mambo beach,mambo beach curacao,review curacao,blog curacao,restaurants mambo beach,hotels mambo beach

Mambo Beach: het meest complete strand op Curacao

Heb je een vakantie Curacao geboekt of wil je er graag naartoe? Breng dan zeker ook een bezoek aan Mambo Beach. Op dit strand bruist het van de gezelligheid. Je vindt er volop leuke strandtentjes en restaurants, hotels en natuurlijk een prachtige zee waar je naar hartelust kunt snorkelen!

Dansen met je voeten in het zand

In 2005 was ik met mijn zus en man op vakantie in Curacao. We hadden met een prijsvraag van Amstel Bright een reis voor drie personen naar Curacao gewonnen. Zo cool! We verbleven toen aan het strand van Mambo Beach: een populair strand (vooral bij Nederlanders) waar veel vertier is. Ik kan mij nog herinneren dat we een keer film keken op het strand en dansten op ‘kleine wasjes, grote wasjes’ van Trafassi. Deze band trad toen op bij een van de strandtenten daar. Echt een feestje was dat!

Gratis parkeren

Nu nog steeds vinden er op het strand van Mambo Beach veel feestjes plaats. Ook is er tegenwoordig een gezellige boulevard en vind je veel leuke winkeltjes op deze plek. Kortom: leuk om eens naartoe te gaan als je op Curacao bent. By the way: bij Mambo Beach kun je gratis parkeren. Vanaf de parkeerplaats loop je zo de boulevard op! Voor een dag aan het strand moet je wel betalen.

Hotels Mambo Beach Curacao

Toen ik vijftien jaar geleden met mijn zus en man op Curacao was, verbleven we in het Lions Dive: een mooi hotel op een prachtige locatie. Dit hotel is inmiddels flink uitgebreid, maar nog altijd prachtig. Toen wij begin 2020 op Curacao waren, kozen we voor het Kunuku Aqua Resort. Ben je benieuwd wat we van dit hotel vonden? Lees dan vooral ook even onze review over dit familiehotel op Curacao.

Het LionsDive and Beach Resort Curacao is inmiddels flink uitgebreid, ligt het nog altijd op een prachtige locatie. Het resort ligt pal aan het prachtige en gezellige strand van Mambo Beach. En vanaf deze plek kijk je uit op het Sea Aquarium. Beslist een tip om eens te bezoeken trouwens! Lees hier ook onze Sea Aquarium review.

Het LionsDive and Beach Resort is niet het enige hotel dat aan het strand van Mambo Beach ligt; je vindt hier nog veel meer leuke acccommodaties: van appartementen tot hotels. Hieronder vind je een overzicht:

Mambo Beach: restaurants

Aan het strand van Mambo Beach vind je allerlei leuke en gezellige restaurantjes. Tijdens onze vakantie Curacao in 2020 streken wij na ons bezoek aan het Sea Aquarium neer bij Hemingway. We hebben daar heerlijk gegeten. Van verse zalm tot een cheeseburger en patat met frikandelletjes: we hebben hier superlekker gegeten en na afloop nog op het strand genoten van een prachtige zonsondergang.

mambo beach curacao,zonsondergang mambo beach,restaurant hemingway,strand curacao

Aan het strand van Mambo Beach vind je allerlei leuke en gezellige restaurants en bars. Veel van deze gelegenheden organiseren ook happy hours, waarbij je lekker voordelig drankjes kunt drinken. Tip: kijk zelf even bij de desbetreffende strandtent wat de happy hour tijden zijn. Dit zijn een aantal voorbeelden van strandtenten en restaurants die je vindt aan/bij Mambo Beach:

Mambo Beach is dus echt de moeite waard om te bezoeken als je op Curacao bent. En vergeet ook echt het Sea Aquarium niet. Veel plezier!

Zie ook: