waterspelletjes,tips spelen met water,warm weer tips kinderen,spelletjes voor in de tuin bij warm weer

Waterspelletjes: van flessenvoetbal tot waterknikkeren

Met mooi weer is er niets fijners dan lekker te spetteren met water. Een zwembadje in de tuin is natuurlijk heerlijk, maar ook waterspelletjes zijn leuk om te doen. Maar wat zijn nu leuke spelletjes met water? Lees snel verder!

Waterspelletjes tip 1: flessenvoetbal

Benodigdheden: voetbal, lege flessen en water.

Voordat je begint, vult iedere speler zijn/haar fles met water. Daarna zet je de gevulde flessen neer op een plek in het speelveld. Dan ga je voetballen en probeer je de fles van de ander met de bal om te trappen. Als een fles omvalt, loopt het water eruit dus zet ‘m snel weer rechtop! Doel van het spel is namelijk om zo lang mogelijk je fles met water recht overeind (en vol!) te houden. Degene die het meeste water in zijn/haar fles overhoudt, heeft gewonnen!

Voetbalfan? Zie ook het blog over toffe voetbalcadeaus

Tips waterspelletjes 2: waterballon darten

Benodigdheden: dartboard (prikbord kan ook), dartpijltjes, waterballonnetjes en water

Dit leuke waterspelletje kun je alleen spelen als je dartpijltjes in huis hebt. Het gaat als volgt. Vul een waterballon met water en maak een knoop. Hang de ballon op een prikbord met de naald boven de knoop. Probeer met de dartpijltjes de ballon kapot te gooien.

Waterspelletjes 3: touwtjespringen met water

Benodigdheden: groot springtouw, bekertje, water

Twee spelers draaien een groot springtouw. De spelers die gaan springen, houden een bekertje water vast en springen drie keer. Degene die het meeste water in zijn/haar beker over heeft, is de winnaar.

Waterspelletje 4: emmeren met water

Benodigdheden: lege en gevulde emmers/bakken water, lepels

Zet, afhankelijk van het aantal spelers, een aantal emmers met water neer. Aan de overkant van het parcours plaats je lege emmers. Geef de spelers grote lepels en laat ze de strijd met elkaar aan gaan. Wie het eerste het water met de lepel uit de ene emmer in de andere emmer heeft gekregen, heeft gewonnen. Let op: laat de spelers zwemvliezen aandoen en hun snorkelmasker op doen om het nog moeilijker (en grappiger) te maken…!

Waterspelletjes 5: de speelgoedautootjes-race

leuke waterspelletjes,spelletjes met water,waterspelletje

Benodigdheden: speelgoedautootjes, waterpistooltjes, emmer water en stoepkrijt

Maak met stoepkrijt een start- en een finishlijn en geef ieder kind een speelgoedautootje en een waterpistool. Elk kind moet nu zijn/haar speelgoedautootje naar de finish krijgen door er met een waterpistool tegenaan te spuiten. Zet in de buurt een emmer water neer, zodat de kinderen af en toe hun waterpistool kunnen bijvullen. Een leuk waterspelletje!

Waterspelletje 6: waterknikkeren met je tenen

Benodigdheden: teil(en) met water, knikkers

Nog een leuk waterspelletje: vul een of twee teilen met water en leg er knikkers in. Laat de spelers met hun tenen de knikkers uit de teil halen. De speler die binnen een bepaalde tijd de meeste knikkers met hun tenen uit het water heeft gehaald, is de winnaar!

Waterspelletjes 7: waterballonnen gooien

Oke, dit waterspelletje ken je waarschijnlijk wel, maar het blijft leuk om te doen: met waterballonnen gooien. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is waterballonnen vullen. Vervolgens probeer je elkaar te raken met de waterballonnen. Gegarandeerd dikke pret!

Heb jij nog ideeën voor leuke waterspelletjes? Geef ze hieronder aan ons door in de comments!

Zie ook: