popcorn ballen,popcorn ballen,popcorn traktatie

Rainbow en unicorn popcorn ballen

Popcorn ballen zijn perfect als traktatie. Ze zien er niet alleen leuk uit; ze zijn ook nog eens superlekker! Popcorn is van zichzelf al lekker. En een gezond alternatief voor chips of snoep. Zoet of zou: het is aan jou wat je het lekkerst vindt. Zelf popcorn maken is beter dan kant en klare popcorn kopen. Dit bevat geen toevoegingen. Wel kun je natuurlijk zelf de popcorn op smaak brengen met suiker, zout of kruiden.

Popcorn ballen: wat heb je nodig?

Eerlijk is eerlijk: de rainbow en unicorn ballen van popcorn die wij maakten, zijn niet het meest gezond. Maar ze zijn wel superleuk! En het is weer eens iets anders dan een gewoon bakje popcorn. Hieronder lees je wat je nodig hebt om ze te maken.

  • Steelpannetje
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram marshmallows
  • Zoute popcorn
  • Cupcake cups
  • Unicorn Sprinkle Mix
  • Mini marshmallows

Hoe maak je rainbow en unicorn ballen van popcorn?

Maak zelf popcorn of gebruik kant en klare. Bij de popcorn ballen raad ik je aan om zoute popcorn te gebruiken. Verderop leg ik uit waarom ;-). Je begin met het maken van een soort karamelsausje. Smelt de boter in een steelpan en voeg hier de marshmallows aan toe. Roer dit goed door elkaar totdat er een mooi sausje ontstaat. Let op: dit is heet, dus kijk uit! Doe wat popcorn in een schaal (niet teveel), voeg hier de unicorn sprinkle mix en de mini marshmallows en giet vervolgens wat karamelsaus over het mengsel heen. Hussel dit vervolgens door elkaar. Let wel op dat je je handen niet verbrandt! Maak nu de popcorn ballen en plaats ze in een cupcake vormpje.

En klaar zijn je rainbow en unicorn ballen van popcorn. Wat vind je van het resultaat?

popcorn ballen,popcorn traktatie,popcorn trakteren

We zijn benieuwd wat jij van de popcorn ballen vindt. Eet smakelijk in ieder geval!

Zie ook: