Poppenbed pimpen: van oud naar nieuw

Een poppenbed: de oude die we hadden staan, was kapot. Tijd voor een nieuwe dus! Hoewel, nieuwe… Ik besloot er eentje op te knappen. In dit blog lees je hoe ik dit deed.
Een poppenbed voor een poppenmeisje…

Mijn dochtertje Evy speelt graag met haar poppen. Altijd is ze ermee in de weer. Van tanden poetsen, tot het aankleden en het in bed leggen van haar pop: noem het maar op of ze doet het. Omdat het oude poppenbedje kapot is gegaan, maakt ze regelmatig op de bank een bedje met allerlei dekentjes. Is allemaal prima natuurlijk, maar een echt poppenbed is wel het leukste. Ik besloot dan ook weer eens op zoek te gaan naar een nieuw poppenbed. Hiervan zijn er een hoop te koop, maar omdat ik het zelf altijd leuk vind om oude spulletjes op te knappen (lees ook mijn blog over het pimpen van een poppenhuis), keek ik ook eens op een tweedehands site. En daar vond ik een hele mooie!

Vintage poppenbed met oude beschilderingen

Het tweedehands bedje dat ik kocht, is een soort schommelwiegje. Het is gemaakt van hout en was, toen ik het kocht, bruin van kleur. Wat ik zo leuk vind aan het bedje, is dat het aan de zijkanten beschilderd is. Vooral de taferelen aan de achterkanten van het hoofd- en voeteneind van het bedje vind ik erg mooi. Heel Hollands en een beetje winters…

poppenbed,opknappen poppenbed,vintage poppenbed,houten poppenbed
De zijkant van het poppenbed…
poppenbed,antiek poppenbed,schildering uiteinde
Tekening op het voeteneind van het poppenbed…
Poppenbed pimpen: van oud naar nieuw

Voordat ik het poppenbed kon gaan verven, heb ik eerst het oude bedje goed schoongemaakt en daarna geschuurd. De stofresten verwijderde ik met een doek. Daarna was het tijd voor het leuke werk, namelijk het schilderen ;-). Eerst zette ik het bedje in de grondverf en daarna verfde ik het met roze krijtverf: dit leek mij wel mooi, aangezien het toch een ouderwets bedje is en ik een beetje in deze stijl wilde blijven. Het geheel heb ik afgelakt met vernis verf.

poppenbed,oud poppenbed opknappen,vintage poppenbedje opknappen,poppenbed schilderen
Hier is het poppenbed net roze geverfd..

Na enige twijfel, heb ik toch ook de zijkanten van het bedje geverfd. Dit vond ik mooier. De tekeningen aan het hoofd- en voeteneinde van het bedje besloot ik te behouden. Deze vond ik te bijzonder.

poppenbed,schildering voeteneind

Hieronder zie je het eindresultaat. De Angela dollΒ van mijn dochter ligt al heerlijk in het bedje te slapen… ;-).

poppenbed,opknappen oud poppenbed,vintage poppenbed

En, hoe vind je het poppenbed geworden?

Zie ook:Β