anna en elsa lampion knutselen,frozen lampion diy,frozen lantern diy

Frozen lampion maken van lege frisdrankfles

We kennen allemaal de film Frozen wel. Hoewel het alweer een tijdje geleden is dat de eerste Frozen film uitkwam, zijn Anna en Elsa nog altijd een hit. Tenminste: bij mijn dochter wel! Op 20 november komt de tweede Frozen film uit en omdat Sint Maarten en Halloween weer voor de deur staan, leek het ons leuk om wat met Frozen lampionnen te doen. Maar een Frozen lampion maken: hoe doe je dat?

Wist je trouwens dat Kinepolis op zaterdag 23 november en zondag 24 november 2019 een speciaal Kinepolis Kids Weekend rondom Frozen 2 organiseert. Superleuk, reserveer hier je kaartjes!

frozen 2,kinepolis kids weekend frozen 2,frozen 2 film tickets

Lampion maken van een lege frisdrankfles

Van een lege frisdrankfles kun je een hoop dingen maken. Op Pinterest zag ik bijvoorbeeld hele leuke plantenbakjes voorbijkomen, gemaakt van lege petflessen. Maar je kunt er dus ook lampionnen van maken. Voor het maken van Frozen lampionnen heb je het volgende nodig:

 • lege frisdrankfles(sen)
 • aardappelschilmesje
 • witte verf
 • servetten van Anna en Elsa
 • schaar
 • witte hobby lijm
 • kwastje
 • glitter steentjes (of stickers)
 • naald of speld
 • wol, touw of ijzerdraad
 • lampionstokje met lichtje.

Een Anna en Elsa lampion: aan de slag!

Stap 1 Frozen lampion maken:

Pak een lege frisdrankfles en snijd de bovenste helft ervan af (deze gooi je weg). Het onderste deel schilder je wit. Dit kun je natuurlijk met gewone verf en een kwast doen, maar je kunt ook een spuitbus met verf gebruiken. Ik vond dit laatste handiger en het scheelt bovendien een tijd. Ben je klaar met verven? Zet de fles dan weg om te drogen.

Stap 2 Frozen lampion maken:

Nu is het tijd om de Anna en Elsa servetten erbij te pakken. Neem een schaar en knip voorzichtig de figuur(tjes) uit de servetten. Klaar? Haal dan de bovenste laag van het servet heel voorzichtig van de andere lagen af. Dit zul je straks op het beschilderde stuk fles gaan plakken.

Stap 3 Frozen lampion maken:

Als de verf is opgedroogd, dan smeer je met een kwastje de witte hobbylijm op de plaats waar je de print(s) van Anna en/of Elsa wilt plakken. Doe dit niet al te dik, gewoon een dun laagje. Plaats nu de print(s) op de fles. Zorg dat de print overal goed is vastgeplakt. Als je dit hebt gedaan, ga je nog een keer met de kwast lijm uitsmeren, ditmaal over de print heen. Doe dit heel voorzichtig. Zodra alles is opgedroogd, kun je het geheel nog beplakken met mooie glitter steentjes.

Stap 4 Frozen lampion maken:

Prik met een naald een gaatje aan weerszijden van de fles. Rijg hier het draad of de wol doorheen. Maak aan allebei de kanten een knoopje, zodat het draad er niet doorheen schiet. Pak het lampionstokje met lichtje erbij en hang de lampion aan het haakje. Je Frozen lampion is nu klaar!

lampion maken,frozen lampion maken,lampion knutselen,anna en elsa knutselen
De Frozen lampionnen in het donker…

Een lampion maken, is dus niet moeilijk en bovendien leuk om te doen! Heb jij wel eens zelf een lampion geknutseld?

Zie ook: