speelpark oud valkeveen,kabelbaan speelpark oud valkeveen,dagje uit met kinderen,dagje uit speelpark oud valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen: wat een leuk dagje uit!

Misschien ben je er wel eens geweest en zo niet, dan zou ik er zeker een keer met de kids naartoe gaan: Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Wat hebben wij hier een leuke dag gehad met zijn allen!

Check hier de openingstijden

In het groen, tussen de kastanjebomen…

Midden in het groen, in de plaats Naarden, ligt de speeltuin van Speelpark Oud Valkeveen. Al bij aankomst viel het ons op dat er zo veel kastanjebomen staan. Prachtig! Wij waren er eind september en alleen al op de parkeerplaats lag het vol met kastanjes. Van kastanjes kun je leuke dingen knutselen, dus meteen maar een zak meegenomen ;-).
Een mooie speeltuin met leuke attracties

Speelpark Oud Valkeveen is denk ik het leukst voor kinderen tot een jaar of 9, 10. Het speelpark zelf bestaat al sinds 1930. Dit is overigens niet te zien of te merken aan de speeltoestellen en de attracties die je er staan; deze zijn vrijwel allemaal nieuw en worden goed onderhouden.

kinderachtbaan speelpark oud valkeveen,kinder attracties speelpark oud valkeveen,speeltuin in naarden,speeltuin het gooi,speelpark het gooi,speeltuin oud valkeveen
De kinderachtbaan was bij ons favoriet!

Van klimvulkaan tot zwierezwaai…

klimvulkaan speelpark oud valkeveen,speeltoestellen oud valkeveen,speeltuin speelpark oud valkeveenVoor kinderen is er echt van alles te doen: er zijn veel mooie speeltoestellen, zoals een klimvulkaan, een groot houten speelkasteel, trampolines en diverse schommels en glijbanen. Naast allerlei speeltoestellen, zijn er ook leuke attracties voor kinderen op het park te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een kinderachtbaan, het minischommelship ‘Flying Ace’, de ‘Bijtjes’, een kinderachtbaan, de ‘Zwierezwaai’ zweefmolen en de ‘Ooigevaar’. Verder rijdt er een leuk treintje en kun je met de kinderen gaan waterfietsen. Er zijn ook nog shows met de charakters ‘Stronkeltje’ en ‘Fonkeltje’, voor de allerkleinsten is er de speeltuin Miniland en bij slecht weer kunnen de kids zich vermaken in de overdekte binnenspeeltuin en op Playmobil speelplein. Daarnaast is er ook nog een strandje… Kortom: teveel om op te noemen, ga zelf maar eens kijken ;-).Β Plattegrond

waterfietsen speelpark oud valkeveen
Altijd leuk: waterfietsen πŸ˜‰

Houd je kleintjes droog!

Heel veel picknickplekken…

Neem je zelf broodjes mee? Dan zijn er genoeg plekken waar je lekker kunt picknicken. De plekken bevinden zich in de buurt van speeltoestellen. Dus terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn, kijk jij vanaf de zijkant lekker toe. Heb je trouwens zelf geen broodjes mee, dan kun je ook terecht in een van de horeca gelegenheden van Speelpark Oud Valkeveen. Hier kun je o.a. een broodje gezond, hotdog of patatje kopen. En de koffie (van Illy!) is er erg goed! Toen wij in Speelpark Oud Valkeveen waren, hebben we de dag afgesloten met een heerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenboerderij Het Vossenhol. Deze pannenkoekenboerderij ligt op 150 meter afstand van de ingang van het speelpark. Leuk weetje: de boerderij bestond al voordat de speeltuin werd gebouwd.

Voordelig dagje uit met kinderen

Al met al hebben wij een leuk dagje uit met kinderen gehad in Speelpark Oud Valkeveen. En dat voor niet al te veel geld. Parkeren doe je gratis, kinderen tot 2 jaar betalen niets en een kaartje aan de kassa kost € 10,50. Tip: koop je tickets online en betaal een euro minder per kaartje. Scheelt toch weer ;-).

Zie ook: