koningsdag,tips koningsdag,leuke ideeen voor koningsdag

Koningsdag: vijf tips om geld te verdienen

Koningsdag is zo’n leuke dag! Heel ons land viert feest en overal in Nederland vinden er vrijmarkten plaats. Vorig jaar heb ik met mijn zoontje voor het eerst spulletjes verkocht op de vrijmarkt. ’s Morgens vroeg vertrokken we met onze, met speelgoed volgeladen, bolderkar richting de markt. Om 7 uur legden we ons kleedje neer op een van de weinige plekken die er nog over waren en stalden we onze spulletjes uit. Vanaf een uur of 9 werd het druk en einde van de dag hadden we zo’n € 100,- verdiend. Van een deel van de opbrengst mochten onze kinderen iets leuks kopen bij de speelgoedwinkel. Het overige deel belandde in hun spaarpot.

koningsdag,spullen verkopen,tips koningsdag
Spulletjes verkopen op de vrijmarkt…

Koningsdag: vijf tips om geld te verdienen

Naast het verkopen van spullen, zijn er nog meer manieren om geld te verdienen op de vrijmarkt. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën voor Koningsdag.
Koningsdag tip 1: cupcakes verkopen

Mensen hebben bijna altijd wel trek als ze op een markt lopen en cupcakes lust iedereen! Een en een is twee, dus ga lekker bakken. Verpak je cakejes in een leuk papiertje of bestrooi ze met wat vrolijke sprinkels en je cupcakes zijn helemaal Koningsdag-proof! En niet stiekem allemaal zelf opeten, he… 😉

Koningsdag tips 2: maak muziek

Kun je geweldig gitaar spelen of heb je een eigen drumstel? Neem je instrument mee naar de vrijmarkt en laat je talenten zien. Voorbijgangers vinden het vaak heel leuk om te zien en te horen en reken maar dat je echt wel wat muntjes toegeworpen krijgt!

Tip Koningsdag 3: verzin een spelletje

Naast alle kleedjes met spullen, is een spelletje vaak een leuke afwisseling. Of het nu blikgooien is, sjoelen of een cavia-race: over het algemeen weten voorbijgangers (en vooral kinderen) een spelletje altijd wel te waarderen!

Tip Koningsdag 4: geef complimentjes

Van een complimentje wordt iedereen blij, dus deze activiteit voor Koningsdag is wat ons betreft zeker een aanrader. Het enige wat je nodig hebt, zijn blanco kaartjes en een stift. Op de kaartjes schrijf je allerlei leuke dingen waar mensen blij van worden (complimentjes), zoals: “wat zit uw haar mooi!” of “wat staat die jurk u goed” of “wat heeft u een prachtige snor”… Spreek bezoekers van de vrijmarkt aan en vraag of ze wel een complimentje kunnen gebruiken. Prijs: € 0,50 cent of € 1,-. Blije gezichten gegarandeerd!

Koningsdag tip 5: maak profielfoto’s

Hiervoor heb je alleen een mobieltje nodig. Veel mensen kunnen wel een leuke, nieuwe profielfoto voor bijvoorbeeld Facebook of Instagram gebruiken. En wie maakt die foto? Jij dus! Voor slechts 1 euro. Geen geld toch?!

Heb jij nog leuke tips voor Koningsdag? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: