gezonde traktatie,appel donuts,traktatie school,traktatie creche,babyshower traktatie,gezonde snack kind

Gezonde traktatie: appel donuts

Van mijn moeder kregen mijn zus en ik vroeger na school vaak een appeltje met kaneel en suiker. Heerlijk vond ik dat. Een relatief gezonde traktatie eigenlijk. Hoewel een appeltje op zichzelf natuurlijk hartstikke lekker is, combineert het super goed met zoetigheid. Daarom maak ik thuis ook wel eens appel donuts. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan vooral even verder.
Gezonde traktatie: appel donuts

Een lekker (en feestelijk) tussendoortje zijn deze appel donuts. Superleuk voor een traktatie op de crèche of voor op school. Ze zijn ook leuk om te maken voor bijvoorbeeld een babyshower of kraamborrel. Kortom: een leuke, gezonde snack die eigenlijk bij elke gelegenheid wel past en waar vooral kinderen dol op zijn!

Appel donuts: wat heb je nodig?

Om deze ‘gezonde’ traktatie te maken, heb je het volgende nodig:

  • grote appels
  • scherp mes
  • eventueel een bolletjeslepel
  • chocopasta/chocolade decoratie stiften*
  • sprinkles en mini-marshmallows (en wat je verder lekker vindt)**
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 liter koud water
  • rooster met bakpapier

*Je kunt als topping ook volle aardbeienyoghurt of kwark gebruiken.

**In plaats van sprinkles en ander zoetigheid kun je ook stukjes fruit op de appel donuts doen.
Hoe maak je deze gezonde traktatie?

Stap 1:

Vul een pan of bak met 1 liter koud water en voeg hier 1/2 theelepel zout aan toe. Pak de appels en haal hier met een scherp mesje het onderste en bovenste gedeelte vanaf. Verdeel de appel(s) vervolgens in grote plakken en verwijder bij elke plak het middenstuk, bijvoorbeeld met een bolletjeslepel (mesje kan ook). Je ziet nu dat de appelschijf een donut vorm krijgt. Om te voorkomen dat de appels verkleuren, leg je de appelschijven in de pan met zout water.

Stap 2:Β 

Als appels zo’n vijf minuten in het water hebben gelegen, haal je ze eruit en leg je ze even te drogen. Daarna plaats je ze op een rooster met bakpapier. Vervolgens besmeer je de appelschijven met chocoladepasta (je kunt in plaats hiervan ook aardbeienyoghurt gebruiken). De chocolade decoratie stiften zorgen ook voor een leuk effect. Als je dit gedaan hebt, kun je gaan decoreren. Kies zelf iets lekkers uit (snoep decoratie of stukjes fruit) en versier de appel donuts. Je appel donuts zijn nu klaar! Tip: je kunt de appel donuts even in de koelkast leggen om ze wat langer goed te houden.

gezonde traktatie,appel donuts,babyshower traktatie,kerstdiner school gezond,babyshower snack
Appel donuts met muisjes erop: leuk voor tijdens een babyshower of kraamborrel!

Wat vind jij van deze appel donuts?

Zie ook: