bijvoorbeeld met de metro. Vanuit station Londen Euston rijden er namelijk treinen naar het treinstation van Watford: Watford Junction. De treinreis van station London Euston naar het station van Watford duurt ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de specifieke trein die je neemt. Er zijn zowel reguliere treindiensten als snellere, non-stop diensten beschikbaar, waardoor de reistijd kan variëren binnen dit bereik.

Vanaf het treinstation in Watford vertrekt er iedere 20 minuten een speciale pendelbus naar de Harry Potter Studios. Deze bus is gratis en duurt ongeveer een kwartier. Op het moment dat we dit artikel schrijven (mei 2024), hoef je niets te betalen voor deze bus (inbegrepen in toegangsticket). Maar we adviseren je om dit altijd even te checken als je gaat, zodat je zeker weet dat je iet voor onverwachte kosten komt te staan.

Met het openbaar vervoer zal een enkele reis met het openbaar vervoer zo’n anderhalf uur in beslag nemen. Wat de kosten betreft: voor een enkeltje Euston Station naar Watford Junction betaal je £ 12.80. Om bij Euston Station te komen, moet je waarschijnlijk nog een metro pakken (paar pond). Daar komen de toegangstickets voor de Harry Potter Studios dan nog bij (£ 172 voor twee volwassenen en twee kids).

Met een georganiseerde bustour naar de Harry Potter Studios

Vanuit het centrum van Londen vertrekken er ook georganiseerde bustours naar de Harry Potter Studios in Watford. Bij deze tour is ook meteen een toegangsticket voor de Studios inbegrepen. Een georganiseerde bustour kun je onder andere via Get Your Guide en Tiqets boeken. Een groot voordeel van zo’n tour is dat je in een keer alles hebt geregeld: je vervoer ernaartoe en je toegangsticket. Een nadeel is dat het ook meteen een stuk prijziger is. Het zou ons in totaal £ 550 pond kosten (twee volwassenen, twee kids). Dit vonden wij veel te veel geld en daarom hebben we hier niet voor gekozen.

Met de auto naar de Harry Potter Studios Londen

Met de auto naar de Studios gaan, is ook een optie. Maar dan moet je wel eerst zelf een auto huren en dan links gaan rijden. Je begrijpt: daar hadden wij dus helemaal geen zin in. Dus besloten wij vanaf ons hotel in Londen een taxi te nemen. Niet zo’n London Cab, want die zijn namelijk heel duur, maar een Uber. Dit werkte perfect. We werden bij het hotel opgehaald en voor de ingang van de Harry Potter Studios afgezet. Ideaal. We deden er zo’n 50 minuten over en betaalden met zijn vieren £ 50. De kaartjes hadden we van tevoren los gekocht (£ 172). In totaal waren we met zijn vieren £ 272 kwijt. Wij kozen voor deze optie, omdat wij dit het meest comfortabel vonden.

Tot slot: koop je tickets ruim van tevoren!

Tickets voor de Studios zijn snel uitverkocht. Als je ze niet ruim van tevoren boekt, dan kun je er vaak alleen nog maar naartoe met een georganiseerde bustour en dat kost je dan een hoop geld. Onze tip is dus om je tickets ver van te voren al te regelen. Wij kochten ze een paar maanden van tevoren en toen was het al krap. Overigens kozen wij er ook voor om de tickets per post te ontvangen i.p.v. via de mail. Dit kostte wel iets extra, maar is wel veel leuker en bovendien heb je dan meteen weer iets om toe te voegen aan je HP-verzameling, want de kaartjes zaten in een mooi Harry Potter mapje. We hebben ze nog steeds!

tickets harry potter studios londen,kaartjes harry potter studios londen,tips warner bros studio tour londen harry potter azkaban

Wat doen als de individuele tickets zijn uitverkocht?

Dan kun je nog met een georganiseerde tour vanuit het centrum naar de Harry Potter Studios in Londen. Hieronder kun je de beschikbaarheid zien en direct je tijdslot reserveren.

We hopen dat je iets kunt met onze bevindingen en tips. En mocht je naar de Harry Potter Studios in Londen gaan, heel veel plezier toegewenst. Je zult het geweldig vinden!