tips tokyo met kinderen,pokemon,japan met kinderen

Tips Tokyo met kinderen: wat je echt moet doen!

Op zoek naar tips Tokyo met kinderen? Lees dan even verder, want na het lezen van dit blog ben je helemaal op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Tokyo voor gezinnen met kinderen.

Olympische Zomerspelen 2021

Van 23 juli 2020 tot 8 augustus 2021 vinden in Tokio de Olympische Zomerspelen plaats. Dit valt precies in de periode dat veel scholen in Nederland zomervakantie hebben. Wil of ga je met je gezin die naar Tokyo en ben je benieuwd wat er zoal voor gezinnen met kinderen te doen is in deze stad? In dit blog zet ik tien toffe tips voor je op een rij!

Tokyo: van ninja’s tot Nintendo…

Een vakantie naar Japan leek mij altijd al fantastisch. Als ik aan Japan denk, dan denk ik aan kersenbloesem, Pokémon, ninja’s en Nintendo… Hoe zou het zijn om hier eens met mijn gezin naartoe te gaan?

Toen ik dit jaar op de Vakantiebeurs de stand van Tokyo tegenkwam, kon ik het dan ook niet laten om eens te informeren. Is Tokyo een leuke stad voor gezinnen met kinderen? Het antwoord is ‘ja’. Ook al is Tokyo misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt… Er valt hier super veel te zien en te beleven. Ook voor kinderen!

Tokyo: oud ontmoet nieuw

Vanaf Schiphol is het ruim 11 uur vliegen naar Tokio (Narita International Airport). Dat is een aardig eindje, maar als je ziet wat er allemaal te doen is, denk ik dat het echt wel de moeite waard is. Aan de ene kant word je in Tokyo geconfronteerd met allerlei traditionele aspecten en aan de andere kant is het een stad waar technologie een grote rol speelt. Je hebt er dus zowel oud als nieuw en dat is ook meteen de slogan van de stad: “old meets new”.

Tenzing Travel - Japan

Tokio: zoveel te zien en te doen

Tokyo is een fascinerende stad, dat zeker. Als je plannen hebt om Tokyo te bezoeken, dan raad ik je wel aan om van tevoren een plan te maken. Tokio is en blijft natuurlijk een drukke stad en een plan zorgt ervoor dat je het overzicht bewaart. Ook is er natuurlijk nog een taalbarrière ;-).

Anyway: onderstaande bezienswaardigheden zou ik zeker niet overslaan als je met (of zonder) je gezin naar Tokyo gaat.


Tips Tokyo met kinderen 1: Pokemon Café

Fans van Pokémon kunnen hun hart ophalen in Tokyo, want in deze stad vind je namelijk meerdere Pokémon winkels. Toen mijn zwager een paar jaar geleden in Tokio was, bracht hij een paar leuke knuffels mee voor onze kids (zie foto hieronder).

Naast de winkels, is er ook nog een heus Pokémon Café (let op: reserveer op tijd!). Wat lijkt het mij leuk om hier eens met ons gezin naartoe te gaan. In het Pokémon Café kun je kiezen uit allerlei schattige gerechten, uiteraard in Pokémon stijl. En als je geluk hebt, kun je Pikachu ook nog in het echt zien!

Tip: als je in het Pokémon Café bent, vergeet ook zeker de grote Pokémon winkel ernaast niet. Hiervoor hoef je niet te reserveren ;-).

tips tokyo met kinderen,pikachu knuffels uit tokyo,collectors items pikachu
Deze Pikachu knuffels bracht mijn zwager mee uit
een Pokémon winkel in Tokyo.

Tips tokyo 2: Harajuku

tips tokyo met kinderen,tips tokio,harajuku
Harajuku jeugd

Deze wijk staat vooral bekend om de jongeren die hier regelmatig – gekleed in verschillende stijlen – samenkomen om er rond te hangen. Leuk om te zien. Wil je hier naartoe? Ga dan op zondag! Dan lopen de meeste jongeren hier rond in hun (zelfgemaakte) bijzondere kleding.

Harajuki is trouwens ook een plek waar je volop kunt kennismaken met de Japanse cultuur. Zo kun je hier bijvoorbeeld kimono’s passen, een traditionele Japanse thee-ceremonie bijwonen en zelf washi-papier maken.


Tips Tokyo met kinderen 3: Kawaii Monster Cafe

Pokemon en Helly Kitty: het zijn voorbeelden van Kawaii karakters. Kawaii staat voor ‘mierzoet’ en ‘schattig’. Maar Kawaii heeft ook een grimmige kant. Het Kawaii Monster Cafe Harajuku staat helemaal in het teken van Kawaii. Alles is mierzoet, bekijk de trailer van het Kawaii Monster Cafe maar eens. Hier moet je toch gewoon zijn geweest als je in Tokyo bent?!

