regen,buiten activiteiten regen,tips regen

Buitenspelen in de regen: vijf tips!

Ieder kind vindt het geweldig om buiten in de plassen te stampen als het regent. En zo zijn er nog veel meer dingen die je buiten kunt doen als er regen valt. In dit blog zetten we vijf activiteiten voor je op een rij, die leuk zijn om te doen als het buiten regent.
Ook in de regen kun je plezier hebben!

Dat buiten zijn goed is voor de mens, weten we allemaal. Toch zijn we allemaal geneigd om maar binnen te blijven als het regent. Maar wist je dat het buiten in de regen eigenlijk ook heel leuk kan zijn? Ook al is het misschien slecht weer; er zijn zat dingen die je kunt doen buiten. Met andere woorden: ook in de regen kun je plezier hebben!

Vooral kinderen vinden het heerlijk om buiten te banjeren. Zo kunnen ze ook meteen hun energie kwijt. Tip: gaan je kids naar buiten als het regent, laat ze dan wel even hun regenkleding en kinder regenlaarzen aantrekken. Natte kleren en schoenen zijn niet fijn en je krijgt het er koud van…

1. Regendruppels vangen met je tong

Volgens mij hebben we dit allemaal wel eens gedaan toen we jong waren. Ga buiten in de regen staan en probeer regendruppels op te vangen met je tong. Een leuk spelletje en je kind komt er meteen achter hoe regendruppels smaken. Zijn ze zoet of juist zout…? Laat het ze maar ervaren. In plaats van met je tong, kun je ook proberen regendruppels op te vangen met je neus of met je handen.

2. “Kijk uit: een overstroming!”

Veel kinderen vinden het heerlijk om lekker te kliederen met modder. Dus mocht er water of zand in de buurt zijn, laat ze dan vooral lekker rommelen hiermee. Dammetjes bouwen, waterstroompjes maken: het kan allemaal! Na afloop zul je zien hoe leuk ze het vonden. En okΓ©, misschien zijn ze een beetje vies geworden, maar die wasmachine draait toch wel, toch?!

3. Regenkunst

regen,wat doen met regen,buiten activiteiten regen,regen schilderij,regenkunst
Leg een vel papier met kleurstof erop in de regen…

Super cool en je hebt er niet veel voor nodig! Alleen wat papier met kleurstof druppels (of wat verfdruppels erop). Leg het papier buiten in de regen en laat de regendruppels het werk doen. Je zult zien dat de kleurstof (of verf) zich langzaam zal gaan vermengen met elkaar. Geeft een heel leuk effect!

4. Een zelfgemaakte schuilplaats…

Als het regent, is het ook fijn om een plek te hebben waar je af en toe even kunt schuilen. Binnen in huis kan dat natuurlijk altijd (zou wat zijn als het niet kon, haha), maar hoe cool is het als je kids zelf iets van een schuilplaats kunnen bouwen? Van een oude doos bijvoorbeeld, of met behulp van takken… Laat ze maar lekker gaan en kom erachter hoe creatief kinderen hiermee kunnen zijn.
5. Heel Holland Bakt… In de modder πŸ™‚

Is er veel modder in de buurt? Mooi zo, want dan kun je goed met deze activiteit aan de slag. Niets zo leuk als moddertaart en moddercake maken… Je hebt vast nog wel een paar bakvormen in de kast staan die je hiervoor kunt gebruiken. Hartstikke leuk en na afloop hebben ze natuurlijk wel een kopje thee met Γ©cht iets lekkers verdiend!

Kortom: genoeg leuke dingen om buiten in de regen te doen. Veel plezier!

Zie ook: