Site pictogram Jongens en meiden

Gezonde traktaties waar je blij van wordt…

Ben je op zoek naar leuke en gezonde traktaties? Bijvoorbeeld voor een kinderverjaardag of een feest zoals Sint Maarten? Dan heb ik hier een aantal leuke tips voor je!

Gezonde traktaties: vrolijke fruitvriendjes

Met gezonde traktaties kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Maar kom op: waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan?! We hebben het allemaal al druk genoeg, toch? Met een beetje creativiteit maak je van simpel fruit de leukste vrolijke fruitvriendjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van indianen mandarijnen, mummie appeltjes of toffe peren?! Niet moeilijk om te maken en hartstikke leuk voor een kinderverjaardag of een feest als Sint Maarten.

Gezonde traktaties: mummie-appels, indianen mandarijnen en toffe peren…
 

Popcorn traktatie: gezond alternatief voor snoep

Popcorn is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond. Tenminste, als je er geen zout of suiker aan toevoegt… Zelf popcorn maken, is super easy. Zet een pannetje op laag vuur en doe hier een klein klontje boter in. Zodra dit gesmolten is, doe je wat maïskorrels in de pan. Laat het geheel met een deksel erop op het vuur staan en roer af en toe even door de maïs. Na een tijdje zullen de maïskorrels gaan ‘ploppen’.

Er zijn veel manieren om de popcorn te verpakken, maar wat ik zelf heel leuk vind, zijn popcornvlinders. Deze maak je zelf heel gemakkelijk met behulp van boterhamzakjes en knijpers. De popcorn heb ik in dit geval gemengd met mini-marshmallows. Geeft een leuk effect, vind je niet?!

Ook popcorn is een gezonde traktatie…

Gezonde traktaties: knapzakjes

Knapzakjes horen ook zeker thuis in het rijtje van gezonde traktaties!

Veel kinderen zijn dol op snoepgroentes, zoals paprika, tomaatjes en komkommers. Ook druiven en blauwe bessen zijn favoriet. Alleen als je dit wilt trakteren of weg wilt geven met bijvoorbeeld Sint Maarten, dan moet je een en ander wel goed verpakken. Een manier om dit te doen, is door knapzakjes ervan te maken. Je hebt hiervoor het volgende nodig:

Je maakt de knapzakjes als volgt:

Nog een gezonde traktatie tip: appel donuts

Appel donuts zijn ook leuk als gezonde traktatie. Hiermee kun je eindeloos variëren. Wil je weten hoe je deze appel donuts maakt? Kijk dan hier.

Gezonde traktaties genoeg dus! Welk idee vind jij het leukst?

Zie ook:

Mobiele versie afsluiten