Een bezoek aan het Kawaii Monster Cafe mag zeker niet ontbreken
in het rijtje Tips Tokyo met kinderen…

Tips Tokyo met kinderen 4: Ninja Experience

tips tokyo met kinderen,ninja akasaka,ninja restaurant,
Foto: Ninja Akasaka

Ninja’s en Japan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lijkt het je leuk om je helemaal onder te laten dompelen in de ninja-sfeer? Dan moet je echt naar het restaurant Ninja Akasaka. Dit restaurant is van binnen een soort labyrinth in de stijl van een oud Japans dorpje. Terwijl je zit te eten, hoor en zie je watervalletjes, vijvers en het geluid van krekels. Kortom: zeker cool om naartoe te gaan als je in Tokyo bent!


Tips Tokio met kinderen 5: Asakusa (Senso-Ji tempel)

Ben je die wolkenkrabbers even helemaal zat? Bezoek dan de wijk Asakusa. In deze authentieke Japanse wijk vind je veel leuke winkeltjes en restaurants. Ook vind je hier de bekendste tempel van Tokyo: de Senso-Ji tempel. Beslist de moeite waard om te bezoeken!


Tokyo tips met kids 6: Jigokudani Snow Monkey Park

tips tokyo met kinderen,jigokudani snow monkey park
Sneeuwaap in het Jigokudani Snow Monkey Park

Of je nu voor lange of voor korte tijd in Tokyo bent: deze tip mag je ook echt niet overslaan. In de bergen van Nagano vind je het Jigokudani Snow Monkey Park. Dit is het terrein van de Japanse sneeuwapen. Deze apen staan erom bekend dat ze het heerlijk vinden om zich onder te dompelen in het warme water van de hete bronbaden. Mooi om te zien, en het is helemaal bijzonder als er sneeuw ligt! Meer info vind je hier.


Tips Tokyo met kinderen 7: Ghibli museum

tips tokyo met kinderen,ghibli museum
Ghibli Museum…

Ken je de films Spirited away, Ponyo en Castle in the sky toevallig? Dit zijn voorbeelden van Japanse animatiefilms die zijn uitgebracht door Studio Ghibli. Als je een liefhebber bent van deze films, dan mag je het Ghibli museum zeker niet overslaan!

Toen de broer van mijn man in Tokyo was, bezocht hij ook het Ghibli museum en bracht hij – naast bovenstaande Pikachu knuffels – ook een ‘Totoro’ knuffel mee (jaja, ze boffen maar met zo’n oom 😉). Deze grijze kat is een van de populairste karakters van Studio Ghibli. Je kent ‘m misschien wel uit de film ‘My Neighbor Totoro’.

totoro
Totoro knuffel…

In het museum – dat niet zo heel groot is – kun je o.a. zien hoe animatiefilms worden gemaakt. De wanden van het museum hangen vol met mooie tekeningen. Ik heb mij laten vertellen dat er ook een grote kat staat, waar kinderen op kunnen klimmen en ook zou je er rond kunnen wandelen op mooie dakterrassen. In het Ghibli museum vind je ook een restaurantje en een souvenirwinkel waar je mooie Ghibli-items kunt kopen (zoals o.a. Totoro).

Tip: wil je naar het Ghibli museum als je in Tokyo bent? Vergeet dan niet om ruim van tevoren tickets online te kopen. Tickets worden namelijk niet aan de deur verkocht.


Tokyo tips 8: Sky Circus Sunshine 60 Observatory

tokio tips,sky circus sunshine 60 observatory
Foto: Sunshine City

Voor een prachtig uitzicht over Tokio, ga je naar het Sunshine city-gebouw. Via een speciale – met sterren verlichte lift – ga je naar de 60e verdieping alwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Op een heldere dag kun je misschien zelfs Mount Fuji zien liggen. Van binnen ziet het er ook erg leuk uit. Je vindt er grappige spiegels, lichtshows en allerlei leuke plekken om selfies te maken. Meer info vind je hier.


Tips Tokyo met kinderen 9: Digital Art Museum

Foto: teamLab, Exhibition view, MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless, 2018, Odaiba, Tokyo © teamLab

Heel tof om naartoe te gaan, is het MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless. Dit museum is misschien wel het mooiste museum dat er bestaat. Het is in ieder geval erg vernieuwend. En de foto’s die je hier maakt, zullen het fantastisch doen op Instagram! Meer info vind je hier.


Tips Tokyo met kinderen 10: Disneyland/DisneySea

tokio tips,disneysea tokyo
Foto: DisneySea

In Tokyo vind je – naast een Disneyland park – ook een DisneySea. Beide parken maken deel uit van het Tokyo Disney Resort en zijn elk leuk om een dag te bezoeken. Ideaal als je in Tokyo bent met kleine kinderen. Voor ieder wat wils en beslist een aanrader! Meer info vind je hier.


Wat vind jij de leukste tip voor een trip naar Tokyo met kinderen?

Zie ook: