camping altomincio family park,camping gardameer,camping italie,familie camping italie,camping voor kinderen,italiaanse camping,mooie camping in italie,gezinsvakantie gardameer,vakantie gardameer

Altomincio Family Park: camping bij Gardameer

Camping hu Altomincio Village (voorheen: Camping Altomincio Family Park) is een kindvriendelijke camping in de buurt van het Gardameer waar echt van alles te doen is. Vooral kinderen zullen het hier geweldig vinden!

Kindvriendelijke camping Gardameer

ItaliΓ« is en blijft een fantastisch vakantieland. Het land kent veel mooie dorpen en steden, het eten is er lekker en de mensen zijn er vriendelijk (vooral tegen kinderen!). Na onze vakantie in Toscane besloten wij dan ook in de zomer van 2017 wederom met de auto naar ItaliΓ« op vakantie te gaan en wel naar Altomincio Family Park: een super kindvriendelijke camping bij het Gardameer.

De rit naar Camping hu Altomincio Village: via Oostenrijk of Zwitserland naar het Gardameer

Met de auto op vakantie gaan, vinden wij absoluut geen straf. Je plant zelf je reis en neemt lekker broodjes en drinken mee voor onderweg. Het heeft wel iets gezelligs! Voor de kinderen is het leuk om van te voren wat leuke vakantieboeken te kopen en spelletjes te bedenken voor in de auto, zodat ze zich niet zo snel zullen vervelen. Een iPad werkt ook heel goed natuurlijk ;-).

Dit jaar besloten we in één keer door te rijden en geen overnachting onderweg te boeken. We zijn ‘s avonds laat gaan rijden en de kinderen hebben heerlijk tussen 12 uur ‘s nachts en 5 uur liggen slapen. De keer ervoor, toen we naar Toscane gingen, hadden we een overnachtingshotel bij de Gotthart tunnel geboekt voor onderweg. We hadden toen een familiekamer in een leuk overnachtingshotel in Zwitserland. Met een indoor speelruimte, een speeltuin buiten en zelfs een mini-treintje waar kinderen ritjes mee konden maken. Dit hotel zou je ook kunnen boeken als je besluit om via Zwitserland naar het Gardameer te rijden.

altomincio family park,camping italie,kindvriendelijk hotel zwiterland,hotel boeken zwitserland,hotel zwitserland kinderen,familiekamer zwitserland,tip hotel zwitserland,hotel bij basel,overnachtingshotel bij basel,goede overnachtingshotels,familiekamer bij basel in de buurt
De speelruimte van hotel ChΓ€rnsmatt in Zwitserland…

Over Camping hu Altomincio Village…

Camping Altomincio (onder meer hier te boeken) is echt een heerlijke familiecamping in de buurt van het wereldberoemde Gardameer. De camping is mooi opgezet, schoon en kent diverse soorten accomodaties. Wij verbleven in een stacaravan die zich naast een speeltuintje bevond; ideaal natuurlijk met kleine kinderen.

altomincio family park,camping italie,camping italie bij Gardameer,camping italie gardameer,speeltuin camping altomincio family park
Speeltuin naast onze stacaravan

Camping hu Altomincio Village heeft prachtige zwembaden

Met onze stacaravan (let op: er zijn zelfs Hello Kitty mobile homes!) zaten we ook dichtbij de supermarkt. Dit is natuurlijk helemaal superhandig als je ‘s morgens lekker verse broodjes wilt halen. Ook zaten we vlakbij het zwembad, maar eigenlijk zit je nergens op deze camping echt ver bij het zwembad vandaan (behalve als je met je caravan bovenaan de camping verblijft, maar dan rijdt er wel een treintje). De zwembaden zijn echt mooi en er is voor elk wat wils. Of je nu een ondiep zwembad wilt voor je kleintje, een zwembad met coole glijbanen of een dieper zwembad om lekker in te kunnen zwemmen of snorkelen: deze kindvriendelijke camping heeft het allemaal! En oh ja, vergeet niet alvast een hippe zwemband in te slaan, want die zul je hier ‘nodig’ hebben :-).

altomincio family park,camping italie,camping italie met kinderen,camping altomincio family park zwembaden,zwembaden camping altomincio family park,kindvriendelijke camping gardameer
De kinderen vermaakten zich prima in dit heerlijke zwembad van camping hu Altomincio Village.
altomincio family park,camping italie,camping gardameer,hello kitty stacaravans,camping altomincio familiy park
Op de camping vind je ook deze Hello Kitty stacaravans…

Veel mooie plaatsjes in omgeving

Qua ligging: deze Italie camping ligt niet direct aan het meer, maar dat vonden wij niet erg. Als we een plaatsje wilden bezoeken of naar het meer wilden, pakten we onze auto en waren we er binnen no-time. Als je in de buurt bent, dan zijn de plaatsjes Lazise, Bardolino en Garda heel leuk om te bezoeken. Ook het eiland Sirmione is de moeite waard, echt prachtig om te zien. We raden je alleen wel aan om vroeg de boot vanuit Peschiera te pakken, want Sirmione is druk qua toeristen! Lees ook ons blog met Gardameer tips.

altomincio family park,camping italie,sirmione,kindvriendelijke camping gardameer
Sirmione

Pretpark Gardaland

Hebben jij en de kids zin tijdens je verblijf bij bijvoorbeeld camping Camping hu Altomincio Village zin in wat meer actie? Bezoek dan het pret- en waterpark Gardaland: een populair pretpark onder Nederlanders. Gardaland ligt op zo’n 10 kilometer afstand van camping Altomincio. In het pretpark Gardaland vind je veel spannende achtbanen en wildwaterbanen. Ook is er een speciaal gedeelte voor (kleine) kinderen: Fantasy Kingdom, en nieuw in 2018 is Peppa Pig Land!Voor jong en oud is Gardaland echt een aanrader. Wil je hiernaartoe? Koop dan alvast jeΒ tickets voor GardalandΒ en ontvang tot wel 20% korting. Je bent dan een stuk goedkoper uit dan aan de kassa!

altomincio family park,camping italie,gardaland,tickets gardaland,tips gardaland,pretpark gardameer,waterpark gardameer
In Gardaland vind je ook: Peppa Pig Land

En wat dacht je van het Legoland Waterpark? Hier willen wij heel graag nog eens naartoe!

legoland waterpark in gardaland

Naast Camping hu Altomincio Village zijn er natuurlijk nog veel meer leuke campings bij het Gardameer. Kijk ook eens bij:

Zie ook: