crocs socks,review crocs socks,verschil links en rechts,leuk memory spel

Crocs Socks: een leuk en leerzaam spelletje

*Artikel i.s.m. BS Toys en de Verkiezing Speelgoed van het Jaar.

Kleinere kinderen hebben vaak moeite met links en rechts. Dit uit zich onder meer in het verkeerd aandoen van de schoenen. Geeft niets natuurlijk, want kinderen moeten dit nog leren. En wij papa’s en mama’s helpen hen maar al te graag hierbij. Er zijn echter manieren waarop je met je kind het verschil tussen links en rechts op een leuke manier kunt oefenen. Hoe? Met het spelletje Crocs’ Socks bijvoorbeeld. Lees snel verder.
Verschil links en rechts oefenen

Kinderen leren vanzelf uiteindelijk wel het verschil tussen links en rechts. Maar wist je dat er nu ook een tof spelletje is waar je extra mee kunt oefenen en dat ook nog eens leuk is voor kinderen om te doen?! Het spelletje heet Crocs’ Socks en is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar (leeftijdscategorie 4 en 5 jaar). De fabrikant – BS Toys – vroeg ons het spelletje uit te testen. Maar natuurlijk, dat doen wij maar al te graag!

Crocs’ Socks: inhoud en bedoeling van het spel

Wat ons meteen opviel aan het spel, zijn de vrolijke illustraties van de krokodillen en de sokken en de grappige ‘ploppers’ die bij het spel zitten. Vooral die laatste vonden we leuk, wat zou daar de bedoeling precies van zijn…?

crocs socks,inhoud spel,kaartjes,ploppers,krokodil
De inhoud van het spel Crocs’ Socks…

Het is de bedoeling dat je van elke krokodil die staat afgebeeld op de krokodillen kaartjes, de ontbrekende sok vindt. Dit doe je door telkens een kaartje van de krokodillen stapel af te pakken en goed te kijken naar welke sok hij nog mist. Kijk goed naar de kaartjes met sokken die op tafel liggen. Heb je het kaartje gevonden, dan pak je deze met de plopper. Maar let op! Kijk wel goed naar de print van de sok en let op dat je niet juist de linkersok pakt in plaats van de rechter!

crocs socks,uitleg spel
Crocs Socks: uitleg van het spel…

Ook leuk is het om memory met de kaartjes te spelen. Je legt dan bijvoorbeeld alleen de kaartjes met de sokken erop op tafel en gaat dan op zoek naar de linker- en rechter versie. Hetzelfde kun je natuurlijk ook met de krokodillen kaartjes doen.

Leuk Γ©n leerzaam

Mijn dochtertje van vier vond het spel leuk om te doen. Ze kon niet wachten om telkens weer een krokodillen kaartje van de stapel te pakken en met de plopper (een erg leuk element) op zoek te gaan naar de ontbrekende sokken. Natuurlijk pakte ze wel eens een linkersok in plaats van een rechtersok, maar dat maakte niet zoveel uit. We zochten dan gewoon samen naar het juiste plaatje. En dat is ook meteen wat ik er als moeder weer leuk aan vind. Samen spelen en zien dat je kind er plezier er in heeft, maar hem of haar ook kunnen helpen als dat nodig is!

Crocs’ Socks is o.a.Β hier te koop. De prijs: € 17,99.

Zie ook: