Hotel familiekamer Amsterdam: tips voor leuke gezinshotels

Denk je aan een weekend Amsterdam en zoek je een familiekamer in Amsterdam voor vier of vijf personen? In dit artikel vind je een aantal tips voor toffe hotels in Amsterdam waar je met het hele gezin op één kamer kunt slapen!

Een weekendje Amsterdam met het gezin

Amsterdam is en blijft een toffe stad. Een dagje Amsterdam is leuk, maar eigenlijk kun je veel beter kiezen voor een weekend Amsterdam met de kinderen. Superleuk om met je gezin naar het Rijksmuseum te gaan of een rondvaart te maken door de Amsterdamse grachten. Natuurlijk kun je ook heerlijk gaan shoppen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de LEGO winkel in de Kalverstraat of een uniek item scoren bij een van de leuke winkeltjes in de Negen Straatjes. Of langsgaan bij een echt Instagram museum… Ach, eigenlijk is het gewoon ook teveel om op te noemen. Je moet er gewoon lekker zelf naartoe gaan en het beleven!

Lees ook ons blog met tips voor leuke uitjes in Amsterdam met kinderen.

Hotels met familiekamers in Amsterdam

Ben je van plan om een weekendje met je gezin naar Amsterdam te gaan? En wil je ook graag met zijn allen op dezelfde kamer verblijven? Dan kan het best lastig zijn om een geschikt hotel te vinden. Niet ieder hotel heeft namelijk familiekamers voor vier of vijf personen beschikbaar en als ze er al zijn, dan moet je op tijd boeken. Want de keuze is nu eenmaal niet zo groot. Toch zijn er wel leuke hotels in Amsterdam waar je met het gezin terecht kunt. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal tips voor hotels met familiekamers in Amsterdam voor je op een rijt gezet. Hopelijk zit er iets voor je tussen!


Tip 1 familiekamer 5 personen Amsterdam: MEININGER Hotel Amsterdam City West

Dit hotel ligt op een ideale locatie in Amsterdam, vlakbij station Slotervaart. Vanuit het hotel ben je zo in de stad en kun je heerlijk de stad verkennen. Ook kun je voor weinig parkeren in de parkeergarage. Er zijn hier dus leuke familiekamers, ook als je met vijf of zelfs met zes personen bent!


Tip 2: MEININGER Hotel Amsterdam Amstel

Afgezien van bovenstaand hotel in Amsterdam West, is er ook nog het MEININGER HOTEL Amsterdam Amstel. Dit moderne hotel ligt naast treinstation Amsterdam Amstel. Dankzij het openbaar vervoer sta je zo in de stad en ben je klaar om de highlights van onze hoofdstand te bezoeken. Naast dat je hier ook vijfpersoons familiekamers met eigen badkamer kunt boeken, kun je hier ook terecht als je met zijn zessen bent.


Tip 3 familiekamer 5 personen Amsterdam: Stayokay Hostel Amsterdam Oost

Bij Stayokay kun je ook een eigen kamer voor je gezin – inclusief eigen badkamer – boeken. Het Stayokay Hostel Amsterdam Oost in gevestigd in een oude school en ligt op 3 km van het stadscentrum van Amsterdam. Met de tram ben je er zo! Een leuk hotel voor een betaalbare prijs…


Tip 4: INNSiDE by Melia, Amsterdam

INNSiDE by Melia,hotel familiekamer amsterdam,hotel vierpersoonskamer amsterdam

Slapen in een echte wolkenkrabber en het idee hebben dat je in New York bent… Het kan bij Hotel INNSiDE by Meliá. Dit hotel ligt op de Amsterdamse Zuidas, direct naast station Amsterdam Zuid. Door de ligging en de goede verbinding ben je in no-time in het centrum van Amsterdam, maar zit je niet middenin de drukte. Door de hoge plafonds en de grote raampartijen heb je een fantastisch uitzicht op de omgeving; je kinderen zullen hun ogen uitkijken! Oh ja, de hond mag hier ook mee trouwens. En hebben jullie ‘s avonds nog zin in een drankje? Ga dan naar de skybar op de 19e verdieping. Wow!


Tip 5: Hotel City Garden Amsterdam

Nog een hotel waar je met het hele gezin in één kamer terecht kunt, is Hotel City Garden Amsterdam. Dit hotel ligt aan de chique PC Hooftstraat en heeft het Vondelpark als achtertuin. De famliekamers hebben een eigen badkamer.


Tip 6 Familiekamer 5 personen Amsterdam: Stayokay Hostel Amsterdam Vondelpark

Een mooi centraal gelegen hotel midden in het centrum van Amsterdam! Hier kun je ook vijf- of zespersoons kamers huren voor je gezin. Met eigen badkamer. Vanuit je hotel zit je zo bij het Van Goghmuseum en het Leidseplein. Een super keuze voor een weekendje Amsterdam met de kids.


Ik hoop dat er een leuke familiekamer voor 5 personen in Amsterdam voor je tussen zit. Heel veel plezier alvast met je citytrip!

Tips die voor gezinnen ook interessant kunnen zijn: